Ευρώπη: Χρήσιμα σενάρια

Παρόλο που τα φετινά πρωταθλήματα έχουν ακόμη χρόνο και πολλά πράγματα είναι ρευστά, έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται οι συζητήσεις για τα πιθανά σενάρια όσο αφορά τους Ευρωπαϊκούς προκριματικούς γύρους το καλοκαίρι. Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν όσο αφορά τις διάφορες κατατάξεις και το κατά πόσο θα έχουμε πιο εύκολο ή πιο δύσκολο έργο αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια. Φυσικά στην περίπτωση μας πρέπει να τονίσουμε ότι το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα πριν αρχίσουμε να ονειρευόμαστε Ευρωπαϊκές πορείες γιατί αλλιώς όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Ο δρόμος που ακολουθούμε σαν πρωταθλητές ξεκινάει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, περνάει από τον τρίτο, και τελειώνει στον τέταρτο. Οι νικητές του τέταρτου προκριματικού γύρου πάνε ομίλους του Champions League, και οι ηττημένοι πάνε ομίλους του Europa league, επομένως το να περάσουμε από τον τρίτο προκριματικό γύρο είναι ο πρώτος σημαντικός στόχος. Αυτό εξασφαλίζει την είσοδο μας σε ομίλους. Υπάρχει φυσικά και η δεύτερη ευκαιρία για τους ομίλους του Europa league  όταν χάσεις στον τρίτο προκριματικό αλλά αυτή η δεύτερη ευκαιρία είναι κατά πολύ δυσκολότερη.

Κοιτάζοντας τα άλλα πρωταθλήματα βρίσκει κανείς ότι υπάρχει μια πιθανότητα στον τρίτο προκριματικό να είμαστε στους δυνατούς. Σε αυτόν τον τρίτο προκριματικό συμμετέχουν 20 ομάδες, 10 δυνατές και 10 αδύνατες.  Άρα το ζητούμενο είναι να συμπεριληφθούμε στις 10 πιο δυνατές.

Οι πιο δυνατές ομάδες χώρες με τις οποίες συναγωνιζόμαστε είναι στον πιο κάτω πίνακα. Οι πορτοκαλί χώρες είναι αυτές που οι πρωταθλητές τους είναι ήδη γνωστοί ενώ στις υπόλοιπες έχουμε τους προπορευόμενους σε κάθε πρωτάθλημα αυτή την στιγμή. Όπως βλέπετε είμαστε στην 11η θέση, δηλαδή είμαστε οι πρώτοι των αδύνατων.

Σε αυτή την κατάταξη δεν έχει υπολογιστεί ο κανονισμός που λέει ότι όταν ο κάτοχος του τροπαίου προκρίνετε κατευθείαν στους ομίλους την επόμενη χρονιά, τότε δεν χρησιμοποιεί την θέση που είναι κρατημένη για αυτόν, και σαν αποτέλεσμα την θέση αυτή παίρνει η πρωταθλήτρια της 13ης χώρας  που πάει κατευθείαν στους ομίλους. Στον πίνακα μας, αυτή η χώρα είναι η Ελβετία και αν πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο τότε θα είμαστε εμείς 10οι και θα είμαστε στους δυνατούς.

Φυσικά αν τερματίσουν άλλοι πρωταθλητές στις διάφορες χώρες που ακόμη να κατασταλάξουν, τα πράγματα αλλάζουν. Τα πρωταθλήματα που παίζονται και μας ενδιαφέρουν άμεσα είναι της Αυστρίας και του Βελγίου. Στην Αυστρία αυτή την στιγμή η πρωτοπόρος ομάδα είναι πιο δυνατή από εμάς, αλλά την ακολουθούν  δύο ομάδες πιο αδύνατες από εμάς. Εάν πάρει η SK Sturm Graz ή η SV Ried το πρωτάθλημα τότε κερδίσουμε μια θέση.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει στο Βέλγιο. Αυτή την στιγμή πρώτη στην κατάταξη είναι η KRC Genk που είναι πιο αδύνατη από εμάς. Ισοβαθμεί όμως με την Anderlecht και αν πάρει αυτή τον τίτλο τότε θα χάσουμε μια θέση.

Σε τελική ανάλυση είμαστε 11οι και παίζουν τρία κύρια σενάρια αλλαγής. Να ελευθερωθεί η θέση του κατόχου στους ομίλους, να μην πάρει τον τίτλο της Αυστρίας η FK Austria Wien, και να μην πάρει τον τίτλο του Βελγίου η Anderlecht. Αν γίνουν 2 από τα 3 πιο πάνω τότε θα είμαστε στους δυνατούς του τρίτου προκριματικού γύρου.

Φυσικά δεν αποκλείετε να γίνει κάτι δραματικό σε κανένα άλλο πρωτάθλημα και να ανατρέψει τα πιο πάνω. 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!