Η διαχείριση της πίεσης

Ο ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται για τον επαναληπτικό στη Σλοβενία έχοντας εναντίων του κάποια δεδομένα που καλείται να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και οπαδισμό προκειμένου να επιστρέψει με την πρόκριση.

Πρώτα από όλα ο ΑΠΟΕΛ θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ομάδα που μετά το θετικό αποτέλεσμα που αποκόμισε στην Λευκωσία, θα θέλει να το μετουσιώσει σε πρόκριση. Μέσα σε αυτό κλίμα, οι Σλοβένοι θα προσπαθήσουν να κάνουν την προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ για πρόκριση δύσκολη από κάθε άποψη. Αν αναπολήσουμε την δίψα που είχαμε εμείς και το 2009 αλλά και το 2011 να ανατρέψουμε το αρνητικό εκτός έδρας σκορ του πρώτου αγώνα στα play-off του Champions League, τότε μπορούμε να φανταστούμε ότι η ατμόσφαιρα δεν θα είναι και πιο φιλόξενη.

Η πίεση και το άγχος του αποκλεισμού από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, είναι άλλος ένας μεγάλος παράγοντας  που η ομάδα πρέπει να διαχειριστεί αποτελεσματικά. Η προσπάθεια αποσυμπίεσης των ποδοσφαιριστών μας τις τελευταίες μέρες από τον Πάουλο Σέρτζιο, προδίδει την πίεση που υπάρχει στην ομάδα να πετύχει τον πρώτο και μεγαλύτερο της στόχο, που είναι η πρόκριση στα play off του  Champions League.  Οι καθημερινές τοποθετήσεις των παιχτών μας στην επίσημη κάμερα του  ΑΠΟΕΛ τον τελευταίο μήνα, ότι θα ήμαστε έτοιμοι και θα παρουσιάσουμε ένα ομοιογενές σύνολο δημιούργησαν μεγάλες προσδοκίες και πρόσθεσαν επιπλέων πίεση προς τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Τόσο οι νέοι, όσο και οι ξένοι ποδοσφαιριστ  H ές που ήρθαν φέτος στην ομάδα δεν αντιλαμβάνονται και δεν είναι σε θέση να «εισπράξουν» όλα τα δεδομένα μιας πιθανής αποτυχίας. Αυτό από μια άποψη είναι καλό γιατί δεν επιφορτίζονται με επιπλέων πίεση, όμως από την άλλη θα μπορούσε η πίεση αυτή να υπάρχει για να  μετουσιώνεται σε πείσμα και αποφασιστικότητα έτσι ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν τον επαναληπτικό με κάθε σοβαρότητα.

Ο κόσμος έχει ενδόμυχα δημιουργήσει μια επιπλέων πίεση που σχετίζεται με το να μην πέσουμε και εμείς στην ίδια παγίδα που βρέθηκαν οι χόχοι και οι μαθητές. Κακά τα ψέματα, ένας γρήγορος αποκλεισμός από την Ευρώπη είναι στην κυριολεξία καταστροφή. Οι ποδοσφαιριστές διαβάζουν καθημερινά τις εξελίξεις που έφερε ο αποκλεισμός των βαθμοσυλλεκτών στην ομάδα τους και τα αλυσιδωτά προβλήματα που δημιουργεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.  Κανείς δεν θα ήθελε να σκέφτεται ένα τέτοιο σενάριο και είναι σίγουρα κάτι που ούτως η αλλιώς δεν πρόκειται να μας φέρει στην ίδια μοίρα με τους άλλους που βρίσκονται στον αναπνευστήρα τα τελευταία χρόνια.

Ας το αποδεχτούμε. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να αποφορτίσει την ομάδα και τους οπαδούς μας από την  πίεση του επαναληπτικού. Εκείνο που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να παραδεχτούμε ότι η πίεση είναι κάτι που κτίσαμε ως ΑΠΟΕΛ και με την εμπειρία που αποκτήσαμε τα τελευταία χρόνια σαν οπαδοί, παίχτες και διοίκηση, να μπορέσουμε να την μετατρέψουμε σε ένα θετικό στοιχείο που θα μας βοηθήσει να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι και πεισμωμένοι γίνεται.

Αν το πετύχουμε αυτό, θα επιστρέψουμε από το Μάριμπορ θριαμβευτές.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!