Ενπ Vs ΑΠΟΕΛ 0-5

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα και αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από την Μπακού είχε ο ΑΠΟΕΛ στο αφιλόξενο ποδοσφαιρικά Παραλίμνι. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε σοβαρή και αποφασισμένη γεγονός που έφερε την εύκολη επικράτηση με τρία γκολ που σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Πρωταγωνιστής ο Ατόρνο που πέτυχε τα πρώτα δυο όταν αγωνίστηκε ως δεύτερος επιθετικός δίπλα από τον Μπουντιμίρ. Η νίκη και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε θα φέρει την απαιτούμενη ηρεμία έτσι ώστε με την επανέναρξη του πρωταθλήματος να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι. Πέραν του Ατόρνο που παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου με τα τρία γκολ που σημείωσε, κρατάμε την πολύ καλή παρουσία του Αλωνεύτη σε έναν ακόμα αγώνα όπως και του Μπουντιμίρ το οποίο δεν είναι άσχετο με τον τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα.

Ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε με τις αναμενόμενες αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα του Europa οι οποίες αφορούσαν κυρίως τη μεσομαμυντική γραμμή της ομάδας. Πάρντο, Σολωμού και Καρυπίδης πήραν θέση βασικού, όπως και ο Σόουζα ως αμυντικός χαφ. Η διάταξη στα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν 4-2-3-1 με τον Ατόρνο να καλύπτει το δεξί άκρο και τον Μαντούκα σε ρόλο οργανωτή. Μόλις στο έβδομο λεπτό του αγώνα ο Γιοβάνοβιτς έδωσε οδηγία να μετατραπεί σε 4-4-2 γεγονός που είχε άμεσο αποτέλεσμα.

Στο 10 μετά από σέντρα του Σολωμού ο Ατόρνο καλά τοποθετημένος στην μικρή περιοχή με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 0-1 έδωσε φτερά στους παίκτες μας που έχοντας καλή ψυχολογία μπόρεσαν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα, ενώ το Παραλίμνι εξακολούθησε να έχει παθητικό ρόλο περιοριζόμενο στο να αμύνεται.

Στο 28 η άψογη συνεργασία τριών παικτών έφερε το δεύτερο τέρμα όταν ο Αλώνευτης έδωσε κάθετη μπαλιά στον Μπούντιμιρ του οποίου η ασιστ έδωσε την ευκαιρία στον Ατόρνο να στείλει με σχετική ευκολία την μπάλα στα δίκτυα. Το 0-2 έδωσε στην ομάδα το γερό προβάδισμα που ήθελε και να κάνει το υπόλοιπο του αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα.

Τα πάντα κρίθηκαν οριστικά όταν στο 44 ο Αλωνεύτης κέρδισε πέναλτι όταν ανατράπηκε από τον Σταθάκη και ο Μαντούκα με εύστοχη εκτέλεση ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Με αυτά τα δεδομένα το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με την ομάδα να συνεχίζει να έχει την απαιτούμενη αγωνιστική πειθαρχεία και να περιορίζει τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο. Η πρώτη αλλαγή ήρθε στο 61 όταν ο Χαραλαμπίδης αντικατέστησε τον Μπουντιμίρ.

Ο χορός των τερμάτων συνεχίστηκε όταν στο 64 η ασίστ του Αλωνεύτη είχε αποδέκτη τον Χαραλαμπίδη ο οποίος με εύστοχο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο Μπεναχούρ πέρασε στον αγώνα στο 69 και έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του όταν συνδυάστηκε ωραία με τους Σόουζα και Ατόρνο με τον τελευταίο να στέλλει την μπάλα στα δίκτυα.

Το πελώριο 0-5 ήταν προϊόν της αποτελεσματικότητας της ομάδας μας και της εξαιρετικής μεσοεπιθετικής λειτουργίας. Η εξέλιξη του σκορ έδωσε την ευκαιρία στον Γιοβάνοβιτς να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον Τζιόλη που ήταν η τελευταία αλλαγή.

Κίτρινες: Σόουζα

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Σολωμού, Αλεξάνδρου, Καρυπίδης, Μπόρδα, Πίντο, Σόουζα (74 Τζιόλης), Αλωνεύτης (69 Μπεναχούρ), Μαντούκα, Ατόρνο, Μπούντιμιρ (61 Χαραλαμπίδης)

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!