Εκτός τελικού ΑΠΟΕΛ Vs Απόπ 1-0

Δυστυχώς η τραγική εμφάνιση στον πρώτο αγώνα κυπέλλου με την Πέγεια έπαιξε καταλυτικό ρόλο και η ομάδα μας βρίσκεται εκτός τελικού. Ο στόχος για το νταμπλ δεν μπορεί να γίνει εφικτός αφού η νίκη με 1-0 δεν ήταν αρκετή. Η προσπάθεια των παικτών μας ήταν αξιέπαινη και για αυτό εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος του αγώνα. Έναν αγώνα που μπορούσαμε και έπρεπε να στείλουμε τουλάχιστον στην παράταση αφού χάθηκαν σπουδαίες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Με μοιραίο παίκτη τον Ζεβλάκοφ ο οποίος έχασε τρεις κλασσικές ευκαιρίες αλλά και ένα δοκάρι του Μπίδη στο 86′ η ομάδα μας επιδίωξε μετά μανίας το γκολ αλλά έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιφύλαξε εκπλήξεις όσον αφορά το αρχικό σχήμα σε μια προσπάθεια να κερδίσει την μάχη τους κέντρου. Αυτό έφερε τον Μπρόερς δίπλα από τον Μοράις και τον Σεγκιρί βασικό μετά από καιρό στο κέντρο της άμυνας. Η διάταξη 4-5-1 είχε τον Ζεβλάκοφ στην κορυφή με τους Κοσόφσκι και Αλεξάνδρου να δίνουν βοήθειες από τα άκρα.

Η ομάδα μας όπως αναμενόταν μπήκε στον αγώνα πολύ δυνατά σε μια προσπάθεια να πετύχει το γρήγορο γκολ που ήθελε. Με τον Πίντο σε ρόλο οργανωτή βάλαμε πίεση και ο στόχος επιτεύχθηκε σχετικά νωρίς αφού στο 16′ έγινε το 1-0. Ο Πουρσαϊτίδης από δεξιά έβγαλε μια σέντρα η μπάλα σταμάτησε στο χέρι αμυντικού και ο Τρύφωνος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Αλεξάνδρου που ανέλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος θέτοντας τις βάσεις για την ανατροπή.

Η Πέγεια δεν τα έχασε και συνέχισε να πιέζει σε όλο το γήπεδο σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους παίκτες μας από το να πιέσουν και να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Όποτε καταφέραμε να βάλουμε την μπάλα κάτω και να παίξουμε με κάθετες μπαλιές φτάναμε κοντά στο γκολ αλλά ο Ζεβλάκοφ δεν ήταν στην καλή του μέρα. Ο Πολωνός αλλά και ο Πίντο έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες έτσι η επανάληψη απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Η εικόνα ήταν η ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά η κούραση και το άγχος άρχισε να επηρεάζει τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς. Ο προπονητής μας έκανε νωρίς και μαζεμένες τις πρώτες δυο αλλαγές βάζοντας τους Χαραμαπίδη και Ονουάτσι στη θέση των Κοσόφσκι και Σεγκιρί αντίστοιχα. Ο στόχος να βάλουμε κάτω την μπάλα και να εκμεταλλευτούμε την εκρηκτικότητα των παικτών αυτών δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα αφού ο αντίπαλος συνέχισε να αμύνεται σωστά.

Παρόλα αυτά δημιουργήθηκαν και χάθηκαν ξεκάθαρες ευκαιρίες για ένα γκολ. Σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις οι παίκτες μας βρέθηκαν μια ανάσα με το γκολ αλλά έλειπε ο παίκτης που θα την έσπρωχνε στα δίκτυα. Όταν στο 85′ έγινε αυτό με κεφαλιά του Χαραλαμπίδη και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι έγινε ξεκάθαρο ότι η τύχη δεν θα μας έκανε τη χάρη.

Το τελικό σφύριγμα του Στέλιου Τρύφωνος βρήκε τους παίκτες μας εξαντλημένους από την υπερπροσπάθεια να φεύγουν από το γήπεδο απογοητευμένοι αλλά και τον κόσμο να τους χειροκροτεί έχοντας στο μυαλό τις χαρές που μας πρόφεραν στη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα.

Από την ομάδα μας ξεχώρισαν οι Πουρσαϊτίδης, Μοραίς, και Χάτζι στο πρώτο ημίχρονο.

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Χατζί (71′ Μιροσάβλιεβιτς), Σεγκιρί (62′ Ονουάτσι), Κόντης, Μοράις, Πίντο, Μπρόερς, Κοσόφσκι (59′ Χαραλαμπίδης), Αλεξάνδρου, Ζεβλάκοφ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!