Εθνικός Vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Δύσκολη και αγχωτική νίκη πέτυχε η ομάδα μας σε μια δύσκολη έδρα και συνεχίζει να μοιράζεται την κορυφή με την Ανόρθωση. Ένα καλό πεντάλεπτο στο διάστημα 20-25 ήταν αρκετό για να φέρει τη νίκη αφού στο διάστημα αυτό είχαμε μια καλή ευκαιρία και το γκολ του Μπόρδα. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η ομάδα μας είχε τον έλεγχο αλλά δυσκολευόταν αφάνταστα να οργανωθεί σωστά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Σε αυτό δεν βοήθησε  ούτε το σκληρό παιχνίδι του Εθνικού αλλά και κάποια λάθη του διαιτητή που εκνεύρισαν περισσότερο από ότι έπρεπε την ομάδα παίκτες και προπονητή. Ο Γιοβάνοβιτς έκανε τα αναμενόμενα αφού ο Πίντο προωθήθηκε και πήρε ρόλο αντι Μπεναχούρ κάτι που έφερε τον Τζιόλη στο αρχικό σχήμα δίπλα από τον Μοράις. Ο Ατόρνο ήταν στην κορυφή της επίθεσης έχοντας στηρίγματα στα δυο άκρα τους Μαντούκα και Χαραλαμπίδη. Στην άμυνα η μοναδική αλλαγή ήταν η επάνοδος του Μάριου Ηλία στο αριστερό άκρο στη θέση του τραυματία Κλουκόφσκι.

Ο ΑΠΟΕΛ άρχισε πολύ νωθρά τον αγώνα αφού δεν είχε την απαιτούμενη διάθεση και σωστή λειτουργία με αποτέλεσμα ο Εθνικός να κρατά περισσότερο από ότι έπρεπε την μπάλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 10 λεπτά η ομάδα μας δεν κατάφερε να εκδηλώσει οργανωμένη επίθεση κάτι που συνεχίστηκε μέχρι το εικοστό λεπτό.

Στο διάστημα αυτό η ομάδα μας δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά από τα άκρα ή τον άξονα ενώ η πίεση των παικτών του Εθνικού δημιουργούσε προβλήματα. Η λύση ήρθε μετά από ένα καλό πεντάλεπτο αφού η ομάδας κατάφερε να επιτεθεί σωστά στο διάστημα 20-25.

Αφού προηγήθηκε μια καλή ευκαιρία με τον Χαραλαμπίδη ήρθε το γκολ όταν στο 23 μετά από κόρνερ ο Μπόρδα με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το γκολ ήταν η καλύτερη εξέλιξη στην προβληματική απόδοση του πρώτου μισού αλλά ούτε αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρουμε μπρος.

Με την πάροδο του χρόνου ο Εθνικός άρχισε να ανακτά τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου ενώ στην πορεία φάνηκε ότι ο Ατόρνο δεν μπορούσε να συνεχίσει, έτσι στο 42 ο Μπουντιμίρ πέρασε στη θέση του.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Αλωνεύτη να αντικαθιστά τον Χαραλαμπίδη σε μια προσπάθεια του προπονητή να τονώσει την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να συμβαίνει αφού και η ομάδα μας δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Με αυτά τα δεδομένα το ζητούμενο ήταν να βγουν κάποιες ατομικές προσπάθειες με την μπάλα να πηγαίνει περισσότερο στους Μαντούκα και Αλωνεύτη.

Οι δυο ήταν οι πρωταγωνιστές της φάσης στο 61 όταν ο Αλωνεύτης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα. Η απάντηση του Εθνικού ήταν άμεση και μετά από φαουλ ο Πάρντο σταμάτησε το σουτ του Μασίνουα.

Ο ΑΠΟΕΛ παρά την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ που αν ερχόταν θα τελείωνε τον αγώνα έτσι τα τελευταία λεπτά ήταν δύσκολα. Παρά το ότι δεν κινδυνεύσαμε το εύθραυστο σκορ δημιουργούσε άγχος το οποίο έβγαινε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο και στους χρόνους των καθυστερήσεων η ομάδα μας κατάφερε να κρατήσει την μπάλα και στο τέλος ήρθε η αγχωτική νίκη.

Από την ομάδα μας που υστέρησε τόσο σε ατομικό όσο και σε συνολικό επίπεδο ξεχωρίσαμε με δυσκολία τον Τζιόλη.

Κίτρινες: Μπουντιμιρ

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Σέρχιο, Ηλία, Μπόρδα, Καρυπίδης, Μοράις, Τζιόλης, Πίντο, Μαντούκα (89 Σολωμού), Χαραλαμπίδης (46 Αλωνεύτης), Ατόρνο (43 Μπουντιμίρ)

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!