Η αξία της αποθέωσης των παικτών

Στο χτεσινό μας πρώτο θέμα εξηγούσαμε γιατί η κυριακάτικη φιέστα τίτλου είναι αφιερωμένη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και δεν είναι αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τον Ιβαν Γιοβανοβιτς. Μπορεί το επίκεντρο όλων των συζητήσεων να αφορούν την κορυφαία φυσιογνωμία που πέρασε από την ομάδα αλλά θα ήταν άδικο αν υποβαθμίζαμε την επιτυχία της κατάκτησης του τίτλου με το να αναλωσουμε την βραδιά μας στο να αποχαιρετήσουμε τον Ιβάν. Η επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος είναι συλλογική και ως έτσι θα πρέπει να την προσεγγίσουμε και να την γιορτάσουμε. Είναι κρίμα και άδικο οι ποδοσφαιριστές μας να βρεθούν σε μια φιέστα της οποίας είναι πρωταγωνιστές, αλλά τα φώτα να στραφούν στον Ιβάν. Υπενθυμίσαμε επίσης ότι οι ποδοσφαιριστές θα είναι αυτοί που θα τραβήξουν και το μεγαλύτερο κουπί στην μετα Γιοβανοβιτς εποχή για να μπορέσει η ομάδα να λειτουργήσει με τον τρόπο που όλοι θέλουμε. Οι ποδοσφαιριστές μας ένα αυτοί που θα νιώσουν πιο πολύ την αλλαγή και είναι από τα πόδια τους και μόνο που περνά η προσπάθεια για είσοδο τους ομίλους το καλοκαίρι.

Λίγο αργότερα ο Γιοβάνοβιτς στην τελευταία δημοσιογραφική του ανάμεσα στα πολλά και σημαντικά μηνύματα που έστειλε ήταν και το εξής:

Oι ποδοσφαιριστές μου πρέπει να γνωρίσουν τι εστί κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο κόσμος πρέπει να τους αποθεώσει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Πρέπει να τους αποχαιρετήσουμε κατάλληλα, γιατί αξίζουν και να έρθουν το καλοκαίρι… γεμάτοι και να μπορέσουν να εκπληρώσουν τους στόχους της Ευρώπης. Πέρασαν πάρα πολλά τα παιδιά και βγήκαν νικητές. Μία τέτοια αναγνώριση θα τους δώσει πολύ περισσότερη δύναμη για τη συνέχεια.

Ας γίνει λοιπόν ξεκάθαρο σε όλους ότι η δύσκολη εποχή ξεκινά από την Κυριακή και το πρώτο βήμα για να ανταποκριθούμε είναι να αποθεώσουνε την ομάδα αλλά και κάθε ένα ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Ναι και τον Κλουκόφσκι και τον Μπόρδα και τον Μπουντιμίρ και όλα τα παιδιά που μας έφεραν το 22ο πρωτάθλημα και θα κληθούν να πετύχουν ακόμα περισσότερα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!