Η αξιολόγηση των μεταγραφών

Περιμέναμε υπομονετικά και σε κάποιες περιπτώσεις βασανιστικά έτσι ώστε να έχουμε ένα δείγμα γραφής που να θεωρείται αντιπροσωπευτικό, ακόμα και από τον ίδιο τον προπονητή, για να κρίνουμε τις μεταγραφικές προσθήκες του καλοκαιριού. Μετά από πέντε σχεδόν μήνες η πλειοψηφία από αυτούς έχει αρκετά λεπτά συμμετοχής και ο απολογισμός μας δεν διαφέρει από αυτόν της πλειοψηφίας τους κόσμου. Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει τις βοήθειες που θα έπρεπε από τους παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι και σε συνδυασμό με την μέτρια απόδοση των παλιών, δεν πείθει τους απαιτητικούς οπαδούς μας. Μια ατομική κριτική για τον καθένα ξεχωριστά επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές:

ΣέρχιοΗ πρώτη χρονικά μεταγραφή προήλθε μετά και από εξονυχιστική αξιολόγηση με τον Πορτογάλο να κρίνεται ως ιδανικός αντικαταστάτης του βιονικού Πουρσαϊτίδη. Ο πήχης μπήκε αφύσικα ψηλά για τον Σέρχιο που στην αρχή της χρονιάς είδε τον Σολωμού να του κερδίζει τη θέση του βασικού. Στους 8 αγώνες που έπαιξε στο πρωτάθλημα επιβεβαίωσε ότι είναι ένα επιθετικογενής μπακ σε βαθμό που απέναντι σε καλές ομάδες και επικίνδυνους ακραίους αντιπάλους έχει σοβαρό πρόβλημα.

Παρόλο αυτά και επειδή στους πλείστους αγώνες ο ΑΠΟΕΛ είναι φαβορί ο Πορτογάλος καταφέρνει να μην εκτίθεται ενώ ξεχωρίζει για την καλή του σέντρα και την ικανότητα του στις εκτελέσεις φάουλ.

Δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Πουρσαϊτίδη και ίσως από εδώ να ξεκινά το πρόβλημα μας αλλά η όλη του παρουσία μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική.

Βαθμός: 6/10

ΚλουκόφσκιΑποκτήθηκε με το σκεπτικό ότι είναι παίκτης που μπορεί να δώσει ποιοτικές λύσεις τόσο στο αριστερό άκρο όσο και στο κέντρο της άμυνας. Τονίζουμε το πιο πάνω γιατί η απόκτηση του έγινε χρονικά την περίοδο που αρχίσαμε να διαπιστώνουμε τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι Ζουέλα και Μπόρδα. Ο Καναδός μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την επιλογή του Γιοβάνοβιτς αφού παρά το ότι ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμούς δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο.

Έπαιξε σέντερ μπακ στο καταστροφικό 1-3 με την Μπακού ενώ στους 4 αγώνες που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα ως αριστερό μπακ περιορίστηκε στα απαραίτητα.

Βαθμός: 4/10

ΚαρυπίδηςΗ απόκτηση του έγινε δεκτή με ανακούφιση από όλους μας και αυτό επιβεβαιώθηκε με το καλημέρα αφού πήρε θέση βασικού και αποτέλεσε την ηγετική μορφή της αμυντικής γραμμής. Ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα κάνοντας και τους συμπαίκτες του να φαίνονται καλύτεροι. Ο τραυματισμός του αποτέλεσε πλήγμα για την ομάδα κάτι που επιβεβαιώθηκε από τον πρώτο αγώνα.

Είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο σταθερός σε απόδοση παίκτης της ομάδας και η πολυτιμότερη μέχρι στιγμής προσθήκη του νέου ΑΠΟΕΛ.

Βαθμός: 9/10

ΜπόρδαΚαταδικάστηκε από κάποιους πριν καν αγωνιστεί και το μέτριο ξεκίνημα του δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων. Η βελτίωση του ήταν ραγδαία γεγονός που ανάγκασε όλους να στρέψουν την προσοχή και τα πυρά τους στον Ζουέλα. Ο Ισπανός μετρά 10 αγώνες ως βασικός στον πρώτο γύρο και δίπλα από τον Καρυπίδη κατάφερε να σταθεροποιήσει την απόδοση του σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ξεχωρίζει για την μαχητικότητα, τις καλές τοποθετήσεις και την ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι αλλά και την απειρία που τον οδηγεί σε χτυπητά λάθη.

Βαθμός: 6/10

ΖουέλαΗ μεγαλύτερη απογοήτευση. Ήταν ο πρώτος κεντρικός αμυντικός που αποκτήθηκε μετά την αποχώρηση των Ζόρζε και Κακά και η άποψη ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια έναν εκ των δυο δεν επιβεβαιώνεται. Ο Αγκολέζος μεσοαμυντικός δυσκολεύεται αφάνταστα να κάνει τα απαραίτητα και δημιουργεί ανασφάλεια και άγχος τόσο στους συμπαίκτες του όσο και σε όσους τον βλέπουν.

Αγωνίστηκε σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος ίσως και εξ ανάγκης.

Βαθμός: 2/10

ΜπενασούρΕικάζουμε ότι μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα αφού μας έδειξε κάποια καλά σημάδια. «Θύμα» της επιμονής του Γιοβάνοβιτς να χωρέσει στο αρχικό σχήμα τους Μοράις, Τζιόλη και Πίντο με αποτέλεσμα να ξεκινήσει βασικός μόνο σε τέσσερις αγώνες.

Ίσως να είναι ο μόνος παίκτης στο ρόστερ αυτή τη στιγμή που να μπορεί να δώσει λύσεις ως οργανωτικός μέσος στο 4-2-3-1 που προτιμά ο Γιοβάνοβιτς.

Ζητούμενο και για αυτόν είναι να μπορέσει να σταθεροποιήσει την απόδοση του αφού και όταν ακόμα αγωνιζόταν είχε «νεκρά» διαστήματα.

Βαθμός: 6/10

Αλωνεύτης

Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ για να αναγεννηθεί αγωνιστικά και ψυχολογικά και δείχνει να βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Είχε και αυτός κίνητρο τη συμμετοχή σε ομίλους αλλά συμβιβάστηκε και χωρίς αυτό. Ξεκίνησε πολύ καλά τη χρονιά και μπόρεσε λόγω αγωνιστικού στυλ να κάνει τη διαφορά σε συγκεκριμένους αγώνες. Αγωνίστηκε μόνο σε έξι αγώνες ως βασικός αφού προέκυψαν και δυο τραυματισμοί που τον κράτησαν εκτός.

Όπως όλη η ομάδα έτσι και ο Αλωνεύτης χάθηκε στα ντέρμπι που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή και αυτό είναι πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί στη συνέχεια.

Βαθμός: 7/10

ΤζιόληςΑποκτήθηκε για να υπάρξει ο απαιτούμενος ανταγωνισμός και επιλογές στα αμυντικά χαφ. Τελικά ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να χωρέσει και τους τρεις (Πίντο, Μοράις, Τζιόλης) στην 11αδα κάτι που δεν του βγαίνει. Ο Τζιόλης με 9 συμμετοχές ως βασικός δεν μπόρεσε να σταθεροποιήσει την απόδοση του σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι στους τελευταίους αγώνες δεν μπόρεσε να δώσει τις απαιτούμενες βοήθειες. Βαθμός: 5/10

ΜπουντιμίρΕίναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι ο Κροάτης αποκτήθηκε όταν ήταν ακόμα στην ομάδα ο Αλμέιδα και την εποχή που κάποιοι είχαν την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να βοηθήσει ο Σολάρι. Η εξέλιξη των πραγμάτων μετέφερε την πίεση πάνω στον Μπουντιμίρ ο οποίος έγινε ο βασικός φορ της ομάδας με την έναρξη του πρωταθλήματος. Στους 8 αγώνες που έπαιξε ως βασικός επιβεβαίωσε ότι δεν έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Έδειξε επίσης ότι μπορεί να είναι δημιουργικός και υποβοηθητικός στους υπόλοιπους μόνο όταν η διάταξη είναι 4-4-2. Ο τραυματισμός του στον αγώνα με την Αεκ φαίνεται να είναι σοβαρός γεγονός που θα παίξει ρόλο και στη συνέχεια.

Βαθμός: 4/10 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!