Ζητούμενο η νίκη

Η ήττα της περασμένης αγωνιστικής μας έφερε στο -3 από την κορυφή και η νίκη της Ανόρθωσης επί της Αεκ στο -6. Μπορεί να είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλάμε για φαβορί και για ομάδες που παίζουν με την πλάτη στον τοίχο αλλά ο σημερινός αγώνας είναι κάτι παραπάνω από καθοριστικός. Η ομάδα μας δεν έχει μέχρι στιγμής την απαιτούμενη συγκομιδή βαθμών  και απόδοση στα ντέρμπι και εναντίον της περσινής πρωταθλήτριας καλείται να κάνει πετύχει ένα σπουδαίο διπλό. Οι περσινές δυσκολίες απέναντι στην Αελ όπου σε έξι αγώνες πετύχαμε ένα γκολ και μόνο μια νίκη είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Η ομάδα της Λεμεσού δεν άλλαξε όσον αφορά τους παίκτες που αποτελούν την καλή αμυντική της γραμμή και το ζητούμενο είναι να βρούμε τον τρόπο να πετύχουμε γκολ που θα φέρουν και τους τρεις βαθμούς.

Με τον Αλωνεύτη στην εντεκάδα

Το μεγάλο ερώτημα την απάντηση του οποίου γνωρίζει ο Γιοβάνοβιτς είναι αν ένας εκ των Αλωνεύτη και Ατόρνο πάρει θέση βασικού. Με τα λίγα που διαρρέουν από τον Αρχάγγελο θεωρούμε ότι ο Στάθης είναι σε βαθμό ετοιμότητας που μάλλον θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Κάτι τέτοιο θεωρείται πολύ σημαντικό αφού θα επιτρέψει στην ομάδα να παίξει με ακόμα έναν παίκτη στη φυσική του θέση.

Ποιος θα είναι αυτός δεν μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας όμως! Η διάταξη 4-5-1 θα έχει έναν εκ των Μαντούκα ή Αλωνεύτη στην κορυφή της επίθεσης με τον άλλο να καλύπτει το αριστερό άκρο. Το ενδεχόμενο να δούμε τους δυο παίκτες να αλλάζουν θέσεις αν η ομάδα δυσκολεύεται δεν μπορεί επίσης να αποκλειστεί. Ο Χαραλαμπίδης λογικά θα επιστρέψει στο δεξί άκρο ενώ βασικός θα είναι και ο Μπεναχούρ πάνω στον οποίο θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό η ανάπτυξη της ομάδας.

Υπάρχουν όμως και άλλα ερωτηματικά τα οποία προκύπτουν λόγω αρκετών επιλογών και όχι λόγω τραυματισμών. Πίντο, Μοράις και Τζιόλης είναι οι υποψήφιοι για τις άλλες δυο θέσεις στο κέντρο, με τους Πορτογάλους να έχουν προβάδισμα αφού δείχνουν να λειτουργούν καλύτερα.

Πάρντο, Καρυπίδης και Μπόρδα είναι οι σίγουροι στην άμυνα και τα όποια ερωτηματικά αφορούν του πλάγιους. Ο Σέρχιο λογικά έχει προβάδισμα για το δεξί άκρο όπως επίσης και ο Αλεξάνδρου για το αριστερό.

Που θα κριθεί ο αγώνας

Απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος ο ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη να δουλέψουν αρμονικά όλες οι γραμμές του. Μπορεί η έγνοια των περισσοτέρων να αφορά το πώς θα λειτουργήσουμε μεσοεπιθετικά έχοντας απέναντι μας τα μαύρα θηρία της Αελ αλλά εξίσου σημαντική είναι και η αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Διαιτητής

Δεν μπορούμε να μην εντοπίσουμε ότι σε έναν αγώνα φωτιά οι αρμόδιοι επέλεξαν έναν άπειρο διαιτητή που όσο υποσχόμενος και αν θεωρείται μπορεί να δυσκολευτεί να τα φέρει εις πέρας το έργο του. Καλή επιτυχία λοιπόν στον Ψευδιώτη.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!