Επιθετικογενές ή αμυντικογενές 4-5-1

Από τη στιγμή που και ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς παραδέχτηκε ότι η εντεκάδα που παρέταξε με τον Άρη θα είναι αυτή πάνω στην οποία θα βασιστεί και απόψε, η πρόβλεψη όλων για τους 11 που θα προτιμήσει απόψε έγινε εύκολη. Παρόλα αυτά παίζεται μια θέση στο χώρο του κέντρου και η απόφαση του προπονητή την οποία ίσως και να έχει πάρει για τον ποιον θα προτιμήσει θα κρίνει πολλά όσον αφορά την προσπάθεια να αμυνθούμε σωστά αλλά και να κρατήσουμε μπάλα με τρόπο δημιουργικό. Γιάχιτς ή Μαρσίνιο είναι όπως όλα δείχνουν οι επιλογές του προπονητή ο οποίος ίσως και να έχει πάρει την απόφαση του αλλά προκειμένου να «σκοτώσουμε» τις ώρες μας μέχρι της 9.45 αξίζει να δούμε το σκεπτικό πίσω από τις δύο επιλογές Εντεκάδα με ΜαρσίνιοΠρόκειται για ένα δοκιμασμένο σχήμα με τον μικρόσωμο Βραζιλιάνο να κινείται λίγο πιο μπροστά από τα δυο αμυντικά χαφ (Πίντο και Μοράις) στην προσπάθεια του να μοιράσει παιχνίδι τόσο με κάθετες μπαλιές με στόχο τον Αλμέιδα, όσο και στα δυο άκρα όπου θα έχει στηρίγματα τους Μαντούκα και Τρισκόφσκι. Ο Μαρσίνιο στην καλή του μέρα (σημαντική προϋπόθεση) είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά αφού έχει την ικανότητα να βλέπει γήπεδο και να κρατά την μπάλα. Κάτι τέτοιο θεωρείται πολύ σημαντικό αφού απόψε η Σαχτάρ θα είναι αυτή που θα επιδιώξει το γκολ, θα μας εξασκήσει έντονη πίεση και θα χρειαστούμε παίκτες που μπορούν να μας δώσουν ποιοτική κατοχή της μπάλας. Στο αντίποδα ο Μαρσίνιο δεν μπορεί να δώσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα ατομικά μαρκαρίσματα και παρόλο που τρέχει πολύ (έκανε ρεκόρ με Ζενίτ) δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει δύσκολη τη ζωή στην καλοκουρδισμένη μεσοεπιθετική γραμμή των Ουκρανών.

Αν σε αυτό προσθέσουμε και το ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τον τελευταίο καιρό, ίσως έτσι να εξηγούνται και τα όσα είδαμε με τον Άρη και το ενδεχόμενο να δούμε τον Γιάχιτς να παίρνει τη θέση στο αρχικό σχήμα..Εντεκάδα με ΓιάχιτςΠαρουσία του Γιάχιτς στο αρχικό σχήμα ερμηνεύεται ως προσπάθεια του προπονητή μας να αντιμετωπίσει πιο δραστικά το μεγάλο ατού της Σαχτάρ που είναι η άψογη μεσοεπιθετικής της λειτουργία. Σχεδόν τα πάντα στηρίζονται από τις εμπνεύσεις του Βραζιλιάνου Ζάντσον και αν καταφέρουμε να έχουμε μια συμπαγή μεσοαμυντική γραμμή με καλή αλληλοκάλυψη θα γίνει το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να μην φτάνουν εύκολα απέναντι από τον Χιώτη. Ο Γιάχιτς έχει τα σωματικά και όχι μόνον προσόντα για να αμυνθεί σωστά και να αποτελέσει μαζί με τον Μοραίς τους παίκτες που θα επιχειρήσουν να κάνουν ανούσιο το passing game των Βραζιλιάνων της Σαχτάρ.

Όσο αμυντικογενές και αν θεωρείται ένα 4-5-1 με τον Μαρσίνιο εκτός εντεκάδας παραμένει ένα σχήμα που μπορεί να βοηθήσει στον οργανωτικό τομέα αφού ο Πίντο έχει αυτά τα χαρακτηριστικά όπως επίσης και ο Γιάχιτς που έδειξε ότι έχει την κάθετη πάσα.

Οι άλλες θέσεις είναι «κρατημένες» από τους συνήθεις ύποπτους εκτός και αν ο Γιοβάνοβιτς ανατρέψει ακόμα και τις εξαγγελίες του.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!