Ενπ Vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Τεράστια από κάθε άποψη νίκη πέτυχε η ομάδα μας στο Παραλίμνι και διατηρήθηκε στην κορυφή για μια ακόμα αγωνιστική. Το γήπεδο λίμνη του Παραλιμνίου λίγο έλειψε να πνίξει τις ελπίδες για νικηφόρο αποτέλεσμα. Λίγο η τύχη, λίγο οι αλλαγές του Ιβάν αλλά και το χρυσό κεφάλι του μέχρι το 83′ μέτριου Ζεβλάκοφ έστειλαν όλο το ΑΠΟΕΛ στους εφτά ουρανούς. Οι πιστοί οπαδοί μας που γέμισαν ασφυκτικά την κερκίδα των φιλοξενούμενων έστησαν δικαιολογημένα τρελό πανηγύρι στις κερκίδες αφού με τη βοήθεια τους η ομάδα μας άλωσε ακόμα μια έδρα.

Οι καιρικές συνθήκες και ο κακώς αγωνιστικός χώρος έπαιξαν ρόλο και φαίνεται να διαφοροποίησαν το αγωνιστικό πλάνο του Γιοβάνοβιτς αφού οι Κόστα και Χαραλαμπίδης έμειναν στον πάγκο ενώ έκπληξη θεωρήθηκε και η παρουσία του Ζεβλάκοφ αντί του Ονουάτσι. Μοραίς και Πίντο ήταν οι δυο του κέντρου έχοντας στα άκρα τους Κοσόφσκι και Αλεξάνδρου ενώ τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας πήρε ο Ηλία.

Από το πρώτο λεπτό φάνηκε πως το έργο των παικτών θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο αλλά και ότι η απόφαση του Τσαγκάρη να ξεκινήσει τον αγώνα ίσως να μην ήταν η πιο σωστή. Σε πολλά σημεία του γηπέδου το νερό ήταν τόσο πολύ που η μπάλα κολλούσε γεγονός που δεν επέτρεπε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Σαν αποτέλεσμα οι παίκτες έπρεπε να σκέφτονται περισσότερο πονηρά, ελπίζοντας στον λανθασμένο υπολογισμό από τον αντίπαλο.

Η ομάδα μας στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου κατάφερε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολο να δημιουργηθούν οργανωμένες προσπάθειες και ευκαιρίες για γκολ. Η μοναδική ευκαιρία έγινε στο όταν ο Κοσόφσκι από δεξιά έστειλε την μπάλα στην περιοχή αλλά ο Μιροσάβλιεβιτς δεν πρόλαβε να πλασάρει.

Τα πράγματα έδειξαν ότι θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα όταν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Σεγκιρί κλότσησε αέρα και αντικαταστάθηκε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου λόγω ενός ακόμα τραβήγματος.

Η είσοδος του Μιχαήλ έφερε τον Μοραίς στο κέντρο την άμυνας και η προσπάθεια του δεύτερου ημιχρόνου άρχισε με την ομάδα μας να αρχίζει καλύτερα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Η αρχική υπεροχή σύντομα χάθηκε αφού και πάλι η δημιουργία προϋποθέσεων για γκολ ήταν τρομερά δύσκολη.

Με τα δεδομένα να μην είναι με το μέρος μας ο Γιοβάνοβιτς έκανε μέσα σε διάστημα εφτά λεπτών δυο αλλαγές βάζοντας μέσα τους Κόστα και Χαραλαμπίδη. Η κλάση των δυο ποδοσφαιριστών έπαιξε καταλυτικό ρόλο αφού πήραν πάνω τους προσπάθειες και αφού φανήκαμε τυχεροί στο 77′ όταν ο Καμάλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 83′ ήρθε η λύτρωση.

Ήταν τότε που ο Χαραλαμπίδης με σέντρα έστειλε την μπάλα στο Ζεβλάκοφ ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 0-1 ήταν γεγονός και ένας τεράστιος άθλος υπό τις συνθήκες που επιτεύχθηκε. Στα λίγα λεπτά που απέμειναν οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και κράτησαν περισσότερο την μπάλα, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν.

Από την ομάδα μας οι Μοραίς και Μπρούσερ ήταν όπως πάντα σταθερά καλοί, ενώ και ο Ζεβλάκοφ λόγω γκολ αξίζει αναφοράς. Τέλος και οι τρεις αλλαγές (Μιχαήλ, Κόστα, Χαραλαμπίδης) βοήθησαν.

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Ηλία (70′ Κόστα), Σεγκιρί (46′ Μιχαήλ), Μπρούσερ, Μοραίς, Πίντο, Κοσόφσκι (77′ Χαραλαμπίδης), Αλεξάνδρου, Μιροσάβλιεβιτς, Ζεβλάκοφ

Κίτρινες: Πουρσαϊτίδης, Πίντο

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!