Η δύναμη των Πορτοκαλί

Το πρώτο και ίσως πιο αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στο τελικό έκανε ψες η καλαθοσφαιρική μας ομάδα επικρατώντας της ΑΕΛ με 73-63. Παίζοντας σοβαρά, παθιασμένα και με όπλο τον υπέροχο κόσμο μας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην μόνιμη πρωταθλήτρια. Η ομάδα μας έδωσε συνέχεια στις νίκες της κανονικής περιόδου και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δε σκοπεύει να χάσει το πλεονέκτημα έδρας που έχουμε.

Αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο όπου οι δυο ομάδες βρίσκονταν πολύ κοντά στο σκορ στη συνέχεια το ΑΠΟΕΛ πήρε μπρος δημιουργώντας μια διαφορά την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος. Πετυχαίνοντας καθοριστικά καλάθια σε κρίσιμα σημεία δεν άφησε την ΑΕΛ να πλησιάσει και στο τέλος παίκτες και κόσμος πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη.

>

Η σειρά των αγώνων μεταφέρεται πλεόν στη Λεμεσό αφού την Παρασκευή είναι προγραμματισμένος ο δεύτερος αγώνας. Η ΑΕΛ αγχωμένη και με την πλάτη στο τοίχο θα πρέπει να ισοφαρίσει, ενώ το ΑΠΟΕΛ μπορεί υπό προϋποθέσεις να φύγει από την Λεμεσό θριαμβευτής.

Δεκάλεπτα : 15-14, 37-28, 56-43, 73-63.

ΑΣΠΙΣ ΑΠΟΕΛ (Κυριάκος Γιαγκουλλής):
Βαν Ντόρμπε 7 (1), Σερδάρης, Χάνσεν 2, Μισέτα 2, Τζόουνς 3 (1), Λοπάτκα, Ραντούνοβιτς 17 (1), Γουίλερ 17 (3), Παντούρης 12 (2), Γκαρσία 13.

________________________________________________________________

Σκέψεις για το νέο ΑΠΟΕΛ

Διοίκηση και πιο συγκεκριμένα η επιτροπή προγραμματισμού αλλά και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκονται στη διαδικασία σχεδιασμού της ομάδας για τη νέα χρόνια αφού όπως λέχθηκε και από τον ίδιο τον προπονητή ο Μάρτιος θεωρείται σημαντικός μήνας. Μπορεί η αναγκαιότητα του έγκαιρου προγραμματισμού να έρχεται σε σύγκρουση με το ότι η ομάδα χρειάζεται να μείνει συγκεντρωμένη σε πρωτάθλημα και κύπελο, αλλά είναι αναπόφευκτο να αρχίσουν να ακούγονται και να διαρρέουν οι πρώτες σκέψεις των υπευθύνων. Η εμπειρία του τελευταίου αγωνιστικού προγραμματισμού ήταν τραυματική όπως επίσης και οι επιλογές που έγιναν και σίγουρα κανένας δε θέλει να επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Είναι για αυτό που υπάρχει μια ξεκάθαρη στροφή στην Κυπριακή και Ελληνική αγορά την οποία διοίκηση και τεχνική ηγεσία γνωρίζουν πολύ καλά. Με την Ανόρθωση να κινείται πιο γρήγορα από οποιανδήποτε άλλη ομάδα και να έχει παράλληλα μεγαλύτερη οικονομική άνεση δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι από τώρα υπάρχει πίεση χρόνου έτσι ώστε να δεσμεύσουμε κάποιους παίκτες.

Το σίγουρο είναι ότι το φετινό ρόστερ που ή δη έχει διαφοροποιηθεί αρκετά σε σχέση με αυτό που ήταν το καλοκαίρι θα αλλάξει ακόμα περισσότερο. Παγκίτες και βασικοί θα αποχωρήσουν και το ζητούμενο είναι να έρθουν παίκτες που να είναι ακόμα καλύτεροι. Από αυτούς των οποίων τα συμβόλαια λήγουν τα πράγματα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν ως εξής:

Φλορέα
Η προσφορά του εκτιμάται ιδιαίτερα και όπως έχει ήδη γραφτεί υπάρχει θέληση να ανανεωθεί η συνεργασία με τον πολυσύνθετο αμυντικό. Το ΑΠΟΕΛ λογικά θα πρέπει να επιδιώξει μονοετές συμβόλαιο κάτι που αν δεχτεί ο Ρουμάνος θα είναι επιτυχία. Και αυτό γιατί παρά την αδιαμφισβήτητη αξια βρίσκεται σε μια ηλικία που δεν επιτρέπει διετές συμβόλαιο.

Σεγκιρί
Θα είναι έκπληξη αν παραμείνει έστω και αν ο ίδιος περνά καλά στην Κύπρο. Παρά το ότι είναι ίσως ο καλύτερος μας αμυντικός, οι συχνοί του τραυματισμοί, η δυσκολία να επανέλθει σε φυσιολογικό διάστημα και κάποια τερτίπια του προβληματίζουν έντονα.

Λουκά
Δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί και σε αυτό φταει το ότι χρησιμοποιείται σαν τζόγκερ από τους προπονητές. Ο Γιοβάνοβιτς θέλει νεαρούς Κύπριους στην ομάδα και λογικά θα παραμείνει.

Δασκαλάκης
Η προσωποποίηση της φιλοτιμίας και της αγωνιστικότητας δικαιούται με το σπαθί του την ανανέωση για ακόμα ένα χρόνο.

Τσόροβιτς
Ακόμα και πριν τραυματιστεί οι πιθανότητες παραμονής του ήταν ελάχιστες έστω και αν δεν έβγαινε προς τα έξω. Ναι μεν φιλότιμος αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί ο επιθετικός που θα συμβάλει ουσιαστικά στο να γίνουμε η ομάδα που θέλουμε. Η παραμονή Μιροσάβλιεβιτς λόγω συμβολαίου δεν αφήνει περιθώρια για ακόμα έναν παγκίτη.

Μαχλάς
Η πολύπλευρη συνεισφορά του εκτιμάται ιδιαίτερα από όλους αλλά το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να αποφασίσει και ο ίδιος να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αν αποφασίσει να αγωνιστεί ακόμα ένα χρόνο θα είναι έκπληξη.

Βαρόμετρο ο Μακρίδης
Μπορεί να μη λήγει το συμβόλαιο του αλλά το όνομα του καλύτερου μας παίκτη θα απασχολήσει σε λίγους μήνες, πιο έντονα από ποτέ ομάδες του εξωτερικού. Αναλόγως των προτάσεων που θα έρθουν η διοίκηση ίσως αναγκαστεί να προχωρήσει στην παραχώρηση του. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τον ίδιο τον παίκτη, του οποίου η επιθυμία να αγωνιστεί στο εξωτερικό είναι δεδομένη. Αν τυχόν συμβεί αυτό που κανένας οπαδός μας δε θέλει, καλό θα ήταν να γίνει το συντομότερο έτσι ώστε να μην τρέχουμε καλοκαιριάτικα να βρούμε τον αντικαταστάτη του.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!