Εθνικός Vs ΑΠΟΕΛ 1-1

Ένα άχρωμο και άοσμο ΑΠΟΕΛ είχε το βράδυ της Παρασκευής τις πρώτες του βαθμολογικές απώλειες αφού έμεινε στην ισοπαλία μέσα στο Δασάκι της Άχνας. Κούραση και ανετοιμότητα σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο είχαν ως αποτέλεσμα μια μέτρια παρουσία και το ότι προηγηθήκαμε δεν ήταν αρκετό. Ο Εθνικός δεν ήταν καλύτερος μας και του δώσαμε την ευκαιρία να πάρει το βαθμό που ήθελε. Πέραν της βαθμολογικής απώλειας η ομάδα μας μετρά και αυτές των Μιχαήλ και Σεγκιρί οι οποίοι αποχώρησαν τραυματίες και μάλλον δεν προλαβαίνουν τον αγώνα με τη Σάλκε.

Η διαιτησία στην οποία επικεντρώθηκαν οι διοικούντες διαμέσου του Τάκη Αντωνίου δεν καθόρισε το αποτέλεσμα αφού πέραν 2-3 λαθών σε σφυρίγματα φαουλ δεν υπήρξε κάτι που να μπορούμε να σταθούμε με τρόπο παρηγορητικό.

>

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιβεβαίωσε ότι αρέσκεται στις εκπλήξεις όσον αφορά τον καταρτισμό της εντεκάδας αφού γύρισε το 4-5-1 σε 4-4-2 και άφησε στον πάγκο τον Χαραλαμπίδη αφού προτίμησε να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους Πίντο στα αριστερά και τον Ονουάτσι ως παρτενέρ του Ζεβλάκοφ.

Το ξεκίνημα ήταν μουδιασμένο από πλευράς της ομάδας μας αφού παρά την κατοχή της μπάλας αυτή πολύ δύσκολα έφτανε με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή των γηπεδούχων. Ο Κοσόφσκι από δεξιά ήταν καλά κλεισμένος γεγονός που στέρησε από το ΑΠΟΕΛ τις επιλογές του πιο δημιουργικού του παίκτη. Ούτε και από αριστερά μπόρεσαν να βγουν κάποιες επιθέσεις έτσι οι Ονουάτσι και Ζεβλάκοφ αναγκάζονταν να κινούνται σε χώρους που ήταν ακίνδυνοι.

Η μοναδική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 15΄ όταν ο Μοραίς επιχείρησε ένα γέμισμα στην περιοχή και ο Πίντο που ήταν ο τελικός αποδέκτης δεν κατάφερε να σκοράρει από καλή θέση. Η Άχνα έδειχνε ευχαριστημένη με τη ροή του αγώνα ενώ σε κάποιες στημένες φάσεις δημιούργησε κινδύνους λόγω της ολιγωρίας των αμυντικών μας.

Αναπόφευκτα οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιοβάνοβιτς επιχείρησε να αλλάξει τα δεδομένα θέλοντας να δώσει στην ομάδα αυτό που της έλειπε. Ο Ονουάτσι που δεν ήταν έτοιμος για εντεκάδα αποσύρθηκε και στη θέση του πέρασε ο Κόντης ο οποίος πήρε θέση δίπλα από τον Σεγκιρί, ενώ ο Μπρόερς προωθήθηκε στο κέντρο.

Η ομάδα μας έδειξε να έχει διάθεση και ευτύχησε στην πρώτη της επικίνδυνη φάση να πετύχει γκολ… Στο 51′ ο Κοσόφσκι επιχείρησε παράλληλη σέντρα, αμυντικός απέτυχε να αποκρούσει και ο Χαραλαμπίδης με ωραία κίνηση πλάσαρε για να κάνει το 0-1. Το γκολ φάνηκε πως θα άλλαζε τα δεδομένα αλλά επτά λεπτά αργότερα η Άχνα ισοφάρισε προσγειώνοντας μας ανώμαλα. Ένα γέμισμα στην περιοχή βρήκε την άμυνα μας στον ύπνο και ο Αλέκου με δυνατό σούτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μορφή.

Το 1-1 ήταν γεγονός και από τι στιγμή που στην επόμενη φάση ο Πίντο στάθηκε άτυχος όταν το σουτ του σταμάτησε στη γραμμή τα πράγματα πήραν την αρνητική τροπή. Και αυτό γιατί μέχρι και το τελικό σφύριγμα δεν είχαμε τις δυνάμεις και τον τρόπο για να απειλήσουμε και να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Η είσοδος του Παπαθανασίου από μόνη της δεν μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα αφού οι Χαραλαμπίδης και Κοσόφσκι δεν μπόρεσαν να πάρουν την ομάδα πάνω τους.

Το σφύριγμα της λήξης έφερε την απογοήτευση τόσο για την απώλεια βαθμών αλλά και για την όλη παρουσία της ομάδας αφού αποδείχτηκε ότι η διακοπή δεν ωφέλησε όσον υπολόγιζαν οι υπεύθυνοι.

Βαθμολογίες Παικτών

ΑΠΟΕΛ
Μορφής, Πουρσαϊτίδης, Χατζί, Σεγκιρί (82′ Παπαθανασίου), Μπρόερς, Μιχαήλ (25′ Χαραλαμπίδης), Μοραίς, Κοσόφσκι, Πίντο, Ονουάτσι (46′ Κόντης), Ζεβλάκοφ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!