Η άμυνα θα φέρει την πρόκριση

Η άμυνα δίνει τίτλους, προκρίσεις και νίκες οπότε θα αρχίσουμε με την ανάγκη για καλή μεσοαμυντική λειτουργία που θα κρατήσει τους επιθετικούς της Ελσίνκι και κυρίως τον Macoumba Kandji μακριά από την εστία του Πάρντο. Η εκτίμηση μας είναι ότι οι Φινλανδοί θα μπουν δυνατά στον αγώνα σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και είναι για αυτό που η μεσοαμυντική γραμμή μας θα πρέπει να αναχαιτίσει τις προσπάθειες τους με τρόπο δημιουργικό. Αυτό θα επιτρέψει να εκδηλώσουμε και σωστές επιθετικές προσπάθειες που είναι και το ζητούμενο. Οι Μοράις και Βινίσιους θα πρέπει να δώσουν βοήθειες στην αμυντική τετράδα ενώ σημαντική είναι και η αλληλοκάλυψη των δυο κεντρικών αμυντικών.

Εννοείται ότι ίσως χρειαστεί να κάνει και ο Πάρντο το καθήκον του!

Τα πιο πάνω για όσους δεν το κατάλαβαν είναι copy-paste από το τη σχετική αναφορά μας πριν τον πρώτο αγώνα με την οποία θέλαμε να αναδείξουμε τη σημασία τη σωστής μεσοαμυντικής λειτουργίας.

Η ομάδα μας δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε από τα πιο πάνω με αποτέλεσμα να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο.

Το ζητούμενο ενόψει τον αγώνα της Τετάρτης είναι και πάλι η διαφύλαξη του μηδέν παθητικού έτσι ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Η απουσία του Kandji είναι σημαντική αλλά δεν πρέπει να μας εφησυχάσει. Οι Φιλανδοί αυτή τη φορά θα δώσουν χώρο και θα επιχειρήσουν με αντεπιθέσεις να πετύχουν γκολ και είναι για αυτό που οι παίκτες μας θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Ο ρόλος των Μοράις και Βινίσιους στον κεντρικό άξονα θα είναι καθοριστικός αφού θα πρέπει να καλύψουν και να αναχαιτίσουν, ιδιαίτερα όταν εκδηλώνουμε επιθετικές προσπάθειες και χάνουμε την μπάλα.

Την Τετάρτη θα ξέρουμε αν ο Δώνης προτίθεται να κάνει αλλαγή στην αμυντική τετράδα δίνοντας το βάπτισμα του πυρός στον Παπάζογλου σε ρόλο κεντρικού αμυντικού. Το να δούμε ένα νέο κεντρικό αμυντικό δίδυμο στον αγώνα της χρονιάς εμπερικλείει κινδύνους και είναι για αυτό που δεν θεωρείται το επικρατέστερο σενάριο. Από την άλλη πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η ομοιογένεια πλέον μεταξύ παλιών και νεών θα αποκτηθεί μέσα από επίσημους αγώνες.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!