Η γνωστή πονεμένη ιστορία

Ο αγώνας της χρονιάς πλησιάζει και με νίκη κλειδώνουμε το 22ο πρωτάθλημα που τόσο πολύ θέλουμε. Σήμερα θα επανέλθουμε με το γνωστό θέμα των φωτοβολίδων αν και ευχή μας είναι μην χρειαστεί οι εντός έδρας αγώνες μετά το Σάββατο να έχουν καθοριστική σημασία! Πρέπει λοιπόν να θυμίσουμε ότι αν υπάρξει άναμμα και ρίψη καπνογόνων/φωτοβολίδων στον αγώνα με την Ανόρθωση, η ομάδα μας θα κληθεί να δώσει επόμενο εντός έδρας αγώνα με την Αεκ χωρίς οπαδούς. Όπως είναι γνωστό ο σχετικός κανονισμός προνοεί ότι μετά τη δεύτερη καταγγελία η ομάδα που υποπέσει στο γνωστό παράπτωμα τιμωρείται με μια αγωνιστική κεκλεισμένων. Η πρώτη μας καταγγελία έγινε στον αγώνα με την ομόνοια και όπως γίνεται αντιληπτό δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραπεμφθούμε και για τον αγώνα του Σαββάτου.

Διοίκηση και οργανωμένοι για ευνόητους λόγους τηρούν από την Κυριακή μια κοινή γραμμή στην προσπάθεια τους να μεταφέρουν τις ευθύνες στην αστυνομία. Η αλήθεια είναι ότι οι ευθύνες της αστυνομίας για την πρόληψη αλλά και καταστολή του φαινομένου μεταφοράς και χρήσης φωτοβολίδων είναι τεράστιες.

Είναι όμως γεγονός ότι αν θέλουμε μπορούμε και εμείς να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Είναι επίσης γεγονός ότι το συμβούλιο του Παν.συ.φι αδυνατεί να «ελέγξει» μια σημαντική μερίδα ατόμων που συστηματικά ενεργεί με τρόπο που ζημιώνει την ομάδα. Όσοι είναι γνώστες του θέματος παραδέχονται ότι υπάρχουν αγεφύρωτες προσεγγίσει μεταξύ συγκεκριμένων ατόμων οι οποίες εκδηλώνονται και με τρόπο που προκαλεί προβλήματα στην ομάδα μας.

Αυτό που πρέπει να καταλάβει η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών μας είναι ότι στον πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς έχουμε καθήκον να δημιουργήσουμε μια κολασμένη ατμόσφαιρα και πως αυτό μπορεί να γίνει και χωρίς τη χρήση φωτοβολίδων.

Οι πρώτοι που έχουν καθήκον να προστατέψουν τον ΑΠΟΕΛ είμαστε εμείς και μετά η αστυνομία που ούτως ή άλλως φημίζεται για την ανικανότητα της να κάνει τα απολύτως απαραίτητα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!