Η διαχείριση του 1-0

Ο ΑΠΟΕΛ θα πάει αύριο στο Τσίρειο για να αντιμετωπίσει την πιο σταθερή και αποτελεσματική ομάδα στην Κύπρο έχοντας στο χέρι τη νίκη στον πρώτο αγώνα. Ο Δώνης πρώτα από όλους μίλησε για σωστή διαχείριση του 1-0 έτσι ώστε να επιστρέψουμε στη Λευκωσία με την πρόκριση. Το πώς ερμηνεύει ο καθένας τη σωστή διαχείριση και πιο συγκεκριμένα και κύρια ο προπονητής μας είναι κάτι που θα δούμε αύριο στην πράξη. Θα δούμε έναν ΑΠΟΕΛ με αμυντικούς προσανατολισμούς έχοντας σαν στόχο να διαφυλάξει το μηδέν παθητικό ή θα ακολουθηθεί τακτική με στόχο το γκολ που θα κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της Αελ;

Χωρίς να αποτελεί κριτήριο είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι ο Δώνης στον πρώτο αγώνα ξάφνιασε πολλούς με τις επιλογές. Η διάταξη με ενισχυμένο κέντρο και τον Σιέρινταν ως προωθημένο επιθετικό είχε τρία αμυντικά χαφ (Μοράις, Βινίσιους, Αρτυματάς) γεγονός που βοήθησε να διατηρήσουμε το μηδέν παθητικό.

Η νίκη με το γκολ του Σιέρινταν κρίθηκε ως σημαντικό βήμα πρόκρισης και το ότι λειτούργησε το πλάνο έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να δούμε ξανά και με την Αεκ τους αμυντικούς χαφ στο αρχικό σχήμα. Στο ΓΣΖ ο ΑΠΟΕΛ δεν βλεπόταν έτσι με την Σαλαμίνα είδαμε τον Δώνη να επιστρέφει στο 4-4-2.

Έχοντας σαν δεδομένο ότι η Αελ θα επιχειρήσει τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα να τρυπήσει την άμυνα μας θα έχει σημασία να αντιδράσουμε σωστά. Και αν ακόμα προτιμηθεί τρίτος παίκτης στον κεντρικό άξονα θα πρέπει να είναι ένας εκ των Μπενασούρ ή Ντε Βινσέτι έτσι ώστε να μην «κοπεί» στα δυο η ομάδα αλλά και γιατί μάλλον θα χρειαστούμε ένα γκολ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!