Η γνωστή διπλή πρόκληση

Ο ομάδα μας αρχίζει αύριο τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου έχουμε την πρεμιέρα στο Europa League και το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο καλά μπορούμε να ανταποκριθούμε στη διπλή πρόκληση που τίθεται και πάλι μπροστά μας. Τις προηγούμενες δυο φορές που βρεθήκαμε σε αυτή την κατάσταση βαθμός δυσκολίας ήταν ασύγκριτα δυσκολότερος. Και στις δυο περιπτώσεις η παρουσία μας στους ομίλους του Champions League ήταν τέτοια που δεν μας άφησε δυνάμεις να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Φέτος ο ΑΠΟΕΛ θα συμμετάσχει στο Europa League και η κλήρωση έδειξε ότι και πάλι θα χρειαστεί να κάνουμε μια σειρά από υπερβάσεις προκειμένου να αποφύγουμε την τελευταία θέση στο όμιλο μας. Ο σημαντικότερος στόχος όμως είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος αφού μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βρεθούμε εκ νέου στην πλεονεκτική θέση που ήμασταν πριν τους αγώνες με την Μάριμπορ.

Λέμε ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει το καλύτερο ρόστερ και τους επόμενους 10 μήνες θα πρέπει να το επιβεβαιώσει. Άρχισε ένας μαραθώνιος στον οποίο πρέπει να βγούμε νικητές έχοντας να αντιμετωπίσουμε αρκετές ιδιαιτερότητες. Στην Ευρώπη θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μέχρι το Δεκέμβριο ομάδες με πολύ μεγαλύτερα μεγέθη από τα δικά μας ενώ στην Κύπρο θα αντιμετωπίζουμε τις χρεοκοπημένες ομάδες που εναντίον μας έχουν πάντα επιπλέον κίνητρο.

Το βάθος του ρόστερ και η ποιότητα των παικτών που θεωρούνται ρολίστες θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια μας να μαζέψουμε βαθμούς στο Εuropa Legue και παράλληλα να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Παρά το ότι η άποψη της πλειοψηφίας του κόσμου είναι πως ο φετινός ΑΠΟΕΛ θα είναι καλύτερος από τον περσινό, οι χτυπητές αδυναμίες της ομάδας στα προκριματικά έχουν ταρακουνήσει τους πάντες. Η ομάδα ακόμα δεν έγινε ομάδα ενώ η απουσία ενός επιθετικού που να έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα βγάζει μάτια. Στο θέμα της διαχείρισης του ρόστερ βλέπουμε και πάλι μια σειρά από επιλογές του προπονητή να μην γίνονται εύκολα κατανοητές και χωρίς αμφιβολία να επηρεάζουν αρνητικά την ομάδα.

Ελπίδα ή καλύτερα απαίτηση όλων μας είναι πολύ σύντομα να δούμε την ομάδα να αρχίσει επιτέλους να βελτιώνεται σε όλους τους τομείς αφού μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στη διπλή πρόκληση.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!