Επανήλθε ο προβληματισμός

Είναι γραφτό να υπάρχει μια ψυχοφθόρα αλλαγή εκτιμήσεων και ψυχολογίας ανάμεσα στον κόσμο μας και όχι μόνον με τα όσα δείχνει η ομάδα μας εντός αγωνιστικού χώρου από την πρώτη αγωνιστική μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Η διαφορά από την κορυφή είναι στους τέσσερις βαθμούς και παρόλο που δεν μπορεί να θεωρηθεί μεγάλη, η αστάθεια που χαρακτηρίζει το ΑΠΟΕΛ κάνει πολλούς να μην πιστεύουν ότι η ομάδα μας μπορεί να βρεθεί στην κορυφή. Έχουν γίνει τον τελευταίο μήνα πολλές δηλώσεις και από την ίδια τη διοίκηση μέσω των οποίων καλούσαν τους ποδοσφαιριστές να πετύχουν το σερί νικών που έπρεπε για να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου. Κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν γίνεται αφού η ομάδα μας χάνει εύκολα βαθμούς, ιδιαιτέρα στους εκτός έδρας αγώνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μόνη ομάδα που καταφέραμε να κερδίσουμε εκτός στον πρώτο γύρο ήταν η Αλκή.

Η απόδοση και η αποτελεσματικότητα της ομάδας μας δεν είναι αυτή που πρέπει και σαν αποτέλεσμα έχουμε απώλειες που δεν δικαιολογούνται. Είτε τα αίτια σχετίζονται με τον αγωνιστικό προγραμματισμό, είτε με τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών, είτε με το κοουτσάρισμα του Ουζουνίδη, το δεδομένο είναι ότι η ομάδα δε βελτιώνεται και σκοντάφτει. Η κατάσταση δεν είναι τραγική αλλά ούτε και ιδανική και ευτυχώς που οι ιθύνοντες το αναγνωρίζουν. Η καλύτερη διαχείριση του υφιστάμενου ρόστερ είναι το ένα ζητούμενο αφού κάποιοι παίκτες που σίγουρα μπορούν να προσφέρουν περισσότερα δεν το κάνουν. Είναι δεδομένη η εξάρτηση μας στους Φερναντές και Μακρίδη και είναι φυσικό να έχουμε εδώ και μήνες πρόβλημα όταν ο Πορτογάλος είναι σκιά του καλού του εαυτού. Το τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο παίκτη είναι άγνωστο αφού ούτε η κούραση που έχουν οι Κύπριοι διεθνείς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία. Ο παίκτης που το καλοκαίρι προχώρησε σε ευνοϊκή αναπροσαρμογή του συμβολαίου του δε δικαιολογεί φέτος τις προσδοκίες και απαιτήσεις και σίγουρα αν μπούμε στη διαδικασία να προσωποποιήσουμε το αγωνιστικό πρόβλημα ο Φερναντές θα είναι μια πτυχή του.

Διάβασε τα νέα του ΑΠΟΕΛ από το κινητό σου με Vodafone live!

Ο Σατσιάς που πέρσι έκανε την καλύτερη του χρονιά και θεωρήθηκε από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές δεν μπόρεσε ακόμα να σταθεροποιήσει την απόδοση του στα επίπεδα που πρέπει. Ο τραυματισμός του στον αγώνα με την Μπάτε τον επηρέασε ως ένα βαθμό αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Το ΑΠΟΕΛ δέχεται εύκολα τέρματα και ένας λόγος είναι γιατί η μεσομυντική μας γραμμή δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική όπως πέρσι.

Υπάρχει επιθετικό πρόβλημα;
Γίνεται πολύς λόγος για το κατά πόσο υπάρχει επιθετικό πρόβλημα στην ομάδα μας με αφορμή τις χαμένες ευκαιρίες που έχουμε σε κάθε αγώνα. Το προβληματικό ΑΠΟΕΛ διαθέτει μαζί με την Ανόρθωση την καλύτερη επιθετική γραμμή και το ερώτημα που τίθεται είναι αν πράγματι υπάρχει επιθετικό πρόβλημα. Είναι εφικτό και ρεαλιστικό να γίνονται γκόλ οι όσες ευκαιρίες δημιουργούμε; Είναι χαμηλότερος ο συντελεστής ευκαιριών/τερμάτων του ΑΠΟΕΛ από τις υπόλοιπες ομάδες; Μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα από τους μεσοεπεθετικούς μας όσο επιθετικογενής και αν είναι;

Όλα αυτά είναι βάσιμοι προβληματισμοί όλων μας και για τους οποίους οι υπεύθυνοι πρέπει (αν μπορούν) να βρουν λύσεις.

Μπορούν οι μεταγραφές
να αλλάξουν τα δεδομένα;

Ο Τάκης Αντωνίου προειδοποίησε ότι το ταμείο δεν έχει δυνατότητα για κάτι σπουδαίο, ενώ υπάρχει και το δεδομένο ότι τέτοια εποχή οι καλές περιπτώσεις σπανίζουν. Ελπίζουμε ότι η επιλογή του Χατζί θα δώσεις ποιοτική λύση στην προβληματική αριστερή πλευρά αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει στο δεξιό άκρο της άμυνας, ενώ με εκτός από τον Μαχλά δεν υπάρχει επιθετικός με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Πόσες κινήσεις θα γίνουν είναι επίσης συνιφσμένο και αν παίκτες με πολύ ψηλά συμβόλαια όπως ο Μοραίς και όχι μόνον μπορούν θα παραμένουν στην ομάδα και το 2008.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!