Η διαχείριση της πίεσης

Ένας από τους παράγοντες που θα κρίνει ποια ομάδα θα βρεθεί στα play offs είναι η σωστή ψυχολογική προετοιμασία των παικτών. Στη δική μας περίπτωση το θέμα έχει διάφορες πτυχές κάποιες από τις οποίες αφορούν τον παίκτες αλλά και όλους όσους αποτελούν το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα μας είτε το θέλουμε είτε όχι θεωρείται από όλους το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση. Τα οικονομικά και αγωνιστικά μεγέθη, η πρόσφατη παρουσία στην Ευρώπη και όχι μόνο μας καθιστούν ακόμα και στοιχηματικά ως το φαβορί. Αυτό από μόνο του δημιουργεί πίεση αφού το ζητούμενο αύριο είναι να θέσουμε γερές βάσεις πρόκρισης έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολο το έργο της ομάδας στον επαναληπτικό. Πρακτικά βάσεις πρόκρισης σημαίνει να κερδίσουμε ή τουλάχιστον να μην χάσουμε πετυχαίνοντας και γκολ. Όλα αυτά τα πρέπει είναι μέσα στο μυαλό των παικτών και σίγουρα θα πρέπει να τα διαχειριστούν σωστά προκειμένου να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν.

Είναι για αυτό που η εμπειρία παικτών όπως των Πάρντο, Κακά, Μοράις, Χαραλαμπίδη και Μαντούκα θα βοηθήσει και τους υπόλοιπους. Το ζητούμενο είναι ο ενθουσιασμός και η αποφασιστικότητα να υπερνικήσουν το όποιο άγχος ή πίεση υπάρχει.

Οι απουσίες παικτών που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις είναι σημαντικότατες αλλά και πάλι παρά να δημιουργήσει άγχος και να αποτελέσει δικαιολογία, το καλύτερο και επιθυμητό σενάριο είναι αυτό που θα κάνει όσους αγωνιστούν να πεισμώσουν και να τα καταφέρουν το ίδιο καλά.

Μια άλλη παράμετρος που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι η οικονομική. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ένα τεράστιο πρέπει το οποίο σχετίζεται με την ανάγκη να προκριθούμε προκειμένου να κλειδώσουμε τα πέντε εκατομμύρια ευρώ και να κυνηγήσουμε τον μεγάλο στόχο της εισόδου στους ομίλους του Champions League.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!