Η άποψη σας μετρά

Αυτό ήταν ΑΠΟΕΛ. Πραγματοποιώντας την καλύτερη της φετινή εμφάνιση η ομάδα μας πέρασε σαν σίφουνας από την Λάρνακα, κερδίζοντας με το δίκαιο αλλά και μικρό υπό τις περιστάσεις 0-3. Πάθος, θέληση, ομαδικότητα και αποτελεσματικότητα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που έφεραν την μεγάλη νίκη που μας εδραιώνει στη δεύτερη θέση. Μπορεί ο αγώνας να άρχισε μια δυο δοκάρια αλλά στη συνέχει το ΑΠΟΕΛ ήταν αυτό που έπρεπε στέλνοντας πολύ νωρίς τους οπαδούς των γηπεδούχων στα σπίτια τους.

Mε μια αλλαγή παρέταξε τελικά την ομάδα ο Γιοβάνοβιτς σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα, αφού ο Ζε Κάρλος επανήλθε στο αρχικό σχήμα στη θέση του Τσόροβιτς, ενώ ο Δασκαλάκης έμεινε στον πάγκο. Αυτό διατήρησε την ίδια αμυντική γραμμή όπως και με τον Ολυμπιακό, με τους Μπρόερς και Φλορέα στο κέντρο της άμυνας και τους Κόντης με Χατζί στα δύο άκρα.

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε από το πρώτο κιόλας λεπτό να επιβάλει το ρυθμό του και να είναι η ομάδα με την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η πίεση σχεδόν σε όλο το γήπεδο ανάγκασε τους παίκτες της ΑΕΚ σε παθητικό ρόλο και σαν αποτέλεσμα άρχισαν να δημιουργούνται πολύ καλές ευκαιρίες.

Στο 6′ ο Μακρίδης πρόλαβε την μπάλα από τον Ράνεμ ο οποίος τον ανέτρεψε αλλά ο διαιτητής φοβήθηκε να σφυρίξει το πέναλτι. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα κατέληξε στον Μιχαήλ του οποίου το σουτ χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε έξω.

Με τους Μακρίδη και Φερναντές κύριους εκφραστές των επιθετικών πρωτοβουλιών το ΑΠΟΕΛ συνέχισε να αναζητεί το γκολ και στο 11′ στάθηκε άτυχο όταν μια εξαιρετική ενέργεια του Φερνάντες κατέληξε σε ένα σουτ εκτός περιοχής το οποίο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Αυγουστή.

Οι χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου ολοκληρώθηκαν στο 20′ όταν μετά από ωραίο συνδυασμό ο Σατσιάς μετά από πάσα του Μαχλά βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Αυγουστή τον οποίο πλάσαρε αλλά ο επερχόμενος Κυριάκου έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος. Από τι στιγμή που το ΑΠΟΕΛ έπιασε τόσο καλή απόδοση και στάθηκε άτυχο σε καθοριστικές φάσεις, ήταν αναπόφευκτο να υπάρξει αντίδραση από πλευράς γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ σταδιακά κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Αυγουστή ενώ άρχισα δειλά δειλά να βγαίνει και μπροστά ψάχνοντας για κάτι καλό. Κάποια μακρινά σουτ δεν αποτέλεσαν κίνδυνο για τον Νικολόσκι αλλά το ημίχρονο έκλεισε με μια κλασική ευκαιρία για τους Λαρνακείς. Ήταν μια φάση όταν ο Γκονζάλεζ βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Νικολόσκι αλλά ευτυχώς το πλασέ του ήταν άστοχο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ΑΕΚ και πάλι να χάνει μια πολύ καλή ευκαιρία όταν μετά από διαδοχικά λάθη των Χατζί και Μπρόερς, ο Ράνεμ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό.

Ο αγώνας ήταν πλέον ισορροπημένος με αρκετή δύναμη, θέληση αλλά και αρκετά λάθη από πλευράς και των δυο ομάδων, γεγονός που δεν επέτρεπε στο να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Εκεί που δεν το περίμενε κανείς ήρθε το γκολ για την ομάδα μας στο 58′ όταν μετά από σέντρα του Φερναντές ο Μαχλάς πολύ έξυπνα έδωσε στον Ζε Κάρλος ο οποίος από κοντά κάρφωσε τον Αυγουστή για να κάνει το 0-1.

Μέχρι να συνέλθει η ΑΕΚ ο Ζε Κάρλος χτύπησε και δεύτερη φορά δίνοντας στην ομάδα μας το μεγάλο προβάδισμα. Δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έμειναν τέζα όταν ο Μακρίδης από το ύψος της μεγάλης περιοχής μας έδωσε πάσα στο Βραζιλιάνο ο οποίος διένυσε μια απόσταση, πρόλαβε την έξοδο του Αυγουστή και με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ ακριβείας έκανε το 0-2.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 80′ όταν ο Μακρίδης βρέθηκε σε καλή θέση και αφού χόρεψε τους Χρίσου και Ρει πλάσαρε με επιτυχία τον Αυγουστή για να κάνει το 0-3.

Βαθμολογίες Παικτών

Kίτρινες: Χατζί, Φερναντές, Μακρίδης

ΑΠΟΕΛ
Νικολόσκι, Κόντης, Χατζί, Φλορέα, Μπρόερς, Σατσιάς (90′ Πίντο), Μιχαήλ, Μακρίδης, Φερναντές, Ζε Κάρλος (74′ Χαραλαμπίδης), Μαχλάς (82′ Μιροσάβλιεβιτς)

  • Καταπληκτική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι δυο περίπου χιλιάδες οπαδοί μας που βρέθηκαν σε έναν ακόμα αγώνα δίπλα στην ομάδα.
  • Μακρίδης και Χατζί συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες και θα απουσιάσουν από τον επόμενο αγώνα.

Μετά από απαίτηση αναγνωστών του apoel.net επαναφέρουμε τη στήλη Εσύ το Είπες, μέσω της οποίας μπορείτε να εκφράζετε τις απόψεις σας για όποια θέματα αφορούν την ομάδα μας και όχι μόνο. Στείλτε στο [email protected] τις απόψεις σας για τα όσα καλά ή στραβά συμβαίνουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να όπως τα γραφόμενα σας είναι σε ελληνικούς χαρακτήρες και να μην περιέχουν ύβρεις.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!