Η δική μας οικονομική κρίση

Μπορεί να βρισκόμαστε σε ρυθμούς play offs αλλά το οικονομικό και οι προεκτάσεις της χρεοκοπίας της χώρας είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η διοίκηση Ερωτοκρίτου θα πρέπει να αξιολογήσει τα δεδομένα και αποφασίσει για το πώς θα πορευτεί όχι μόνο την επόμενη χρονιά αλλά σε βάθος τριετίας. Η σημερινή συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου κρίνεται σημαντική αφού για πρώτη φορά θα εξεταστεί σε βάθος το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί. Όπως πληροφορούμαστε δεν αποκλείεται το παρών τους να δώσουν και οι ανεξάρτητοι ελεγκτές (KPMG) της εταιρείας ΑΠΟΕΛ για να ενημερώσουν με τη σειρά τους το συμβούλιο. Το πιο καυτό θέμα το οποίο όμως παραμένει ανοικτό είναι το ποσοστό κουρέματος που θα δεχτούν οι καταθέσεις της τράπεζας Κύπρου. Όπως είναι γνωστό η ομάδα μας είναι άμεση επηρεαζόμενη και το γεγονός ότι το ποσοστό του κουρέματος θα είναι γύρω στο 50% θα στερήσει από την ομάδα μας ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ερωτοκρίτου και οι συνεργάτες του θεωρούν δεδομένη την μείωση του προϋπολογισμού και η πρώτη επίσημη ενημέρωση θα ανοίξει ένα κύκλο διεργασιών μέσα από τον οποίο θα διαφανεί σε ποιο βαθμό θα γίνει αυτό.

Οι φήμες που κυκλοφορούν για μείωση που θα κυμαίνεται στο 40-50% είναι κάτι που χωρίς αμφιβολία θα επιθυμούσαν όλοι αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί οποιαδήποτε απόφαση. Εννοείται πως η όποια απόφαση θα πρέπει να είναι ρεαλιστική και να μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς να διαλυθεί η ραχοκοκαλιά της ομάδας.

Πέραν τούτου όπως έχουμε επισημάνει και παλαιότερα υπάρχουν δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που δεν αφορούν μισθούς παικτών και προπονητών και οι οποίες αναπόφευκτα θα περάσουν κάτω από το μικροσκόπιο.

Αιμορραγία και από τα τηλεοπτικά

Με την κυπριακή οικονομία να έχει ουσιαστικά καταρρεύσει είναι θέμα ημερών να αρχίσουν να προκύπτουν ειδήσεις που θα ταρακουνήσουν τους πάντες. Τα πολυετή τηλεοπτικά συμβόλαια εκατομμυρίων ευρώ όχι μόνο δεν μπορούν να συνεχιστούν αλλά τίθεται σοβαρό θέμα και για το αν τα κανάλια θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υφιστάμενες συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Η διοίκηση Ερωτοκρίτου γνωρίζει από πρώτο χέρι τα πιο πάνω αφού στην περίπτωση της LTV το πρόβλημα υφίσταται εδώ και μήνες. Ήδη από πέρσι στους ελεγμένους λογαριασμούς του ΑΠΟΕΛ υπήρχε μια οφειλή από την LTV κοντά στις 400 χιλιάδες ευρώ. Όπως μαθαίνουμε το ποσό αυτό πλέον έχει σχεδόν διπλασιαστεί και ένας πρόσφατος διακανονισμός που έγινε για αποπληρωμή των οφειλών «πάγωσε» λόγω των εξελίξεων στις τράπεζες.

Όπως γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα ρευστότητας στην ομάδα μας ενεδεχομένως να οξυνθεί τους επόμενους μήνες κάτι που φυσικά ισχύει σε όλες τις ομάδες.

Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι βρίσκεται και η Cyta η οποία με τη σειρά προτρέπει τις ομάδες με τις οποίες έχει συμφωνίες να προχωρήσουν σε φιλικό διακανονισμό που θα προβλέπει δραστική μείωση των υφιστάμενων συμφωνιών που θα προβλέπει μείωση των εσόδων.

Σχετικά θέματαΚουρεμένα και κλειδωμένα τα εκατομμύρια του ΑΠΟΕΛ

Η οικονομική πτυχή του φετινού προγραμματισμού

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!