Ζητά να αναγνωριστεί το πρωτάθλημα του 1974-75

Το σωματείο εδώ και μέρες ισχυρίζεται ότι σύντομα θα κατακτήσουμε το 23ο πρωτάθλημα. Δεν κάνει λάθος στους υπολογισμούς αφού σήμερα φανέρωσε μέσω επιστολής της ΚΟΠ οτι θεωρεί πως πρέπει να αναγνωριστεί το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε το 1974-75. Διαβάστε τη σχετική επιστολή που στάληκε στην ΚΟΠ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη του σωματείου μας αλλά και γενικότερα τους φίλους του ΑΠΟΕΛ ότι μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει αποσταλεί επιστολή προς την ΚΟΠ ζητώντας όπως αναγνωρίσει την παρουσία και συμμετοχή της ποδοσφαιρικής μας ομάδας στο πρωτάθλημα της περιόδου 1974-75.

Όπως είναι γνωστό η ομάδας μας μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού του ΄74 δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Ελλάδος και αναγκαστικά συμμετείχε στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας της Κύπρου, καταλαμβάνοντας στο τέλος την 1η θέση στην βαθμολογία, κάτι όμως που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ.

Αναμένουμε από την ομοσπονδία να προχωρήσει με το αυτονόητο που είναι η επίσημη αναγνώριση της επιτυχίας αυτής, κάτι που θα διορθώσει έστω και με καθυστέρηση την  παραποίηση της ιστορίας του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Γνωρίζουμε τα εμπόδια , προφάσεις και δικαιολογίες τις οποίες κάποιοι θα προβάλουν για να μην κάνουν το αυτονόητο, αφού είναι οι ίδιοι ή οι συνεχιστές τους οι οποίοι και την τότε εποχή πήραν την συγκεκριμένη απόφαση προσπαθώντας όταν τους δόθηκε η ευκαιρία, να πλήξουν το ΑΠΟΕΛ για λόγους οι οποίοι δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τον αθλητισμό.

Ανεξάρτητα όμως από την όποια επίσημη αναγνώριση η όχι εμείς σαν επίσημο ΑΠΟΕΛ έχουμε υποχρέωση στην ιστορία μας αλλά και προς τους αθλητές και προπονητές της συγκεκριμένης περιόδου να αναγνωρίζουμε την επιτυχία αυτή η οποία κερδήθηκε άξια μέσα στα γήπεδα.

Για όλους εμάς τους ΑΠΟΕΛίστες η ομάδα του 1974-75 ήταν ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ της περιόδου κατακτώντας τότε το 12ο πρωτάθλημα στην ιστορία του σωματείου μας. Σήμερα η σωστή καταμέτρηση παρουσιάζει 22 τίτλους πρωταθλητή Κύπρου αναμένοντας τις επόμενες ημέρες τον 23ο».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!