Η δυσκολία και με αριθμούς

Το ότι ο ΑΠΟΕΛ δυσκολεύεται απέναντι σε κλειστές άμυνες δεν αποτελεί είδηση και το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε σε βάθος χρόνου και όχι μεμονωμένα να βρούμε τις λύσεις. Ο αγώνας με την ΕΝΠ προστέθηκε σε αυτούς όπου ο αντίπαλος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν κλεισμένος στο μισό γήπεδο και περίμενε την ομάδα μας αν να επιτεθεί. Μια πτυχή που φανερώνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι και τα τέρματα που σκοράρουμε ανά ημίχρονο αλλά και ανά 15λεπτο στις πρώτες 10 αγωνιστικές. Έχοντας διανύσει σχεδόν τον πρώτο γύρο είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα χρειάζεται να σπαταλήσει πολύ χρόνο και δυνάμεις προκειμένου να φτάσει στο γκολ ή και στη νίκη. Όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί το 88% των τερμάτων μας έχει επιτευχθεί στο δεύτερο ημίχρονο και μόνο το 12% στο πρώτο ημίχρονο. Σε απόλυτους αριθμούς ο ΑΠΟΕΛ έχει πετύχει μέχρι στιγμής 17 τέρματα με τα 15 να έχουν προέλθει από τις προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο.

Έχει τη δική της σημασία και μια σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο όπου η εικόνα ήταν πολύ πιο ισορροπημένη αφού στις πρώτες 10 αγωνιστικές πετύχαμε 20 τέρματα, 11 από τα οποία προήλθαν στο πρώτο ημίχρονο.

Μια πιο λεπτομερής ανάλυση επιβεβαιώνει γιατί αγχωνόμαστε στην κερκίδα και οι ποδοσφαιριστές χρειάζεται να δώσουν πάρα πολλές δυνάμεις μέχρι και το τελευταίο λεπτό προκειμένου να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα..

Αναλύοντας λοιπόν τα τέρματα που πετυχαίνουμε ανά 15λεπτο προκύπτει ότι 47% σημειώνονται μεταξύ του 76-90λεπτού! Το δεύτερο πιο παραγωγικό 15λεπτο με ποσοστό 29% είναι το 61-75. Το δεκαπεντάλεπτο 16-30 μπορεί να χαρακτηριστεί «νεκρό» αφού στο διάστημα αυτό δεν έχουμε σκοράρει ποτέ.

Τα πιο πάνω στοιχεία αναδεικνύουν την επιμονή και υπομονή που λέμε όλοι ότι χαρακτηρίζει την ομάδα αλλά από τη στιγμή που έρχονται σε αντίθεση με τα αντίστοιχα περσινά φανερώνουν κάποιες αδυναμίες. Ο Γιοβάνοβιτς δηλώνει  γνώστης της κατάστασης και το ζητημένο είναι να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς έτσι ώστε να βλέπουμε δίκτυα πιο γρήγορα και πιο εύκολα.Πηγή: Στατιστικά apoel.net

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!