Ευρωπαϊκοί Προκριματικοί Αγώνες 2011 – Γ’

Μιας και τα πρωταθλήματα των Ευρωπαϊκών χωρών προχωρούν προς το τέλος τους, σήμερα θα δούμε τα διάφορα συστήματα που εφάρμοσαν οι διάφορες χώρες για να ξέρουμε που βρισκόμαστε. Πόσες ομάδες και πόσους γύρους έχουν, όπως επίσης και αν έχουν κάποια ειδική φάση όπως την δική μας δεύτερη φάση με τους ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Ας δούμε πρώτα την κατάταξη όπως έχει διαμορφωθεί την τελευταία εβδομάδα. Ανακεφαλαιώνοντας, έχουμε τις επίδοξες πρωταθλήτριες των χωρών των οποίων η κατάταξη τους στην UEFA είναι από την 14η μέχρι την 28η θέση. 14η γιατί είναι η πιο δυνατή χώρα που λαμβάνει μέρος στον τρίτο προκριματικό και 28η γιατί μετά από αυτή οι ομάδες είναι πολύ αδύνατες και δεν μας επηρεάζουν. Το αναμενόμενο είναι ότι η 13η χώρα (Ελβετία) θα πάρει αυτόματη συμμετοχή στους ομίλους και για αυτό την εξαιρούμε. Θυμίζουμε ότι με το πορτοκαλί είναι οι χώρες των οποίων τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει ή οι πρωταθλήτριες ομάδες είναι σχεδόν σίγουρες.

Έχουν μείνει τα πρωταθλήματα 7 χωρών όπου οι πρωταθλήτριες δεν είναι σίγουρες, και από τις οποίες πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί από τουλάχιστον τρεις. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε ένα λάθος στην βαθμολογία της Σερβίας (ευχαριστούμε όλους τους φίλους που μας το υπέδειξαν) όπου φαινόταν ότι η διαφορά της Partizan από την Crvena zvezda ήταν 15 βαθμούς. Η πραγματική διαφορά ήταν και είναι 5 βαθμοί, σημαντική μεν, αλλά το Σέρβικο πρωτάθλημα έχει ακόμη 12 αγωνιστικές και όλα είναι ακόμη πιθανά.

Ας δούμε τα εφτά αυτά πρωταθλήματα.

ΚροατίαΤο κροατικό πρωτάθλημα έχει 16 ομάδες και παίζετε σε 30 αγωνιστικές χωρίς να υπάρχουν άλλες φάσεις. Έχουν παιχτεί 21, απομένουν ακόμη 9 και η κατάσταση δεν έχει διαφοροποιηθεί καθόλου.

ΣερβίαΣτο πρωτάθλημα της Σερβίας υπάρχουν 16 ομάδες σε 2 γύρους που μας δίνει 30 αγωνιστικές χωρίς άλλες φάσεις. Τώρα βρισκόμαστε στην 18η αγωνιστική από τις 30 και η Partizan προηγείται σταθερά. Μάλλον δύσκολα θα αλλάξει κάτι αλλά υπάρχουν ακόμη 12 αγωνιστικές.

ΑυστρίαΣτην Bundesliga της Αυστρίας υπάρχουν 10 ομάδες οι οποίες παίζουν 4 γύρους μεταξύ τους. Αυτό μας δίνει 36 αγωνιστικές χωρίς άλλες φάσεις, από τις οποίες έχουν παιχτεί οι 25 και απομένουν 11 αγωνιστικές. Εδώ η Sturm Graz έφτασε την Austria Wien στην πρώτη θέση επομένως η Αυστρία τώρα είναι κάτω από εμάς.

ΣλοβακίαΗ Σλοβακία είναι η πρώτη χώρα που βρίσουμε με μια ειδική φάση στο πρωτάθλημα της. Οι πρώτοι δύο γύροι είναι ένα κανονικό πρωτάθλημα 12 ομάδων με 2 γύρους. Μόλις έχουμε φθάσει στο τέλος του δεύτερου γύρου στην 22η αγωνιστική και τώρα ξεκινάει ο τρίτος. Υπάρχουν άλλες 11 αγωνιστικές στον τρίτο γύρο όπου η κάθε ομάδα θα παίξει όλες τις άλλες ακόμη μία φορά και η έδρα στην οποία θα παιχτεί το τρίτο παιχνίδι εξαρτάτε από την τελική κατάταξη των ομάδων στην περσινή περίοδο.

ΒουλγαρίαΣτο Βουλγάρικο πρωτάθλημα συμμετέχουν 16 ομάδες σε 2 κανονικούς γύρους. Δεν υπάρχουν ειδικές φάσεις και βρισκόμαστε στην 18η αγωνιστική από τις 30. Και οι τρείς πρώτες ομάδες προχώρησαν με νίκες επομένως όλα πάνε καλά για εμάς.

ΒέλγιοΣτο Βέλγιο έχουμε 16 ομάδες σε 2 κανονικούς γύρους αλλά τα κανονικά σταματούν εδώ. Μετά την 30 αγωνιστική που τελειώνει ο δεύτερος γύρος, ξεκινάνε τα λεγόμενα Championship Playoffs. Βασικά πρόκειται για ακόμη μια φάση με όμιλο των 6 ομάδων και 10 αγωνιστικών. Στην αρχή της φάσης αυτής οι βαθμοί που θα έχουν οι πρώτες 6 ομάδες από τους προηγούμενους γύρους θα μοιραστούν, και αν έχουν μισούς βαθμούς θα στρογγυλευτούν προς τα πάνω. Αυτό μας συμφέρει γιατί υπάρχει μόνο ένας αγώνας πριν αρχίσουν τα Championship Playoffs  όπως είναι βαθμολογία τώρα η Gent θα μπει ξανά στο κόλπο του τίτλου με 29 βαθμούς ενώ η Anderlecht και η Genk θα έχουν από 31.

ΤσεχίαΗ Τσεχία διαθέτει και αυτή ένα πρωτάθλημα με 16 ομάδες όπου υπάρχουν μόνο 2 γύροι με 15 αγωνιστικές στον κάθε ένα. Δεν υπάρχουν άλλες φάσεις και τώρα είμαστε στην 20 αγωνιστική από τις 30. Επίσης το σαββατοκύριακο που πέρασε η Viktoria Plzeň νίκησε την Sparta Praha και αποσπάστηκε 5 βαθμούς.

Αυτή την εβδομάδα είχαμε μερικές ανακατατάξεις άλλες υπέρ μας και άλλες εναντίων. Ως επί το πλείστον οι αλλαγές με το Βέλγιο να μας προσπέρνα και την Αυστρία να πέφτει κάτω από εμάς ισοζυγίζονται έτσι παραμένουμε στην ίδια θέση. Θετικές οι εξελίξεις στην Τσεχία, και οι ειδικοί κανονισμοί του Βελγίου που αυξάνουν τους μνηστήρες του τίτλου.

Υ.Γ Ευχαριστούμε θερμά το μέλος του forum μας lesxiarxis, για την πολύτιμη βοήθεια στη συλλογή των πληροφοριών. 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!