«Εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου το πιστεύουμε»

Ο Γιοβάνοβιτς για ακόμα μια φορά έστειλε μήνυμα πίστης και αισιοδοξίας ότι η ομάδα μπορεί να ανατρέψει το -6 και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μπορεί μια μερίδα οπαδών μας να μην πιστεύει στην ανατροπή των δεδομένων ή στο ότι έχουμε καλές πιθανότητες αλλά αυτός που έχει την ευθύνη για ότι βλέπουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο διαφωνεί. Για ακόμα μια φορά τόνισε ότι δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες και προετοίμασε για το ότι ο αγώνας με την Αγιά Νάπα θα είναι δύσκολος. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις Γιοβάνοβιτς:

– Για το κλίμα μετά από δύο σερί νίκες:Είναι απόλυτα φυσιολογικό να είναι καλύτερο το κλίμα, έχουμε καλύτερη διάθεση για προπόνηση, πάντα οι νίκες φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα, κυρίως όμως σε ομάδες που δεν κάνουν πρωταθλητισμό. Όταν έχεις ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, κάθε παιχνίδι έχει ξεχωριστή σημασία γιατί πρέπει να το κερδίζεις. Κάθε νίκη δεν σημαίνει τίποτα ιδιαίτερο, αν στο τέλος της χρονιάς δεν πετύχεις το στόχο.

– Για την αστάθεια στην απόδοση:Πάντα μας προβληματίζει, δεν κρυβόμαστε. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά πράγματα που μας οδηγούν προς αυτή τη κατεύθυνση. Τέλη Νοεμβρίου, Δεκέμβριο και Ιανουάριο είχαμε πάρα πολλές απώλειες, έχουμε ένα δίμηνο γεμάτο με διαφορετικές ενδεκάδες, αναγκαστικά, διαφορετικές άμυνες, διαφορετικούς παίκτες στην επίθεση. Έχουμε ένα γκρουπ παικτών που παίζει συνέχεια και ένα άλλο που έρχεται από τραυματισμούς. Δεν είναι όλοι στον ίδιο βαθμό. Όλα αυτά είναι λόγοι για να μην έχουμε σταθερότητα στην απόδοση, είτε μέσα στο παιχνίδι, είτε μεταξύ των αγώνων. Δεν το λέω για δικαιολογία. Προσπαθούμε όσο πλησιάζουμε στο τέλος να είμαστε σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

– Για την απόδοση των νεοφερμένων:Με ικανοποιεί, όμως το γήπεδο είναι ο μόνος καθρέφτης που μπορεί να μας δικαιώσει όλους. Τα μεγάλα λόγια δεν μου αρέσουν, όπως και σε κανέναν. Το γήπεδο είναι καθρέφτης. Σίγουρα με ικανοποιεί που οι καινούργιοι παίκτες γνωρίζουν στους συμπαίκτες τους, αλλά και η επιστροφή των Ολιβέιρα και Καρυπίδη, όμως με προβληματίζει η απουσία του Στάθη, του Μπενασούρ, του Αντόρνο, του Χιώτη. Είναι προβλήματα που έχουμε μόνιμα τον τελευταίο καιρό. Δουλεύουν όλοι πολύ σκληρά στις προπονήσεις. Έχουμε καλό ρόστερ.

– Για τον αγώνα με την Αγία Νάπα:Είναι τα δύσκολα παιχνίδια. Η Αγία Νάπα, όπως την είδαμε με ΑΕΚ και ΑΕΛ, είναι σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση. Η εικόνα της όμως δεν είναι αυτή που φαίνεται. Δεν παρατάει τη προσπάθεια να μείνει στην κατηγορία. Με την ΑΕΚ έχασε τη νίκη στο τελευταίο λεπτό, έκανε εξαιρετική εμφάνιση με την ΑΕΛ. Όπως είναι σήμερα το ποδόσφαιρο, αν δεν είσαι καλός, δεν κερδίζεις κανέναν. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον και δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί για να πετύχουμε το στόχο μας. Παίζει ελεύθερο ποδόσφαιρο η Αγία Νάπα, η παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο είναι εξαιρετική, ανεξαρτήτως της θέσης που βρίσκεται. Πρέπει να είμαστε καλοί και με μέγιστη σοβαρότητα για να κερδίσουμε.

– Για τα αγωνιστικά νέα:Στάθης και Μπενασούρ κάνουν ατομικό, ο Αντόρνο θα είναι εκτός για αρκετό διάστημα – αρχές της εβδομάδας θα ξεκινήσει πρόγραμμα ενδυνάμωσης και φυσιοθεραπείες. Ο Διονύσης πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες έκανε σήμερα μέρος της προπόνησης των τερματοφυλάκων. Οι Στάθης και Μπενασούρ είναι αμφίβολοι, δεν μπορούν να προπονηθούν, έχει τρεις μέρες ακόμα, μακάρι να αισθανθούν καλύτερα, αλλά το βλέπω δύσκολο.

– Για τους διεθνείς:Κίσσας, Αντωνιάδης και Αλεξάνδρου προπονήθηκαν κανονικά, Σολωμού και Χαραλαμπίδης έκαναν αποθεραπεία. Ο Σολωμού έχει ένα κτύπημα αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό. Ο Τζιόλης έρχεται σήμερα από Αθήνα. Ο Άθως θα είναι οκέι μέχρι τη Δευτέρα.

– Για το αν έχει ίδιο παίκτη με τον Αντόρνο στην ομάδα:Δύσκολο. Η εκρηκτικότητα, η ταχύτητα, η κίνηση του στο χώρο – είναι από τους λίγους που κινείται στην πλάτη της άμυνας – είναι στοιχεία που έχουμε χάσει με τον τραυματισμό του Αντόρνο.

– Για το αν ο Μπιτόν μπορεί να αντικαταστήσει τον Αντόρνο:Είναι καλός, κινητός παίκτης, με καλά τελειώματα, όμως το στυλ του Αντόρνο δίνει βάθος στην επίθεση διότι κινείται πίσω από γραμμές του αντιπάλου, δίνει επιλογές που για όσο διάστημα ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση μας έδωσε πάρα πολλές λύσεις και μας έδωσε τη δυνατότητα να αλλάξουμε το προφίλ μας, σε σχέση με πέρσι.

– Για τον Μπέκμαν;Είναι καλός ποδοσφαιριστής, παίζει στο feeling του παιχνιδιού, είναι σημαντική η προσαρμογή του γρήγορα, πρέπει να προσαρμοστεί στις συνθήκες του παιχνιδιού και της ομάδας. Είναι παίκτης που μπορεί να παίξει ως περιφερειακός επιθετικός, δεύτερος επιθετικός, στα άκρα, ως επιτελικό χαφ. Αυτοί οι παίκτες εξαρτώνται από τους υπόλοιπους. Είναι σημαντικός ο χρόνος προσαρμογής, να γνωρίσει και τους υπόλοιπους για να μπορεί να κινείται στους χώρους που τον θέλουμε εμείς. Το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο, είναι ένα μήνα μαζί μας, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε χρόνο να δουλέψει, γι αυτό είμαστε προσεκτικοί με τη χρησιμοποίηση του. Θέλει παιχνίδια. Τώρα που θα έχει διακοπή στο πρωτάθλημα για δύο εβδομάδες, θα είναι ευκαιρία να δουλέψει με την ομάδα.

– Για το πρωτάθλημα:Η Ανόρθωση έχει ένα προβάδισμα έξι βαθμών και εκείνο που σκεφτόμαστε εμείς είναι ότι κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο και η διαφορά που υπάρχει μπορεί μια ομάδα σαν το ΑΠΟΕΛ να την καλύψει, όμως πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Και εγώ και οι παίκτες μου το πιστεύουμε και δουλεύουμε μόνο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θεωρώ απαραίτητο να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια ακόμη. Δεν υπάρχει προϋπόθεση να μην θέλουμε να κερδίζουμε ανεξαρτήτως διαφοράς. Δεν θα ήμασταν σοβαρή ομάδα αν παρατούσαμε το πρωτάθλημα λόγω της διαφοράς από τον πρώτο. Για μας ο στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και μην ξεχνάτε ότι θα ξαναπαίξουμε όλοι μεταξύ μας. Μπορεί όσες ομάδες μπήκαν πρώτες στα πλέι-οφ να κατάκτησαν τον τίτλο όμως η πίεση είναι ακόμη μεγαλύτερη και δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.Βάση του τι κάναμε τα τελευταία χρόνια αυξήσαμε τις απαιτήσεις και έχουμε τα περιθώρια μπροστά μας για να διορθώσουμε τα πράγματα και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.- Για το αν παίζει με τη πλάτη στον τοίχο:Πρέπει να κερδίσουμε και τα 32 παιχνίδια. Και όταν  δεν ήμασταν -6, δεν έπρεπε κερδίζουμε; Υπήρχε ποτέ περίπτωση, όποια διαφορά και να είναι, να λέμε «δεν πειράζει αν δεν κερδίσουμε». Μπήκαμε και με 5 και με 7 βαθμούς διαφορά στα πλέι οφ και ξέρω πως αισθανόμουν.

– Για το ποια διαφορά θεωρεί ανατρέψιμη:Ο στόχος δεν είναι η διαφορά με την οποία θα μπούμε στα πλέι οφ αλλά ο τελικός στόχος. Αν ρωτήσετε την Ανόρθωση, θα σας πουν ότι η διαφορά δεν τους εγγυάται το πρωτάθλημα.

– Για το αν είναι πρόκληση η κατάκτηση του πρωταθλήματος:Κάθε κατάκτηση πρωταθλήματος είναι μεγάλη πρόκληση, ίσως φέτος να είναι μεγαλύτερη διότι αμφισβητηθήκαμε πάρα πολύ από τους δικούς μας οπαδούς

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!