Εύκολο στα λόγια, δύσκολο στην πράξη

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν ο νέος μας προπονητής έμεινε έκπληκτος όταν έμαθε τα ποσά που πληρώνει η διοίκηση σε μισθούς ποδοσφαιριστών. Ξαφνιάστηκε και απόρησε γιατί και με τα όσα είδε σε αγώνες που παρακολούθησε έκρινε ότι η απόδοση των παικτών και γενικότερα η ποιότητα του ρόστερ δεν συμβαδίζει με τα 8 περίπου εκατομμύρια ευρώ που κοστίζει. Στο ίδιο ρεπορτάζ διάβαζα ότι η άποψη του Πασιένσια είναι πως η ομάδα μπορεί να γίνει καλύτερη και ταυτόχρονο μειώνοντας το μισθολόγιο της.

Η ανάγκη για τον ΑΠΟΕΛ να μπορεί να ψωνίζει καλά και φτηνά δεν είναι σημερινή. Εδώ και χρόνια προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο να το κάνουμε χωρίς όμως ουσιαστική επιτυχία. Το δικαιολογητικό που προτάσσουν οι εκάστοτε υπεύθυνοι είναι πως για να γίνει εφικτή η υπέρβαση στην Ευρώπη δηλαδή η είσοδος στους ομίλους του Champions League απαιτείται ένα payroll σε αυτά τα επίπεδα.

Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να μπαίνει σε ομίλους με τέτοια συχνότητα τα τελευταία 6 χρόνια που δεν πρόβαλε να δημιουργηθεί ποτέ οικονομικό πρόβλημα αφού τα έσοδα ρεκόρ τις χρονιές εκείνες ήταν αρκετά για να καλύπτονται τα ελλείμματα.

Ακόμα και να δεχτούμε την επιχειρηματολογία της διοίκησης, υπάρχει η άποψη ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί και πρέπει να έχει στο ρόστερ του παίκτες επιπέδου ή και καλύτερους του Γκομες ας πούμε χωρίς να στοιχίζουν 200 και βάλε χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Το ότι το ο Πασιένσια συμμερίζεται άποψη αυτή είναι ενθαρρυντικό αλλά δεν σημαίνει και πολλά πράγματα αφού άλλο τα λόγια και άλλο οι πράξεις. Μακάρι ο προπονητής μας να έχει τις διασυνδέσεις για να φέρει στην Κύπρο τους επόμενους Βινίσιους, Τρισκόφσκι και Αμορίν έστω και αν οι μάνατζερ προσαρμόζουν τις τιμές τους στην ομάδα που προτείνουν τους πελάτες τους.

Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται απεγνωσμένα την ποιοτική ενίσχυση ακόμα και σε θέσεις που δείχνει να έχει επιλογές. Με τους Αλωνεύτη και Εφραίμ παραπάνω από επιρρεπείς έχουμε ανάγκη από εντεκαδάτους ακραίους επιθετικούς. Εννοείται ακόμα και στα καλά του ο Ντε Βινσέτι είναι περισσότερο παίκτης που προσφέρει περισσότερα κινούμενος στον άξονα οπότε η ανάγκη ικανούς νέους βγάζει μάτια.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα χτιστεί η ομάδα αφού οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις είναι πιο νωρίς από ποτέ και το διάστημα που θα έχουν οι νέοι για να μάθουν πράγματα δεν θα είναι μεγάλο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον προπονητή μας που θα πρέπει τους επόμενους δυο μήνες να προσαρμοστεί πλήρως αφού όσο έμπειρος και αν λέει ότι είναι θα καταλάβει ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι ομάδα με πολλές ιδιαιτερότητες.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!