Εμανουέλ ο εκλεκτός

Έναν νεαρό, φιλόδοξο, άπειρο αλλά υποσχόμενο προπονητή επέλεξε η διοίκηση για να σηκώσει το βάρος της μετά Γιοβάνοβιτς εποχής. Όπως προκύπτει μέσα από τις διεργασίες που εντατικοποιήθηκαν από χτες ο 38χρονος Πορτογάλος Πέδρο Εμανουέλ επικράτησε των άλλων υποψηφίων και θα κάθεται στον πάγκο της ομάδας μας για τα επόμενα δυο χρόνια. Με τον Πορτογάλο υπάρχει ήδη συμφωνία και η πρωινή συνεδρία της εταιρείας αναμένεται να επικυρώσει την πρόσληψη. Η κάθοδος του στην Κύπρο θα γίνει άμεσα έτσι ώστε να μπορέσει να πιάσει δουλειά. Όπως πληροφορούμαστε είχε ήδη τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μέσω dvd κάποιους φετινούς αγώνες της ομάδας μας.

Η προπονητική καριέρα του Εμανουέλ άρχισε μόλις το 2010. Για όσους ασχολούνται με το πορτογαλικό ποδόσφαιρο τους είναι γνωστός από την μεγάλη και πετυχημένη θητεία του στην Πόρτο (2002-2009).

Το 2010 άρχισε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός του Βίλας Μπόας στην Πόρτο και την επόμενη χρονιά πήρε το βάπτισμα του πυρός ως πρώτος προπονητής στην Ακαδέμικα. Το highlight της καριέρας τους ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου την περσινή χρονιά. Φέτος αποχώρησε από την Ακαδέμικα προ μήνός λόγω της άσχημης πορείας της ομάδας που βρισκόταν στη ζώνη του υποβιβασμού.

Γιατί προτιμήθηκε

Η πορτογαλική παροικία στον Αρχάγγελο προσθέτει ακόμα ένα μέλος και όλα δείχνουν ότι η παρέα θα μεγαλώσει αφού ο Εμανουέλ θα επιχειρήσει να ενισχύσει τον ΑΠΟΕΛ με συμπατριώτες του. Από πλευράς διοίκησης κρίθηκε σημαντικό το γεγονός ότι ξέρει τη συγκεκριμένη αγορά ενώ διαθέτει ισχυρές άκρες με την Πόρτο γεγονός που δημιουργεί προϋποθέσεις για να έχουμε κάποια προτεραιότητα σε παίκτες που διοχετεύει σε άλλες ομάδες.

Το νεαρό της ηλικίας του διασφαλίζει ότι έχει τα κίνητρα που απαιτούνται αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι στερείται εμπειριών. Αυτό μετριάζεται ως ένα βαθμό από τις εμπειρίες πρωταθλητισμού που είχε στη δεκαετία που υπήρξε ποδοσφαιριστής της Πόρτο.

Όπως πληροφορούμαστε ο Εμανουέλ θα έρθει στην Κύπρο με το τριμελές επιτελείο συνεργατών του ενώ από πλευράς διοίκησης υπάρχει πρόθεση το προπονητικό τιμ να ενισχυθεί και με τον Κόντη.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!