Ερμής Vs ΑΠΟΕΛ 1-1

Η ομάδα μας δεν πήρε το νικηφόρο αποτέλεσμα που ήθελε για να εξασφαλίσει την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα και στο τέλος πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένη που ισοφάρισε τον μαχητικό Ερμή. Η τραγική απόδοση του πρώτου ημιχρόνου μας έφερε πίσω στο σκορ ενώ ανάγκασε και τον Γιοβάνοβιτς να ρίξει στον αγώνα παίκτες που θα προτιμούσε να ξεκουράσει αλλά δεν τον έκανε προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο σοβαρεύτηκε, βελτιώθηκε και κατάφερε να σημειώσει με τον Κόντη το τέρμα που μας δίνει βάσιμες ελπίδες ότι στον επαναληπτικό θα πράξουμε το αυτονόητο.

Όπως και στον πρώτο αγώνα κυπέλλου με τη Δόξα έτσι και εναντίον του Ερμή ο προπονητής μας επιχείρησε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν θεωρούνται βασικοί. Αυτό τον ανάγκασε να παρατάξει ένα παράξενο σχήμα χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό αφού ο Αλεξάνδρου ήταν στην κορυφή ως προωθημένος σε μια διάταξη 4-5-1. Το πρόβλημα όμως ξεκίνησε από την μεσοαμυντική γραμμή αφού η λειτουργία της ομάδας μας ήταν τραγική. Ο Χρίστου και Σατσιάς ήταν εκτός τόπου και χρόνου στα πρώτα στάδια του αγώνα γεγονός που επηρέασε αφού όχι μόνο δεν μπορούσαμε να οργανωθούμε σωστά αλλά ούτε και να κρατήσουμε τον Ερμή μακριά από την εστία του Χιώτη.

Οι πρώτες απειλητικές βολές του Παπαθανασίου δεν αντιμετωπίστηκαν με τη δέουσα σοβαρότητα έτσι στο 32′ οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ. Ήταν ακόμα μια φάση όπου η άμυνα μας πιάστηκε στον ύπνο όταν μια κάθετη μπαλιά έφερε σε θέση βολής τον Παπαθανασίου ο οποίος δεν αστόχησε.

Οι παίκτες του Ερμή συνέχισαν με ακόμα περισσότερο πάθος αλλά και σκληρότητα να προσπαθούν γεγονός που επηρέασε την ομάδα μας. Ο Γιοβάνοβιτς επιχείρησε να βοηθήσει του παίκτες με κάποιες εσωτερικές κινήσεις αλλά ούτε και η παρουσία του Μπίδη δεν μπόρεσε να βοηθήσει στον οργανωτικό τομέα.

Τα χάλια του πρώτου ημιχρόνου οδήγησαν σε δυο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας. Ονουάτσι και Μπρόερς πέρασαν στη θέση των Μιχαήλ και Σατσιά αντίστοιχα.

Η ομάδα μας εκμεταλλευόμενη και την οπισθοχώρηση του Ερμή ο οποίο ήθελε να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ, έλεγξε το ρυθμό του αγώνα και μπόρεσε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εξασκήσουμε την απαιτούμενη πίεση η οποία έφερε και τη δημιουργία ευκαιριών. Στο 58′ και 61′ χάθηκαν δυο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Ονουάτσι όταν και στις δυο περιπτώσεις αμυντικοί έδιωξαν την μπάλα πριν αυτή περάσει στα δίκτυα.

Η υπεροχή και η πίεση καρποφόρησαν στο 72′ όταν ο Κόντης από κοντά πλάσαρε με επιτυχία για να κάνει το 1-1. Το γκολ αποκατέστησε τις ισορροπίες και έδωσε στην ομάδα μας το δικαίωμα να παίξει με ακόμα πιο καθαρό μυαλό. Ο Ερμής έδειξε ανήμπορος να αντιδράσει γεγονός που σε συνδυασμό με το ανέβασμα της δικής μας ομάδας διατήρησε την εικόνα που ήθελε τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να πιέζουν επιδιώκοντας δεύτερο γκολ. Το γκολ όμως δεν ήρθε αφού η τελική προσπάθεια δεν ήταν αυτή που έπρεπε, έτσι οι δυο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον επαναληπτικό του ΓΣΠ.

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Ηλία, Κόντης, Χρίστου, Σεγκιρί, Σατσιάς (46′ Μπρόερς), Κυριάκου (Ζεβλάκοφ), Μοραις Χαραλαμπίδης, Μιχαήλ (46′ Ονουάτσι), Αλεξάνδρου

___________________________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ
ΜΑΧΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!