Εθνικός Άχνας Vs ΑΠΟΕΛ 0-2

Απλή και ουσιαστική η ομάδα μας πέρασε και από το Δασάκι της Άχνας, δίνοντας συνέχεια στο νικηφόρο σερί. Η νίκη του ήταν δίκαιη έστω και αν η απόδοση δεν ήταν η καλύτερη, αλλά από τη στιγμή που οι παίκτες του Γιοβάνβιτς παίρνουν το αποτέλεσμα που θέλουμε όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Η επάνοδος του Μακρίδη βοήθησε την ομάδα αφού πέραν του γκολ που σημείωσε, είχε καλή παρουσία ενώ ο Μαχλάς έθεσε τις βάσεις για τη νίκη με το γκολ που σημειώσε.

Με ουσιαστικές αλλαγές παρατάχθηκε η ομάδα μας λόγω απουσιών ή ανετοιμότητας κάποιων ποδοσφαιριστών. Εκτός του Τσόροβιτς εκτός αποστολής έμεινε τελικά και ο Ζε Κάρλος γεγονός που έφερε διαφοροποίηση και στη διάταξη αφού για πρώτη φορά ο Γιοβάνοβιτς κατέφυγε στο 4-5-1. Μια άλλη σημαντική αλλαγή αφορούσε το αμυντικό δίδυμο αφού ο Φλορέα προτιμήθηκε τελικά να παίξει στο κέντρο της άμυνας δίπλα από τον Μπρόερς. Ο Μακρίδης επέστρεψε στην εντεκάδα σε ρόλο οργανωτή έχοντας στηρίγματα από τους Χαραλαμπίδη και Πίντο.

Ο αγώνας ξεκίνησε αναγνωριστικά για τις δυο ομάδες αλλά αρκετά νωρίς το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του και να αρχίσει να γίνεται απειλητικό. Οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί που δημιούργησαν στο 9′ την πρώτη ευκαιρία, η οποία μάλιστα ήταν κραυγαλέα. Ο Χάτζι επιχείρησε ανεπιτυχώς για το οφσαιτ και ο Κεμπάτζε βρέθηκε μόνος αλλά το πλασέ δεν ήταν καλό και σταμάτησε στα πόδια του Νικολόσκι.

>

Το ΑΠΟΕΛ όπως και στον προηγούμενο αγώνα ευτύχησε στην πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία να σκοράρει. Στο 23′ ο Χαραλαμπίδης με ωραία σέντρα βρήκε στην καρδιά της μικρής περιοχής τον Μαχλά, ο οποίος με κεφαλιά σκόραρε.

Το 0-1 αποσυντόνησε του γηπεδούχους που έδειξαν να μην περίμεναν τέτοια εξέλιξη, ενώ η ομάδα μας συνέχισε να έχει την εδαφική περιοχή. Πέραν τούτου όμως δυσκολευόταν να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει και η μοναδική φορά που απείλησε ήταν στο 45′ όταν ο Πογιατζής βρέθηκε μόνος σε πολύ καλή θέση αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη.

Ο Εθνικός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενος τη νωθρότητα των παικτών μας πίεσε και στο 49′ ο Κεμπάτζε έχασε νέα καλή ευκαιρία όταν βρέθηκε απέναντι από τον Νικολόσκι αλλά ο Σκοπιανός, καλά τοποθετημένος απέκρουσε με τα πόδια. Νωρίς και σχετικά εύκολα το ΑΠΟΕΛ έλεγξε την κυκλοφορία της μπάλα με τους Μακρίδη και Χαραλαμπίδη να παίρνουν αρκετές πρωτοβουλίες.

Οι ευκαιρίες όμως ήταν μετρημένες στα δάχτυλα τους ενός χεριού αφού οι αξιόλογες φάσεις σε αυτό το διάστημα ήταν δυο με τους Μακρίδης και Μαχλά να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες τους. Τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν ριζικά υπέρ μας στο 79′ όταν μετά από λάθος του Σιαλή ο Μακρίδης βρέθηκε μόνος και παρά την αρχική απόκρουση του αμυντικού που πρόλαβε τον ποδοσφαιριστή στη συνέχεια το πλασέ του ήταν πετυχημένο. Το 0-2 έδωσε δέκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα σαφέστατο προβάδισμα στην ομάδα μας αφού τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει στο λίγο χρόνο που απέμεινε.

Τα λεπτά που απέμεναν ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ενώ έδωσαν την ευκαιρία στον προπονητή μας να πραγματοποιήσει δυο αλλαγές βάζοντας στον αγώνα τους Λουκά και Μιροσάβλιεβιτς στη θέση των Μιχαήλ και Μαχλά αντίστοιχα.

Βαθμολογίες Παικτών

Κίτρινες: Μακρίδης

ΑΠΟΕΛ:
Νικολόσκι, Κόντης, Χατζί, Μπρόερς, Φλορέα, Μιχαήλ (81′ Λουκά), Σατσιάς (90′ Μοραίς), Μακρίδης, Χαραλαμπίδης, Πίντο, Μαχλάς (86′ Μιροσάβλιεβιτς)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!