Ευρωπαϊκοί Προκριματικοί Αγώνες 2011 Κ’

Με πολλά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να έχουν διπλές αγωνίστηκες για να καταφέρουν να τελειώσουν μέχρι το τέλος του μήνα, οι προσθαφαιρέσεις είναι συνεχείς. Το θετικό είναι πως οι αλλαγές είναι μια πάνω, μια κάτω με την ουσία να μένει αμετάβλητη. Ακόμη είμαστε στην 8η θέση και με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών η 10η θέση σιγουρεύετε όλο και πιο πολύ. Από τις χώρες που είχαμε εκτός αναλύσεων γιατί τα πρωταθλήματα τους ήταν σχεδόν ξεκαθαρισμένα, είχαμε το τέλος στην Σκωτία με την Rangers να κερδίζει τον τίτλο. Αν όλα πάνε καλά θα είναι απέναντι μας στην κληρωτίδα μόνο στον 4ο προκριματικό γύρο του Champions League, δηλαδή αν καταφέρουμε να πάμε μέχρι εκεί.

Όπως πάντα το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα μείγμα τελευταίων ενημερώσεων και πάγιων αναφορών που σκοπό έχουν να βοηθούν αναγνώστες που δεν είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν τα προηγούμενα άρθρα να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία.

ΕλβετίαΗ Ελβετία κατέχει την 13η θέση στην κατάταξη και σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA θα ήταν η πιο δυνατή χώρα που συμμετέχει στους προκριματικούς αγώνες. Όμως το ακόλουθο έχει συμβεί. Το φετινό Champions League θα το πάρει είτε η Barcelona είτε ή Manchester United. Και οι δύο αυτές ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στους ομίλους της επόμενης διοργάνωσης μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Επομένως όποια και αν είναι η νικήτρια θα συμμετάσχει του χρόνου στο Champions League είτε σαν η πρωταθλήτρια είτε σαν η δευτεραθλήτρια της χώρας της και όχι σαν η τροπαιούχος ομάδα. Σε αυτή την περίπτωση η θέση στους ομίλους δίνετε στην πρωταθλήτρια της 13η χώρας της κατάταξης (πιο δυνατή χώρα των προκριματικών), ενώ η πρωταθλήτρια της 16η χώρας θα πάει κατευθείαν στον τρίτο προκριματικό αντί στον δεύτερο και οι πρωταθλήτριες της 48ης και 49ης  χώρας θα πάνε κατευθείαν στον δεύτερο προκριματικό αντί να παίξουν στον πρώτο.

Αφού έχουν συμβεί όλα αυτά η πρωταθλήτρια της Ελβετίας δεν θα συμμετάσχει στα προκριματικά αλλά θα παίξει κατευθείαν στους  ομίλους

ΑνακεφαλαίωσηΤο ζητούμενο είναι να δούμε αν ο ΑΠΟΕΛ θα είναι στους δυνατούς του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League και κοιτάμε τις επίδοξες πρωταθλήτριες των χωρών των οποίων η κατάταξη τους στην UEFA είναι από την 14η μέχρι την 28η θέση. Αρχίζουμε από την 14η γιατί είναι η πιο δυνατή χώρα που λαμβάνει μέρος στον τρίτο προκριματικό, και τελειώνουμε με την 28η γιατί μετά από αυτή οι ομάδες είναι πολύ αδύνατες και δεν μας επηρεάζουν.

Θυμίζουμε ότι με πορτοκαλί χρώμα είναι οι χώρες των οποίων τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει ή οι πρωταθλήτριες ομάδες είναι σχεδόν σίγουρες. Αν τελείωναν σήμερα τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η κατάταξη για τον τρίτο προκριματικό θα ήταν ως εξής.

ΕξαιρέσειςΜε πορτοκαλί χρώμα είναι τα πρωταθλήματα έχουν εξαιρεθεί. Τα έξι πρωταθλήματα που έχουν τελειώσει είναι αυτά της Σκωτίας, Λευκορωσίας, Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας και Κροατίας. Τα πρωταθλήματα που δεν τελείωσαν ακόμη αλλά είναι τόσο σίγουρα που δεν θα συμπεριλάβουμε στην ανάλυση μας είναι του Ισραήλ όπου είναι σίγουρο ότι οι πρωταθλητές τους θα είναι ποιο δυνατοί από εμάς, και της Πολωνίας και Σλοβακίας οπού θα είναι σίγουρα ποιο αδύνατοι από εμάς.

Τα έξι πρωταθλήματα που μας ενδιαφέρουν και στα οποία τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά έχουν την ακόλουθη κατάσταση την τρέχουσα εβδομάδα.

ΑυστρίαΜορφή ΠρωταθλήματοςΣτην Bundesliga της Αυστρίας υπάρχουν 10 ομάδες οι οποίες παίζουν 4 γύρους μεταξύ τους για 36 αγωνιστικές χωρίς άλλες φάσεις.

Τελευταίες ΕξελίξειςΈχοντας παίξει δύο αγωνιστικές αυτή την εβδομάδα πείρε τέσσερεις βαθμούς, οι οποίοι με τα αποτελέσματα της Austria Wien και της φρόντισαν να συρρικνώσουν την διαφορά μεταξύ τους στους τρείς βαθμούς. νίκησε και αυτή μειώνοντας την διαφορά στους τρείς βαθμούς. Υπάρχουν ακόμη δύο αγωνιστικές με τις τρείς ομάδες να πέφτουν μαζί στο νήμα του τερματισμού. Το μεγάλο ντέρμπι Austria Wien-Salzburg της τελευταίας αγωνιστικής δίνει καλές ελπίδες στην Sturm αν δεν στραβοπατήσει ως τότε.

Βέλγιο

Μορφή ΠρωταθλήματοςΣτο Βέλγιο υπάρχουν 16 ομάδες σε 30 αγωνιστικές και μετά ακολουθούν τα Championship Playoffs. Πρόκειται για ακόμη μια φάση με όμιλο των 6 ομάδων και 10 αγωνιστικών. Στην αρχή της φάσης αυτής οι βαθμοί που θα έχουν οι πρώτες 6 ομάδες από τους προηγούμενους γύρους μοιράζονται, και αν έχουν μισούς βαθμούς στρογγυλεύονται προς τα πάνω.

Τελευταίες ΕξελίξειςΚαι εδώ έχουμε δραματικό φινάλε αφού με μία αγωνιστή για το τέλος, η Standard de Li

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!