Εβδομάδα ΑΕΛ και Ομόνοια

Δύσκολη και καθοριστική είναι η εβδομάδα που διανύουμε για το ΑΠΟΕΛ τόσο σε καλαθόσφαιρα όσο και σε ποδόσφαιρο. Σήμερα στις 6.00 η καλαθοσφαιρική μας ομάδα ανανεώνει το ραντεβού της με την ΑΕΛ στον τρίτο αγώνα της ημιτελικής σειράς και θέλει να επανέλθει στις νίκες για να πάρει εκ νέου προβάδισμα. Η συντριβή την Παρασκευή ανήκει στο παρελθόν και το ζητούμενο είναι να παρουσιαστούμε σοβαροί και αποφασισμένοι. Παίκτες και τεχνική ηγεσία δηλώνουν έτοιμοι και ο κόσμος με τη σειρά του αναμένεται να αποτελέσει βαρόμετρο.

Το Λευκόθεο πρέπει να γίνει η καυτή έδρα που θα δώσει στην ομάδα μας την επιπλέον δύναμη που απαιτείται σε τέτοιους αγώνες. Η απόφαση της Ομοσπονδίας να ορίσει την ώρα διεξαγωγής του αγώνα στις 6.00 κρύβει σκοπιμότητες αλλά ούτε αυτό δεν μπορεί να αποτρέψει κανέναν.

Να είναι κατάμεστο το «Λευκόθεο»
Με την ευκαιρία του αποψινού αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ για την ημιτελική φάση του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος, το Δ.Σ. του σωματείου ΑΠΟΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει επίθεση που δέχτηκε καλαθοσφαιριστής του, από παίκτη της ΑΕΛ πριν από τον αγώνα της Παρασκευής, απαντά στον Λεμεσιανό σύλλογο για τα όσα αναφέρθηκαν στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου για την διαιτησία και τέλος καλείς τους ΑΠΟΕΛίστες να κατακλύσουν το «Λευκόθεο» και να βοηθήσουν στην κατάκτηση της νίκης με κόσμιες εκδηλώσεις.

«Το Δ.Σ. του ΑΠΟΕΛ με αποτροπιασμό καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση του καλαθοσφαιριστή της ΑΕΛ Duane Woodward ενώπιον του Γρηγόρη Παντούρης στο χώρο έξω από τα αποδυτήρια πριν από την έναρξη του αγώνα της Παρασκευής.

Ο χώρος έξω από τα αποδυτήρια, αποτέλεσε κέντρο διερχομένων, στον οποίο όποιος ήθελε περνούσε χωρίς καμιά προστασία από την αστυνομία και προπηλάκιζαν τα μέλη της αποστολής του ΑΠΟΕΛ.

Πίσω από το πάγκο του ΑΠΟΕΛ σχετικοί και άσχετοι εξύβριζαν και προπηλάκιζαν τους αθλητές και (μέλη του Δ.Σ.) συνοδούς της ομάδας, με αποκορύφωμα την κλοπή των στολών προθέρμανσης της ομάδας, οι οποίες επιστράφηκαν αρκετά αργότερα, μετά την παρέμβαση παραγόντων της ΑΕΛ.

Σκόπιμα δεν απαντήσαμε στα όσα αναφέρθηκαν στη διάσκεψη της ΑΕΛ για να μη πυροδοτήσουμε και άλλο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα. Τα όσα ψεύδη αναφέρθηκαν ένα στόχο είχαν, την άσκηση πίεσης πάνω στους διαιτητές. Αν είναι δυνατόν η ομάδα που κέρδισε τα τελευταία 5 πρωταθλήματα να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, μια διαιτησία που συγκριτικά με τα όσα βλέπουμε στους αγώνες του EUROPE CUP και FIBA είναι πραγματικά αψεγάδιαστη.

Διεξήχθησαν φέτος 4 αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων και στους 4 κέρδισε ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, σύμφωνα και με την ομόφωνη παραδοχή των λειτουργών των ΜΜΕ (3 νίκες η ομάδα μας).

Η επικράτησή μας την περασμένη Τρίτη, ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Θυμίζουμε ότι μέχρι 2 λεπτά πριν τη λήξη, η ομάδα μας προηγείτο με 19 πόντους. Δεν δίνουμε το δικαίωμα σε κανένα να αμφισβητήσει όσα με κόπους κατακτούμε στους αγωνιστικούς χώρους.

Στον αθλητισμό πέρα από τις επιτυχίες, υπάρχουν και οι αποτυχίες. Η διοίκηση της ΑΕΛ πρέπει να συμβιβαστεί και με την ιδέα της αποτυχίας και να πάψει να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη.

Είναι γνωστές οι διασυνδέσεις που έχουν με τη FIBA. Ας μην χρησιμοποιούν όμως τον κ. Zanolin της FIBA σαν τον μπαμπούλα, που θα τιμωρήσει εκείνους που δεν μεροληπτούν υπέρ της ΑΕΛ. Αυτά να τα ξεχάσουν. Οι απειλές που εκστομίζουν εναντίον των διαιτητών είναι ανεπίτρεπτες, όπως ανεπίτρεπτη ήταν και η στάση του προερχόμενου από την ΑΕΛ Πρόεδρου της Επιτροπής Διαιτησίας, Δημήτρη Βότση, χωρίς να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής να καλέσει τους διαιτητές του αγώνα της περασμένης Τρίτης για συστάσεις.

Ο αγώνας της Τρίτης 11 Μαρτίου 2008, είναι σημαντικός. Με την παρουσία του πύρινου κόσμου μας, που θα αποτελέσει τον 6 ο παίκτη μας, θα κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την πρόκρισή μας στον τελικό του πρωταθλήματος.

Ζητούμε από την διαιτησία να έρθει στο ύψος των περιστάσεων και με τα ακριβοδίκαια σφυρίγματά της, να διασκεδάσει τους ψιθύρους για διαιτητές που θα μεροληπτικούς υπέρ της ΑΕΛ προκειμένου να πάρουν το χρίσμα της διαιτησίας στο ALL STAR της FIBA που θα γίνει στη Λεμεσό.

Καλούμε τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ να μην απαντήσει στις προκλήσεις. Κάποια έρχονται για να προκαλέσουν προκειμένου να επιδιώξουν τη διακοπή του αγώνα ή και τιμωρία της έδρας μας.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!