Εμπρός για τη νίκη-πρωτάθλημα

Δεν είμαστε υπερβολικοί. Αν ο ΑΠΟΕΛ κερδίσει τον σημερινό αγώνα θα είναι ο νέος πρωταθλητής. Μπορεί να μην εξασφαλίζουμε μαθηματικά το τίτλο αλλά δεν πρόκειται να χαθεί αφού η δυναμική που θα αποκτήσουμε σε συνδυασμό με τη βαθμολογική διαφορά θα είναι μη ανατρέψιμη. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνουν πολλά. Όπως είπε ο Γιοβάνοβιτς προ ημερών θα πρέπει να αλλάξουν όλα σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα μας στον αγώνα με την Ομόνοια. Η τριάρα και ο τρόπος που ήρθε πλήγωσε και δημιούργησε ερωτηματικά τα οποία πρέπει να απαντηθούν σήμερα με τρόπο αποστομωτικό. Οι διαφορές ανάμεσα στις δυο ομάδες δεν είναι πολλές και σημαντικές και ο αγώνας θα κριθεί στη θέληση για τη νίκη αλλά και την ικανότητα να φτάσουν σε αυτή. Η ψυχολογική προετοιμασία σε τέτοιους αγώνες είναι σημαντική και σε αυτήν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία οι προπονητές και των δυο ομάδων. Η αλλαγή προπονητή στην Ανόρθωση συνοδεύτηκε από ήττα με την ομάδα όμως του Πάμπου Χριστοδούλου να έχει σε έναν ακόμα αγώνα καλή απόδοση και να χάνει ευκαιρίες.

Αυτοί έρχονται στο ΓΣΠ ξέροντας ότι αν χάσουν αποχαιρετούν οριστικά το πρωτάθλημα, ενώ εμείς έχοντας την επικίνδυνη ασφάλεια του +6 πρέπει να τελειώσουμε το πράγμα. Σε λίγο θα ξέρουμε πως τα πιο πάνω δεδομένα θα λειτουργήσουν στη ψυχολογία των παικτών.

Που θα κριθεί ο αγώνας

Η ομάδα που θα καταφέρει να επιβάλει το ρυθμό της και να περιορίσει τους παίκτες που μπορούν με τις ατομικές τους ενέργειες να κάνουν τη διαφορά θα έχει τον πρώτο λόγο. Σε τέτοιους αγώνες δεν υπάρχουν περιθώρια για αμυντικά λάθη ή χάσιμο ευκαιριών. Για την ομάδα μας το ζητούμενο είναι να μπορέσει πρώτα από όλα να φτιάξει ευκαιρίες αφού υπάρχει δυσκολία σε αυτό τον τομέα.

Ο τελευταίος αγώνας μας με την Ανόρθωση μπορεί να θεωρηθεί οδηγός για τη νίκη αφού σε αυτόν καταφέραμε να περιορίσουμε τα άκρα (Λαβόρδε- Κάλβο) ενώ λειτουργήσαμε ικανοποιητικά και στο οργανωτικό κομμάτι.

Η λογική λέει ότι οι προπονητές θα προτιμήσουν να παρατάξουν τις ομάδες με ενισχυμένο κέντρο οπότε η επικράτηση στο χώρο αυτό θα είναι το ζητούμενο.

Το αγωνιστικό πλάνο

Θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα αλλά όπως είπε και ο Γιοβάνοβιτς αυτές δεν θα είναι πολλές. Ο Πάρντο λογικά θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια ενώ σίγουρος είναι ο Πίντο που θα πάρει θέση αμυντικού χαφ στη θέση του τιμωρημένου Μοράις.

Ο Σέρτζιο θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας ενώ εικάζεται επιστροφή του Νεκτάριου για να καλύψει το αριστερό. Στο κέντρο της άμυνας η μια θέση είναι κρατημένη από τον Ολιβέιρα και το ερώτημα είναι αν θα δούμε τον Καρυπίδη να παίρνει θέση δίπλα του ή αν θα παραμείνει ο Μπόρδα. Οι Ολιβέιρα και Καρυπίδης δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ ξανά μαζί γεγονός που καθιστά δύσκολο να τους δούμε σήμερα μαζί.

Ίσως το πιο καθοριστικό ερώτημα είναι ποιος παίκτης θα αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι σε περίπτωση που προτιμηθεί η διάταξη 4-2-3-1. Οι Μπέκμαν, Μαντούκα και Μπενασούρ είναι οι τρεις επιλογές με την κάθε περίπτωση να έχει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της.

Οι Χαραλαμπίδης και Μπιτόν έχουν κλειδωμένη θέση στο αρχικό σχήμα ενώ σε περίπτωση που δούμε τον Μαντούκα να κινείται στον άξονα, ανοίγει ο δρόμος για να βρεθεί ένας εκ των Αλωνεύτη η Αλεξάνδρου στο αριστερό άκρο.

Και η παράμετρος Τράττος

Δεν αντέχουμε να μην σχολιάσουμε και την επιλογή Τράττου. Μπορεί να πέρασε απαρατήρητος στον προηγούμενο αγώνα των δυο ομάδων αλλά πρόκειται για έναν επικίνδυνο διαιτητή που αν την δει κάπως είναι σε θέση να τινάξει στον αέρα τα πάντα. Οι παίκτες μας αλλά και ο κόσμος θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα αλλά και προσοχή.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!