Εκ του ασφαλούς παραδοχές

Ο Κουτσοκούμνης παραδέχτηκε την κακοδικία και έριξε την μπάλα στο εφετείο καλώντας τα μέλη του να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους προκειμένου να δικάσουν αύριο την ένσταση μας. Οι παραδοχές του Κουτσοκούμνη γίνονται εκ του ασφαλούς γιατί γνωρίζει ότι ο πρέδρος του εφετείου και στενός του συνεργάτης δεν έχει πρόθεση να ανακαλέσει. Η σύσκεψη μεταξύ των ομάδων και του καρεκλοκένταυρου ολοκληρώθηκε και μετά από αυτήν είπε τα ακόλουθα: Ιδιαίτερα το ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει αυτή την κακοδικία, γιατί η δική του ένσταση δεν είναι όσον αφορά τις ποινές, αλλά αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι και την κατακύρωση του παιχνιδιού υπέρ του. Από τη στιγμή που τα πράγματα είναι έτσι και αφού μας πιέζει η ΟΥΕΦΑ, είναι δύσκολο να έχουμε δίκη, με οποιοδήποτε Εφετείο πριν το παρόν. Οι ομάδες καλούν το Εφετείο να άρει την παραίτησή του και να μπορέσει να λειτουργήσει η δικαιοσύνη, έτσι ώστε να εξετάσουν απόφαση ακόμα και αύριο. Η ΚΟΠ τονίζει ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στο θεσμό, αλλά και στο κάθε άτομο ξεχωριστά. Το να παίξουν το Σάββατο, εφόσον βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση της Δικαστικής είναι μια λύση, αλλά δεν είναι η λύση. Διαφορετικά, η κακοδικία θα ζημιώσει το ποδόσφαιρο. Πρέπει να εκδικαστεί η έφεση για να έχουμε την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας. Αν επιμένουν από το Εφετείο στις παραιτήσεις, τότε πολύ φοβούμαι ότι η μόνη λύση θα είναι ο αγώνας του Σαββάτου.

Ο αγώνας δεν μπορεί να αναβληθεί, γιατί 31 Μαΐου τελειώνουν τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών κι έχει το δικαίωμα ο κάθε ποδοσφαιριστής να πει δεν παίζω. Δεν είναι τυχαία που ορίστηκε αυτή η ημερομηνία. Απόψε θα πάρω τηλέφωνο τον πρόεδρο του Εφετείου, ενώ θα μιλήσω και με τα υπόλοιπα σωματεία. Θα τους παρακαλέσω, αν υπάρξει ανάκληση, να γίνει αποδεκτή με τα χίλια και να πάνε στη δίκη. Ο μόνος που μπορεί να βγάλει τα κάστανα από αυτή τη φωτιά είναι το υφιστάμενο Εφετείο.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να βρούμε νέους εφέτες υπό τέτοιες συνθήκες. Ρωτήσαμε το δικηγορικό σύλλογο και περίπου αρνήθηκε να αναμειχθεί στο διορισμό νέου Εφετείου. Επανέρχεται δηλαδή ο ορισμός στο Δ.Σ. της ΚΟΠ, κάτι από το οποίο θέλαμε να απαλλαγούμε.

Δεν είναι κάτι που θα λύσει αύριο η ΑΔΕΑ. Δεν έχει ούτε τις δομές. Τέλος του 2014, αν όχι το 2015, θα μπορεί να αποφασίσει. Άρα τι κάνουμε ως Ομοσπονδία, που τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα πρέπει να στείλουμε τον πρωταθλητή μας στην ΟΥΕΦΑ. Το Εφετείο αν συνεδριάσει αργότερα, μπορεί να αλλάξει τον πρωταθλητή, αλλά όχι την ομάδα που δηλώθηκε ως πρωταθλήτρια στην ΟΥΕΦΑ.

Είναι θεμιτές οι κριτικές για το έργο, τις αποφάσεις μας και αυτές των δικαστικών οργάνων. Δεν είναι θεμιτό το κυνήγι και ο αφορισμός, ούτε να θυματοποιούνται άτομα. Μπορούμε να έχουμε διαφορετική άποψη, αλλά ο θεσμός είναι ο θεσμός. Πιστεύω πρέπει να τον αφήνουμε να έχει διαφορετική άποψη ανεξάρτητα. Όσα έγιναν αποτελούν απαράδεκτα φαινόμενα και γι’ αυτό δεν βρίσκουν δικαστήριο να τους δικάσει.

Δεν μπορώ να κατανοήσω ποιες είναι οι ευθύνες μου, όταν ομόφωνα αποφασίσαμε να ορίσουμε μία Δικαστική με αυτό τον τρόπο και ένα Εφετείο με αυτό τον τρόπο. Πραγματικά σας λέω δεν τους γνώριζα αυτούς τους ανθρώπους. Πώς μπορώ να έχω την οποιαδήποτε επιρροή για αποφάσεις τους; Το Δ.Σ. επικύρωσε τα ονόματα που πρότεινε ο δικηγορικός σύλλογος χωρίς ούτε ένα σχόλιο. Τα ορίσαμε όπως ήρθαν.

Δεν υπάρχουν ΟΥΦΟ στην Κύπρο, όλοι υποστηρίζουν ένα σωματείο. Αν έκαναν λάθη, ναι έκαναν λάθη. Έχουν δικαίωμα να κάνουν λάθη. Αποφάσεις τους έπεσαν στο εφετείο. Ήξεραν, όμως, ότι έχουμε ένα ανεξάρτητο όργανο που θα απένειμε δικαιοσύνη.

Αν σιωπούσαμε όλα, τότε το Εφετείο θα συνεδρίαζε κανονικά. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει Εφετείο, γίνεται κακοδικία.

Το ΑΠΟΕΛ έστειλε μια επιστολή, η οποία εν ολίγοις απέσυρε τους διεθνείς από την ομάδα. Ο αγώνας ήταν φιλικός σε ημερομηνία που ήταν καθορισμένη από τη ΦΙΦΑ. Διερωτώμαι και αυτή δεν είναι δουλειά δική μου, αλλά του Πειθαρχικού Εισαγγελέα, κατά πόσον είχε αυτό το δικαίωμα να τους αποσύρει από τη στιγμή που η αποστολή είχε φύγει. Αν δεν το είχε, θα κληθεί στη Δικαστική. Αυτό θα το δει ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας.

Ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας δεν έχει ακόμα παραπέμψει κανένα, τότε ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα. Από αυτούς τους ποδοσφαιριστές που είχαν δικαίωμα να αγωνιστούν εκείνη την ημέρα

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!