Είμαστε οι περισσότεροι!

Αυτό που σχολιάζαμε από χτες αναφορικά με τον μύθο ότι η Ομόνοια είναι η λαοφιλέστερη ομάδα στην Κύπρο, επιβεβαιώθηκε στη σημερινή παρουσίας της μεγαλύτερης έρευνας που έγινε ποτέ για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Το University of Nicosia σε συνεργασία με την Λαϊκή Τράπεζα πραγματοποίησε τη σχετική έρευνα της οποίας ένα από τα βασικότερα ερωτήματα ήταν ποια ομάδα υποστηρίζουν όσοι ασχολούνται με το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο ΑΠΟΕΛ με 31.4% βρέθηκε στην κορυφή με την Ομόνοια να ακολουθεί με 28%. Πρόκειται για ανατροπή των δεδομένων που υπήρχαν όταν το 2004 διεξήχθη αντίστοιχη έρευνα που κατάτασσε την Ομόνοια στην πρώτη θέση. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Ανόρθωση (14.6%), Απόλλων (8.2%) και η Αελ (4.9%). Στην έρευνα παρουσιάστηκαν και άλλα πορίσματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως την οικογενειακή επίδραση στον καθορισμό της ομάδας. Στην περίπτωση μας όταν ο γονέας υποστηρίζει ΑΠΟΕΛ κατά 89% και το παιδί θα υποστηρίζει ΑΠΟΕΛ ενώ το 6% την Ομόνοια. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στο θέμα επίδρασής είναι ότι όταν οι γονείς υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό το 75% των παιδιών τους υποστηρίζει ΑΠΟΕΛ!

Αντιπαθούμε την Ομόνοια!Η λέξη αντιπάθεια είναι ήπια αλλά είναι αυτή που προτιμήθηκε στην έρευνα. Ενώ το 51% δεν αντιπαθεί καμία ομάδα το 43% αντιπαθεί την Ομόνοια. Παρόμοια ποσοστά υπάρχουν και στην περίπτωση των οπαδών του παραρτήματος του Ακελ.

Και η γνωστή καραμέλα της εύνοιαςΑναμενόμενη μπορεί να θεωρηθεί και η πρωτιά μας στο θέμα εύνοιας της διαιτησίας αφού τα μμε και η μετριοπαθής στάση της διοίκησης βοηθούν στο να γιγαντωθεί η συγκεκριμένη άποψη. Έτσι το 65% θεωρεί ότι η ομάδα ευνοείται από τη διαιτησία με την Ομόνοια να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση 45%.

Δείτε αναλυτικά τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα της έρευνας.

Παραλειπόμενα

Όπως αναμενόταν η πρωτιά του ΑΠΟΕΛ δεν έγινε εύκολα αποδεχτή από τους κουμουνιστές. Μέσα στα πλαίσια αυτά ο πρόεδρος του ΚΟΑ σε επισήμανση του τόνισε ότι η έρευνα διεξήχθη την περίοδο των επιτυχιών της ομάδας μας στο Champions League, γεγονός που κατά την άποψη του επηρέασε το αποτέλεσμα. Σε απάντηση του ο υπεύθυνος στατιστικολόγος είπε ότι δεν μπορούν να γίνονται τέτοιες έρευνες μια φορά τον μήνα αλλά θεωρεί ανέφικτο να διαφοροποιηθούν τα συγκεκριμένα ποσοστά από περιστασιακές επιτυχίες ή αποτυχίες μιας ομάδας.

Το παρών τους στην παρουσίαση από πλευράς ΑΠΟΕΛ έδωσαν οι Φοίβος Ερωτοκρίτου και Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Έλαμψε δια της απουσίας της η ηγεσία της ΚΟΠ.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!