Ζούλτε Vs ΑΠΟΕΛ 1-1

Χρυσή ισοπαλία για την ομάδα μας που κατάφερε στο 88′ να πετύχει το γκολ που θέλουμε να αποδειχτεί καθοριστικό. Οι ξεκάθαρες ευκαιρίες του Σιέρινταν που αποχώρησε τραυματίας δεν στοίχησαν αφού η καλή παρουσία κυρίως στο πρώτο ημίχρονο εξαργυρώθηκαν με ένα αποτέλεσμα που μας δίνει προβάδισμα πρόκρισης. Η Ζούλτε δεν έδειξε σε καμία περίπτωση να είναι ομάδα που να δικαιολογεί το καλό της όνομα αλλά θα χρειαστεί τεράστια προσοχή στον επαναληπτικό. Το πλάνο

Ο Σέρτζιο προτίμησε ένα σενάριο στο οποίο κάναμε αναφορά πριν τον αγώνα επιλέγοντας να ρίξει στη φωτιά τον Βινίσιους. Η διάταξη 4-1-4-1 είχε τον Μοράις σε ρόλο κόφτη μπροστά από τους δυο κεντρικούς αμυντικούς ενώ λίγο πιο μπροστά του πήραν θέση οι Βινίσιους και Γκόμες. Στα δυο άκρα ήταν οι Αλωνεύτης και Χαραλαμπίδης ενώ στην κορυφή ήταν ο Σιέρινταν. η αμυντική τετράδα ήταν η αναμενόμενη με τους Σέρτζιο, Ολιβέιρα, Αμορίν και Ντα Σίλβα.

Ο αγώνας

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που ξεκίνησε πιο καλά τον αγώνα αφού έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας με γρήγορες μεταβιβάσεις κατάφερε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα. Δεν αρκέστηκε όμως μόνο στην κατοχή αφού επιδίωξε το γκολ κάτι που έγινε ξεκάθαρο από τα πρώτα λεπτά.

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 7 με τον Ολιβέιρα να αστοχεί και δυο λεπτά αργότερα χάθηκε τεράστια ευκαιρία όταν ο Σιέρινταν άδειασε και τον τερματοφύλακα αλλά τον πρόλαβε αμυντικός πριν πλασάρει. Με τον Βινίσιους να ανταποκρίνεται στο δημιουργικό του ρόλο και τον Αλωνεύτη βασικότερο στήριγμα ο ΑΠΟΕΛ ήταν εξαιρετικό στο πρώτο και καθοριστικό 15λεπτό.

Η ψυχρολουσία ήρθε στο 20 όταν η Ζούλτε στην πρώτη της επίθεση πήρε προβάδισμα στο σκορ. Μετά από κόρνερ η άμυνα μας βρέθηκε εκτός θέσης αφού επιχείρησε ανεπιτυχώς να βγει ψηλά επιδιώκοντας το οφσαιτ αλλά η παράλληλη μπαλιά κατέληξε στον Μαλαντά ο οποίος ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το γκολ επηρέασε την ομάδα μας αφού παρά το ότι έφτιαξε μια καλή ευκαιρία δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον καλό ρυθμό του πρώτο 15λεπτου. Ο Γκόμες δυσκολευόταν να δώσει τις απαραίτητες βοήθειες στο επιθετικό κομμάτι ενώ η Ζούλτε συνέχισε να είναι φλύαρη και να δείχνει ευχαριστημένη με το 1-0.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου είχαν και πάλι την ομάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή την ομάδα μας η οποία έφτασε σε δυο περιπτώσεις κοντά στο γκολ με τους Χαραλαμπίδη και Βινίσιους. Η Ζούλτε αντέδρασε και για ένα πεντάλεπτο έδειξε να παίρνει τα ηνία του αγώνα καταφέρνοντας να φτάσει και σε 1-2 περιπτώσεις μέσα στην περιοχή του Πάρντο.

Η πρώτη κίνηση του Ντα Κρουζ από τον πάγκο έγινε στο 60 με τον Μπενασούρ να περνά στη θέση του Γκόμες και την ομάδας μας στην επόμενη φάση να χάνει τεράστια ευκαιρία όταν το σουτ του Σιέρινταν σταμάτησε στο δοκάρι.

Η αναγκαστική αλλαγή του Σιέρινταν στο 72 ήταν μια ακόμα αρνητική εξέλιξη για την ομάδα μας αφού ο αν και δεν σκόραρε ο Ιρλανδός είχε καλή παρουσία. Η είσοδος του Μπουντιμίρ έκανε την ομάδα μας ακόμα πιο στατική ενώ σε αυτό ρόλο έπαιξε και το ότι δεν υπήρξαν βοήθειες από τα άκρα.

Αυτό ανάγκασε τον Ντα Κρούζ να περάσει και τον Αλεξάνδρου στον αγώνα στη θέση του Χαραλαμπίδη σε μια προσπάθεια να τονώσει την μεσοεπιθετική μας γραμμή. Στα τελευταία λεπτά η Ζούλτε κατάφερε να κρατήσει την μπάλα και να είναι πιο επιθετική. Η τύχη μας χαμογέλασε στο 87 όταν οι Βέλγοι έχασαν φοβερή ευκαιρία και στο 88 ήρθε η δικαίωση.

Το χρυσό γκολ

Μετά από ελεύθερο του Πάρντο η μπάλα κατέληξε στον Αλεξάνδρου που με πλάσε έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 1-1 ήταν η δικαίωση για την ομάδα που κατάφερε έστω και στο παρά δυο να πετύχει το γκολ που ήθελε και άξιζε.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αμορίν, Ολιβέιρα, Ντα Σίλβα, Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες (60 Μπενασούρ), Χαραλαμπίδης (78 Αλεξάνδρου), Αλωνεύτης, Σιέρινταν (72 Μπουντιμίρ)

Κίτρινες: Μπενασούρ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!