Επιτυχία είναι να αναγνωρίζεις την αποτυχία

Και τώρα πως θα ζήσουμε χωρίς ομίλους του Champions League; Απλά έχουμε υποχρέωση να ζήσουμε με τους ομίλους του Europa.

Είναι μεγάλο κατόρθωμα για μια ομάδα να θεωρεί αποτυχία την μη πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Είναι μεγάλη επιτυχία να λυπάσαι και να πέφτεις σε μαρασμό όταν δεν καταφέρνεις να περάσεις στην καλύτερη διοργάνωση ομίλων. Είναι επιτυχία να θεωρείς ότι δεν πρέπει να χάνονται τέτοιες ευκαιρίες και να σε κυριεύει η απογοήτευση ότι τελικά θα περιοριστείς στους ομίλους του Europa.

Είναι μεγάλη επιτυχία να αναγνωρίζεις την αποτυχία.

Αν απλά προσπαθήσεις να την δικαιολογήσεις, αυτό που τελικά θα καταφέρεις είναι να συμβιβαστείς μαζί της. Αν προσπαθήσεις να την αναλύσεις και να αναγνωρίσεις το που πήγε λάθος τότε πολύ πιθανό να μπορέσεις να βελτιώσεις την κατάσταση.

Φυσικά η αναγνώριση της αποτυχίας από μόνη της δεν μπορεί να είναι η λύση. Δεν μπορεί για παράδειγμα ο επιθετικός σου να γίνει από την μία μέρα στην άλλη καλύτερος επειδή αναγνώρισες εκ τον υστέρων ότι η μεταγραφή σου δεν ήταν αυτή που αρχικά είχες λανθασμένα αξιολογήσει ότι θα σε βοηθούσε.  Η αναγνώριση της αποτυχίας έχει τις επιπτώσεις της. Στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ αυτές είναι τεράστιες και ίσως αποδειχθούν και εγκληματικές στα επόμενα χρόνια.

Η αποτυχημένες επιλογές της διοίκησης για αυτούς που θα είχαν την ευθύνη για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας, έφεραν την ψυχολογική αποτυχία ανάμεσα στον κόσμο μας και τη μεγάλη οικονομική αποτυχία στα ταμεία της ομάδας. Είναι επιτυχία να αναγνωρίζει ο καθένας το μερίδιο της αποτυχίας που του αναλογεί, εάν και εφόσον μπορέσει μέσα από την αναγνώριση να ανατρέψει τα δεδομένα.

Η αποτυχία στα μάτια του κάθε ΑΠΟΕΛίστα φίλαθλου έχει διαφορετική εικόνα. Για τους ρομαντικούς είμαστε η μόνη ομάδα της Κύπρου που κατάφερε να μπει ευρωπαϊκούς ομίλους. Για τους άρρωστους χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να βάλουμε κάποια χρήματα στην άκρη με στόχο να ξεκινήσουμε επιτέλους το δικό μας γήπεδο.  Δεν υπάρχει ένα κοινό μέτρο για όλους και δεν μπορεί η αποτυχία να μετρηθεί με τα ίδια κριτήρια για τον καθένα μας.

Αν καταφέρουν όσοι εμπλέκονται σε αυτή την αποτυχία να αναγνωρίσουνε τα λάθη τους και να πράξουν με γνώμονα το τι προστάζει το καλό του ΑΠΟΕΛ θα είναι επιτυχία. Αλλιώς η αποτυχία θα είναι μεγαλύτερη και πολυδιάστατη.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!