Η επιθετική ανυπαρξία και ο Πιέρος

Το πρώτο συμπέρασμα που έβγαλε ο Δώνης παρακολουθώντας τον ΑΠΟΕΛ ήταν ότι η ομάδα μας έχει σοβαρό επιθετικό πρόβλημα το οποίο πηγάζει από την απουσία ενός τουλάχιστον παίκτη με ευχέρεια στο σκοράρισμα.  Ασφαλώς και δεν περιμέναμε τον Δώνη για να πει το αυτονόητο αλλά έχει σημασία που ο νυν προπονητής αντιλαμβάνεται τα εγκληματικά λάθη που έγιναν το καλοκαίρι από τον Σέρτζιο. Οι αριθμοί είναι καταθλιπτικοί. Ο ΑΠΟΕΛ σε 6 αγώνες πρωταθλήματος έχει πετύχει 7 τέρματα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει σκοράρει κανένας από τους επιθετικούς μας. Αυτό που κάνει όσους έχουν επαφή με την πραγματικότητα να χάνουν τον ύπνο τους είναι ότι η κατάσταση δεν μπορεί να βελτιωθεί άμεσα. Ο λόγος είναι απλούστατος και τον απαντά το βιογραφικό των Σιέρινταν, Μπουντιμίρ και Γκονσάλβες.

Ο Δώνης χώνεψε ότι μέχρι τον Ιανουάριο και στο κρίσιμο 20ημέρο που ήδη διανύουμε θα πρέπει να βρει λύσεις μέσα από τους παίκτες που έχει, προσδοκώντας σε μεταγραφική ενίσχυση με τη νέα χρονιά. Στον αγώνα με την Σαλαμίνα διαπίστωσε και ο ίδιος με το χειρότερο τρόπο το μέγεθος του προβλήματος αφού ότι και αν δοκίμασε δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο προπονητής μας ξέρει ότι η δημιουργία ευκαιριών δεν είναι παρήγορο αφού υπάρχει δυσκολία από τους περιφερειακούς επιθετικούς να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται.

Ο κίνδυνος να «καεί» ο Πιέρος

Με τον Ερμή ο Δώνης εμπιστεύτηκε τον Πιέρο Σωτήριου για να σηκώσει το επιθετικό βάρος. Η επιλογή από τη μια φωτογραφίζει την τραγική κατάσταση με τους ακριβοπληρωμένους ξένους και από την άλλη δείχνει την πίστη ότι ο μικρός ίσως δώσει τις λύσεις που θέλουμε. Ο χειρισμός του Σωτηρίου απαιτεί προσεκτικές κινήσεις αφού είναι πιθανό να τον πάρει και αυτόν το ποτάμι της γενικής μετριότητας που χαρακτηρίζει τον φετινό ΑΠΟΕΛ.

Οι δυνατότητες του μικρού είναι γνωστές αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν παίκτη που δεν γνωρίζει τι σημαίνει η πίεση του ΑΠΟΕΛ και πως υπάρχουν κίνδυνοι αν τον ρίξουμε με το καλημέρα στα βαθιά σε μια εποχή που όλη η ομάδα δείχνει κλαταρισμένη.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!