Είναι καλή δικαιολογία η κούραση;

O ΑΠΟΕΛ πέρασε νικηφόρα από το Τσίρειο και ετοιμάζεται για μια σειρά αγώνων που και πάλι πρέπει να κερδίσει προκειμένου να καλύψει ή στη χειρότερη περίπτωση να διατηρήσει τη διαφορά των 6 βαθμών από την Αελ. Η προετοιμασία ξεκινά με το σημερινό και αυριανό ρεπό αφού ο Δώνης έκρινε ότι η κούραση ήταν τέτοια που οι παίκτες χρειάζονταν (ψυχολογικές κυρίως) ανάσες. Δεν ξέρουμε αν υπήρχαν σκοπιμότητες πίσω από τις δηλώσεις του Δώνη μέσω των οποίων παρουσιάστηκε ευχαριστημένος με τα όσα είδε στο Τσίρειο αλλά η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος περίμενε περισσότερα. Ο ΑΠΟΕΛ του πρώτου ημιχρόνου ήταν νωθρός, νευρικός και χωρίς αποτελεσματικό πλάνο. Ο αντίπαλος δεν μας έκανε ευκαιρίες πριν το γκολ αλλά έφτανε με τρομερή ευκολία στην περιοχή του αφύσικα νευρικού Πάρντο.

Η τύχη μας βοήθησε στη διπλή φάση του 40 να αποφύγουμε το ενδεχόμενο του 2-0 και στη συνέχεια έγιναν όλα πιο εύκολα. Παίξαμε όμως με τη φωτιά και δεν καήκαμε.

Η κούραση σωματική και πνευματική είναι μόνο ως ένα βαθμό δικαιολογία για τα όσα είδαμε στο Τσίρειο. Είναι φανερό ότι η ομάδα και ο προπονητής συγκεκριμένα δοκιμάζει πράγματα τα οποία αρκετές φορές δεν του βγαίνουν. Για πρώτη φορά είδαμε τους Σαντίν και Ντε Βινσέτι μαζί στο αρχικό σχήμα κάτι όμως που δεν λειτούργησε καλά.

Το πρόβλημα δεν ήταν απαραίτητα οι δυο επιθετικοί αλλά το ότι δεν υπήρχε καλή ανάπτυξη από τα άκρα. Οι Μπενασούρ και Μαντούκα δυσκολεύτηκαν να γίνουν δημιουργικοί ενώ δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τα μπακ με αποτελέσματα τα άκρα της άμυνας μας και κυρίως το αριστερό να μένει εκτεθειμένο.

Η κλάση και οι μεμονωμένες ενέργειες των Ντε Βινσέτι και Μαντούκα έφεραν τη νίκη ενώ πρέπει να πούμε ότι στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα βελτιώθηκε αφού και η μεσοαμυντική γραμμή λειτούργησε καλύτερα με το ανέβασμα του Βινίσιους.

Η ανάγκη για το σερί νικών που θέλουμε προϋποθέτει και καλές αποδόσεις αφού θεωρείται δύσκολο να κερδίζουμε σε διαφορετική περίπτωση. Η ομάδα έδειξε τρομερή συγκέντρωση στους αγώνες κυπέλλου με την Αελ κάτι το οποίο πρέπει να γίνεται σε συστηματική βάση.

 

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!