Ερμής Vs ΑΠΟΕΛ 0-2

Παίζοντας πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και όσο έπρεπε στο δεύτερο η ομάδα μας πήρε το ζητούμενο απέναντι στον Ερμή που ήταν η νίκη. Τα δυο γκολ του Σολάρι στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ήταν υπεραρκετά αφού στην επανάληψη διαφυλάξαμε το υπέρ μας σκορ. Η επιστροφή του Μαρσίνιο στο αρχικό σχήμα έστειλε τα καλύτερα μηνύματα ενόψει της συνέχειας αφού επιβεβαίωσε όλα όσα ξέραμε και αναμένουμε από αυτόν.  Με μια απρόοπτη και μια προγραμματισμένη αλλαγή παρατάχθηκε η ομάδα μας σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα. Η απρόσμενη εξέλιξη αφορούσε τον Μποαβεντούρα ο οποίος στην προθέρμανση αισθάνθηκε ενοχλήσεις και τη θέση του πήρε ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου. Η αναμενόμενη αλλαγή ήταν ο Μαρσίνιο, κάτι που σήμαινε και αλλαγή στη διάταξη. Το 4-5-1 είχε τον Σολάρι στην κορυφή της επίθεσης, επιβεβαιώνοντας τις εικασίες που ήθελαν τον Αλμέιδα να μένει στον πάγκο. Πέραν του γνωστού δίδυμου στο κέντρο, θέση στα δυο άκρα πήραν οι Μαντούκα και Τρισκόφσκι ενώ δεν υπήρξαν αλλαγές στην άμυνα.

Από την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι η ομάδα μας δεν ήταν διαθετημένη να κάνει δώρα στους γηπεδούχους ενώ όλα πήραν το δρόμο τους με το γρήγορο γκολ. Στο 12’ ο Μαρσίνιο μας θύμισε γιατί είναι τόσο απαραίτητος και μοναδικός όταν με μια ασίστ τρύπησε την αντίπαλη άμυνα και έδωσε την μπάλα με μοναδική μαεστρία στον Σολάρι. Ο Αργεντινός πλάσαρε άψογα και το 0-1 ήταν γεγονός.

Το προβάδισμα τόσο νωρίς ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για ην ομάδα μας που μπόρεσε με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία να επιβάλει το ρυθμό της. Έχοντας την κατοχή της μπάλας έκλεισαν οι διάδρομοι προς την εστία του Χιώτη και με τον Μαρσίνιο κινητήριο μόχλο και με καλά στηρίγματα από τον Μαντούκα οι επιθέσεις μας μύριζαν γκολ.

Αφού χάθηκαν δυο καλές ευκαιρίες με τον Σολάρι να μην μπορεί να τελειώσει τη φάση όπως θα ήθελε στο 36’ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη δίνοντας παράλληλα και το μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα μας. Ο Μαντούκα σε ρόλο Μαρσίνιο έδωσε την μαγική μπαλιά στον Σολάρι ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα του Χρυσοστόμου.

Το 0-2 έδωσε στο ΑΠΟΕΛ γερό προβάδισμα και το ζητούμενο πλέον ήταν να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό έτσι ώστε να μην δώσουμε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κάνουν όνειρα ανατροπής.

Στα πρώτα στάδια του δευτέρου ημιχρόνου ο Ερμής επιχείρησε να αντιδράσει και σε κάποια διαστήματα κατάφερε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα χωρίς όμως να μπορεί να γίνει απειλητικός. Ο Μαντούκα έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 55’ όταν το σουτ του πέρασε μόλις έξω ενώ από το πουθενά ένα μακρινό σουτ του Πέδρο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Χιώτη.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αφού η ομάδα μας αμυνόταν σωστά αλλά δεν μπορούσε ή δεν επιδίωξε έντονα να βγάλει τις επιθέσεις που θα έφερναν ευκαιρίες ή το τρίτο γκολ. Στο 70’ ο Γιοβάνοβιτς έκανε την πρώτη κίνηση από το πάγκο για να τονώσει την επιθετική γραμμή βάζοντας τον Αλμέιδα στη θέση του Τρισκόφσκι.Το ΑΠΟΕΛ έδειχνε ευχαριστημένο με τα όσα είχε πετύχει έτσι στα τελευταία λεπτά ο αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η ομάδα μας συνέχισε να αμύνεται σωστά έτσι ο Ερμής δεν μπόρεσε καν να πλησιάσει την εστία του Χιώτη.

Κίτρινες: Αλεξάνδρου, Γκριτσάροφ

ΑΠΟΕΛΧιώτης, Πουρσαιτίδης, Ζόρζε, Γκριτσάροφ, Αλεξάνδρου, Μοραΐς, Πίντο, Τρισκόφσκι (70’ Αλμέιδα), Μαντούκα, Μαρσίνιο (82’ Σατσιάς), Σολάρι (88′ Μίρο)

  



Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!