Η διαχείριση των εκατομμυρίων

Ένα βασικό ζητούμενο από την παρουσία του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions League είναι η σωστή διαχείριση των εκατομμυρίων ευρώ που θα μπουν στο ταμείο της ομάδας. Πρέπει να θυμίσουμε ότι η ομάδα μας πέρσι τέτοιο καιρό βρισκόταν μπροστά από ένα τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο αφού ο ελλειμματικός προϋπολογισμός σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά και βαθμολογικά δεδομένα προκαλούσαν προστριβές που οδήγησαν στην αντικατάσταση αρχικά του προπονητή και μετά της διοίκησης. Για να οδηγηθούμε από την κατάσταση που επικρατούσε πέρσι στο καλύτερο δυνατό σενάριο, ο ΑΠΟΕΛ έπρεπε να κατακτήσει το πρωτάθλημα και στη συνέχεια να μπει στους ομίλους του Champions League. Όλα αυτά έγιναν και η ομάδα θα έχει φέτος έσοδα που θα ξεπεράσουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Άλλο τα έσοδα όμως και άλλο τα κέρδη αφού μέσα από την πορεία αυτή στους ομίλους προκύπτουν σημαντικά έξοδα όπως τα πριμ στους παίκτες και πολλά άλλα με πιο σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα. Είναι τα έξοδα αυτά που εξανέμισαν τα προηγούμενα χρόνια τα αντίστοιχα έσοδα από τις παρουσίες μας στο Champions League και για τα οποία η διοίκηση Ερωτοκρίτου δέχτηκε έντονη κριτική.

Σήμερα η διοίκηση Πετρίδη καλείται να κάνει και σε αυτό τον τομέα πολύ καλύτερη δουλειά έτσι ώστε να μην οδηγηθούμε ξανά στην περσινή κατάσταση όπου η βιωσιμότητα του ΑΠΟΕΛ ήταν εξαρτημένη με την κατάκτηση ενός τίτλου. Οι προκλήσεις είναι πολλές αφού η ομάδα εξακολουθεί να αδυνατεί και λόγω κρίσης να προσελκύσει χορηγούς ενώ τα έσοδα από άλλες πηγές εξακολουθούν να είναι περιορισμένοι.

Από την άλλη είναι παραδεκτό ότι το μισθολογίο της ομάδας είναι πολύ ψηλό και σε βαθμό που ίσως να μην δικαιολογείται έστω και αν η συμμετοχή στους Ομίλους απαιτεί τις λεγόμενες οικονομικές υπερβάσεις. Η διοίκηση δηλώνει ότι το πραγματικό περιθώριο για μείωση του μισθολογίο θα υπάρξει το καλοκαίρι όταν θα λήξουν εννέα συμβόλαια οπότε οι μεγάλες αποφάσεις τοποθετούνται στις αρχές της νέας χρόνιας.

Σε κάθε περίπτωση ο ΑΠΟΕΛ έχει και πάλι την ευκαιρία να θέσει τις βάσεις που θα του επιτρέψουν να ανοίξει σε ουσιαστικό και μακροχρόνιο ορίζοντα τη ψαλίδα από τις υπόλοιπες κυπριακές ομάδες. Αυτή τη φορά πρέπει να τα καταφέρει.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!