Η αυτοκριτική θα βοηθήσει

Οι χτεσινές δηλώσεις του Φοίβου Ερωτοκρίτου, έγιναν αντικείμενο για ποικίλες συζητήσεις ανάμεσα στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ και όπως φαίνεται η ομάδα μας ότι μετά την αγωνιστική κρίση που βιώνει, θα μπει παράλληλα και στη διοικητική. Η εκ νέου απόφαση του Ερωτοκρίτου να αποχωρήσει έφερε και τις πρώτες αντιπαραθέσεις σε επίπεδο οπαδών αφού ο πρόεδρος επιλέγει να φύγει πυροβολώντας. Σε στιγμές όπως αυτές ο καθένας έχει καθήκον να κάνει τη δική του αυτοκριτική και όχι να στρέφει την προσοχή του κόσμου εκεί που τον βολεύει. Η κακή φετινή διαχείριση του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ,  προϊόν της εσωστρέφειας που διακατέχει τον πρόεδρο Φοίβο Ερωτοκρίτου,  ήταν οι κύριοι λόγοι της απομόνωσης του.  Είναι κρίμα να προσπαθεί ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ να φορτώσει τις δικές του ευθύνες σε τρίτους και να μην αντιλαμβάνεται την κατάσταση που βρίσκεται με δική του ευθύνη η ομάδα αυτή την στιγμή.

Ο Φοίβος Ερωτοκρίτου  αποκάλυψε ότι ζήτησε με πάσα μυστικότητα την βοήθεια όλων των μεγαλοπαραγόντων για να επιλέξει προπονητή μετά την αποδέσμευση Πάουλο Σέρτζιο. Δεν το έκανε όμως ο ίδιος αλλά προέτρεψε τον πρόεδρο του σωματείου να το πράξει. Τον Ποταμίτη με τον οποίο κάθε 5-6 μήνες κινδυνεύουν να σκοτωθούν.

Είναι ο ίδιος που το καλοκαίρι πόζαρε χαμογελαστός σε όλες τις ανανεώσεις ποδοσφαιριστών και αποτελούσε το επίκεντρο της δημοσιότητας για τις μεταγραφές και τον έγκαιρο προγραμματισμό του ΑΠΟΕΛ. Όλα γινόντουσαν με σκοπό να μας πείσουν ότι η μετά Γιοβάνοβιτς εποχή θα ήταν πετυχημένη έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ερωτοκρίτου σε ρόλο προέδρου, αρχηγού ποδοσφαιρικού τμήματος και διαπραγματευτή.

Η στάση του προέδρου να κατηγορεί του πάντες χωρίς να κάνει ποτέ την δική του αυτοκριτική είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που του επέτρεψαν να παραμείνει άφθαρτος για χρόνια, ενώ οι στενότεροι του συνεργάτες αυτό το διάστημα καήκαν. Η μόνη χρονιά στην οποία είχε ενεργό ρόλο στην ομάδα ήταν η φετινή και τα αποτελέσματα είναι μπροστά μας.

Οι υπόλοιποι μεγαλομέτοχοι ήξεραν ότι θα συνέβαινε αυτό και τον άφησαν να εκτεθεί και είναι εδώ που οι ευθύνες γίνονται συλλογικές έστω και αν ο πρόεδρος είναι διαχρονικά αυτός που φέρει την μεγαλύτερη.

Η ιστορία έχει ήδη καταγράψει τον Φοίβο Ερωτοκρίτου ως τον πιο πετυχημένο πρόεδρο της ομάδας και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Έχει σημασία να δούμε όμως και σε ποια αγωνιστική και οικονομική κατάσταση θα αφήσει τον ΑΠΟΕΛ φεύγοντας.

Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη όχι μόνο γιατί αποχωρεί ο Ερωτοκρίτου αλλά γιατί κυριαρχεί η άποψη ότι θα χρειαστούν μεγάλες αλλαγές για να βελτιωθεί το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν λεφτά ούτε καν για τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!