Η ελληνική πλευρά των αντιαποελίστων

Υπάρχει ένα ανέκδοτο που δείχνει τη χειρότερη πλευρά του ελληνισμού. Ο Θεός, λέει, μη αντέχοντας άλλο  την κακία στον κόσμο αποφάσισε να τιμωρήσει όλους τους λαούς. Τους μάζεψε σε τεράστια καζάνια και τους έβαλε να βράσουν για λίγο στο λάδι τους για να συνετιστούν. Σχεδόν αμέσως οι λαοί άρχισαν να συνεργάζονται για να αποδράσουν. Ο ένας πάνω στον άλλο έκαναν σκάλα και προσπαθούσαν να βγουν πηδώντας έξω από το καζάνι. Ο Θεός τους πήρε είδηση και έβαλε τους αγίους και τους αποστόλους να σπρώχνουν πίσω στο καζάνι όποιον προσπαθούσε να ξεμυτίσει. Μια μέρα ο Θεός κατέβηκε για επιθεώρηση. Το μάτι του πήρε τότε τον Απόστολο Πέτρο, που ήταν ο υπεύθυνος για τους Έλληνες, να πίνει φραπέ αραγμένος σε μια πολυθρόνα. «Τι κάνεις εδώ;», ρωτά κάπως θυμωμένα ο Θεός. «Οι Έλληνες μπορούν να δραπετεύσουν ανά πάσα στιγμή.» «Μην ανησυχείς, Κύριε», απαντά ο Απόστολος Πέτρος. «Μου έλυσαν το πρόβλημα οι ίδιοι. Κάθε φορά που κάποιος πάει να βγει από το καζάνι, τον τραβούν οι άλλοι μέσα».

Μια θεωρία συνωμοσίας μιλούσε παλιά για εκτελεστές από τις κουμμουνιστικές χώρες, οι οποίοι είχαν ως αποστολή να σκοτώσουν δυτικούς πολιτικούς. Οι εκτελεστές αυτοί υποτίθεται ότι ήταν απλοί άνθρωποι οι οποίοι είχαν μετατραπεί σε άβουλα όντα μέσω πλύσης εγκεφάλου και εκτελούσαν τυφλά εντολές των Μυστικών Υπηρεσιών των κομμουνιστικών κρατών. Απλά έπρεπε να ενεργοποιηθούν με ένα απλό τηλεφώνημα. Η θεωρία αυτή φαίνεται ότι έχει βάση. Αποκτά σάρκα και οστά στη μικρή μας  μπανανία.

Το πέναλτι  που πήρε το ΑΠΟΕΛ έδωσε ευκαιρία στους κάθε λογής εντεταλμένους αντιαποελίστες, αθλιογράφους να στάξουν χολή. Ήταν το τηλεφώνημα που περίμεναν εδώ και καιρό. Ο πλυμένος τους εγκέφαλος, καθοδηγούμενος από κομματικές υποσυνείδητες εντολές μεγαλούργησε μέσα από γελοία πρωτοσέλιδα και εμετικά άρθρα.  Για τους συγκεκριμένους ο αγώνας με τον Απόλλωνα ξεκίνησε στο 72΄ και τελείωσε στο 73΄. Αυτό είδαν, αυτό ξέρουν, έτσι έμαθαν να σκέφτονται. Είναι οι ίδιοι που υμνούσαν το ΑΠΟΕΛ για την ευρωπαϊκή του πορεία με βαριά την καρδιά και με μαύρη την ψυχή. Τώρα προσπαθούν να τραβήξουν το ΑΠΟΕΛ πίσω στο καζάνι με τα σκατά. Είναι το καζάνι του κυπριακού ποδοσφαίρου, της μιζέριας, της ανυποληψίας, των «φιλικών αγώνων», των ακάλυπτων επιταγών. Δυστυχώς για αυτούς το ΑΠΟΕΛ έχει ξεφύγει. Τους κοιτά αφ’ υψηλού όχι με αλαζονεία αλλά με θλίψη για την κατάντια τους.

ΥΓ: Η ακατανόητη μανία και το παραλήρημα των αθλιογράφων είχε και τα καλά της. Πρώτα από όλα έδωσε ευκαιρία στο ΑΠΟΕΛ να μετρήσει τους φίλους του. Και μετά αποκάλυψε ότι κάποιοι συμπατριώτες όσο κι αν δεν το θέλουν, όσο και αν βγάζουν «τσούννες» με αυτό, είναι τελικά Έλληνες.

Νικόλας Παπανικολάου

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!