Επιστροφή στο 4-4-2

Έγινε αρκετή κουβέντα για το 4-3-3 που προσπαθεί να εφαρμόσει φέτος ο Δώνης και για την αποτελεσματικότητα του, με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της ομάδας μας θεωρούνται μη πειστικές. Πρόκειται για μια τακτική-σύστημα στο οποίο πιστεύει πολύ ο προπονητής μας ιδιαίτερα όταν έχουμε απέναντι μας πιο αδύνατους αντιπάλους. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει όσον αφορά τον αγώνα με την Αάλμποργκ μέσα στη Δανία και το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε τον ΑΠΟΕΛ να ξεκινά τον αγώνα με το κλασσικό 4-4-2. Το σκαουτιγκ που έγινε από πλευράς τεχνικής ηγεσίας αναφέρει ότι η Άαλμποργκ είναι μια άκρως επιθετική ομάδα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη γρήγορη ανάπτυξη η οποία εκδηλώνεται τόσο από τον κεντρικό άξονα όσο και από τα άκρα. Εκτιμάται ότι οι Δανοί θα ξεκινήσουν πολύ δυνατά τον αγώνα και είναι για αυτό που η ομάδα μας πρέπει να λειτουργήσει σωστά για να μην αιφνιδιαστεί.

Ο Δώνης θέλει να διασφαλίσει ότι τα ακραία μπακ (Σέρτζιο και Αντωνιάδης) θα έχουν βοήθειες και είναι για αυτό που αυτοί που θα αγωνίζονται μπροστά τους θα έχουν σαφείς οδηγίες να επιστρέφουν και να μαρκάρουν. Ο Χαραλαμπίδης θα είναι ο ένας εκ των δυο και το μεγάλο ερώτημα πέραν αυτό του παρτενέρ του Αμορίν αφορά τον παίκτη που θα προτιμηθεί στο αριστερο άκρο.

Ο Αλεξάνδρου δεν πήγε καλά στο σουπερ καπ γεγονός που έβαλε σε σκέψεις τον Δώνη που ξέρει ότι ο Γκόμες δεν είναι ακραίος και πόσο μάλλον να κινείται από αριστερα. Ο Πορτογάλος όμως είναι η μοναδική επιλογή που έχει ο προπονητής μας σε περίπτωση που δεν προτιμηθεί ο Αλεξάνδρου.

Η συμβολή των Μοράις και Βινίσιους θα είναι επίσης καθοριστική στην προσπάθεια να αναχαιτιστούν οι επιθέσεις των Δανών και να μην πιεστεί σε αφόρητο βαθμό η αμυντική τετράδα. Από τη στιγμή που ο Βινίσιους δεν θα έχει οδηγίες να προωθείται και να πιέζει ψηλά θα βοηθηθεί και ο Μοράις που δεν θα έχει τη συνολική και αφύσικα μεγάλη ευθύνη του να κόβει και να ράβει.

Εννοείται ότι το θετικό αποτέλεσμα που θέλουμε περνά μέσα και από τη δημιουργικότητα και είναι για αυτό που δεν πρέπει να κοπούμε στα δυο. Οι Σιέρινταν και Ντε Βινσέτι είναι παίκτες που μπορούν να κινηθούν και εκτός περιοχής προκειμένου να πάρουν μπάλα αλλά αυτό δεν αρκεί.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!