Εντεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει

Ο αγώνας με την Νέφσκι Μπακού πλησιάζει και μετά το χτεσινό ρεπό η προετοιμασία της ομάδας μπαίνει στο τελικό της στάδιο. Οι προπονήσεις πλέον θα μεταφερθούν στο γήπεδο του πανεπιστημίου Κύπρου λόγω του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου της Νέφσκι, αφού και πάλι τίθεται θέμα προσαρμογής των παικτών στις συνθήκες που θα βρουν την Πέμπτη στο Μπακού. Ο ΑΠΟΕΛ καλείται από τον πρώτο αγώνα να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις που τον θέλουν να προκρίνεται και για να γίνει αυτό θα πρέπει να πάρουμε ένα καλό σκορ. Πρακτικά αυτό σημαίνει νίκη και η τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα μας αναμένεται να έχει αυτό το σκοπό. Όλα συνηγορούν ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα και σχήμα αφού πέραν του ότι εντεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές επιλογές για τον Γιοβάνοβιτς.  Με τους Αλμέιδα και Σολάρι τραυματίες, ο Ατόρνο θα είναι και πάλι βασικός αφού ο Παραγουανός θεωρείται από τον προπονητή ο καταλληλότερος παίκτης στην κορυφή του 4-2-3-1. 

Η λογική λέει ότι ο ΑΠΟΕΛ θα επιχειρήσει να διασφαλίσει το μηδέν παθητικό και με τη σωστή οργάνωση να βρει τον τρόπο για να παραβιάσει την εστία των αζέρων. Ο Μπουντιμίρ είναι σαφέστατα πιο έτοιμος σε σχέση με τον αγώνα εναντίον της Ααλέσουντ όπου «έπρεπε» να αγωνιστεί ως αλλαγή. Παρόλα αυτά ο αγώνας και η τακτική που θα ακολουθήσει ο Γιοβάνοβιτς δεν ευνοούν παρουσία του στο αρχικό σχήμα.

Ο Κλουκόφσκι είναι ο άλλος που περιμένουμε με αγωνία να δούμε για πρώτη φορά αλλά και πάλι όλα συνηγορούν ότι θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα λίγο. Για αυτό «φταίει» και ο Αλεξάνδρου ο οποίος μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται πολύ καλά στο «άχαρο» κατά κάποιους ρόλο του αριστερού μπακ.

Η έγνοια όλων αφορά την αμυντική λειτουργία της ομάδας η οποία αντικειμενικά δεν είναι η αναμενόμενη. Ο Γιοβάνοβιτς δικαιολόγησε και το προβληματικό πρώτο μισάωρο στο Ααλεσούντ αλλά το ζητούμενο είναι να παρουσιαστούμε πιο καλοί στο αφιλόξενο Μπακού. Περισσότερο από όλους ο Ζουέλα που είχε να άσχημο βράδυ στη Νορβηγία κάτι που προς πίστη του αναγνώρισε και ο ίδιος. Το όποιο άγχος έχουν οι νεοφερμένοι θα πρέπει πλέον να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αφού πέρασε αρκετός καιρός από την ημέρα που ήρθαν στην ομάδα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!