Η γνωστή πονεμένη ιστορία

Θα αρχίσουμε πρώτα με το καθαρά ενημερωτικό κομμάτι της απαράδεκτης στάσης που τηρεί ο ΑΠΟΕΛ στο θέμα των φωτοβολίδων. Το άναμμα και η ρίψη στον αγώνα με την Αελ θα οδηγήσει εκ νέου την ομάδα μας στη δικαστική την ερχόμενη εβδομάδα, η οποία θα μας επιβάλει τη γνωστή ποινή διεξαγωγής του επόμενου εντός έδρα αγώνα χωρίς οπαδούς. Ο αγώνας αυτός όμως θα είναι ο πρώτος εντός έδρας αγώνας στο επόμενο πρωτάθλημα. Και αυτό γιατί μετά από απόφαση που πάρθηκε το περασμένο καλοκαίρι αποφασίστηκε όπως οι ποινές που επιβάλλονται να μην έχουν ισχύει στα play offs. Από εκεί και πέρα πρέπει να γνωρίζετε και τα δεδομένα όσον αφορά τον σχετικό κανόνα για τα play offs. Σε αυτούς τους αγώνες μια ομάδα οδηγείται στη δικαστική για να της επιβληθεί η γνωστή ποινή μετά το άναμμα-χρήση φωτοβολίδων σε δυο αγώνες.

Έχοντας τα αυτά υπόψη ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση πιο αποτελεσματικά από ότι μέχρι σήμερα. Η αμέλεια και επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει η διοίκηση Ερωτοκρίτου το συγκεκριμένο θέμα τα τελευταία 2 χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Για το πώς φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση έχουμε κάνει ξανά αναφορά.

Από εδώ και πέρα το ζητούμενο είναι να κάτσει επιτέλους στο ίδιο τραπέζι με τους οργανωμένους και να φροντίσουν να μην ανάψουν ξανά φωτοβολίδες στο φετινό πρωτάθλημα. Οι ευθύνες των οργανωμένων στο όλο θέμα είναι επίσης μεγάλες και προφανώς ασήκωτες. Στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος είδαμε στον αγώνα με την Αελ την επιπολαιότητα με την οποία ενέργησαν αυτοί που συστηματικά κάνουν χρήση των φωτοβολίδων.

Τέλος το καλοκαίρι ίσως ανοίξει ξανά το παράθυρο για αλλαγή του κανονισμού. Αυτή τη φορά η διοίκηση θα πρέπει να δει το θέμα με μεγαλύτερη σοβαρότητα από ότι την τελευταία φορά. Θυμίζουμε ότι η διοίκηση της εταιρείας είχε την ευκαιρία να αλλάξει μια για πάντα αυτόν τον κανονισμό το καλοκαίρι όταν τέθηκε επιτακτικά η πρόταση για αλλαγής της ποινής του κεκλεισμένων αλλά αρνήθηκε. Ο λόγος της άρνησης ήταν για να μην επωφεληθεί και η ομόνοια που θα είχε την ευκαιρία να «γλιτώσει» την τιμωρία των 2 αγωνιστικών που κουβαλούσε από πέρσι. Να θυμίσουμε ότι και ο ΑΠΟΕΛ είχε να εκτίσει μία αγωνιστική κεκλισμένων στην  αρχή της σεζόν. Η απόφασή μας να μην δεχτούμε να αλλάξει ο κανονισμός τον περασμένο Αύγουστο είχε ως συνέπεια να οδηγηθούμε στη σημερινή κατάσταση.

Πως γίνεται, μια ομάδα που ξέρει ότι δεν έχει βρει καν τον τρόπο να ελέγξει τους οπαδούς της έτσι ώστε να υπάρχει τουλάχιστον ελεγχόμενα προγραμματισμένη και όχι άσκοπη χρήση φωτοβολίδων, να αρνείται να δεχτεί την αλλαγή του κανονισμού;  Ήταν πολύ κοντόφθαλμό να νομίζουμε ότι με την τότε απόφαση τιμωρούσαμε την ομόνοια και όχι τους εαυτούς μας.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!