Η επόμενη μέρα στον ΑΠΟΕΛ

Η ψεσινή συμφωνία στις Βρυξέλλες ξεκαθαρίζει ως ένα μεγάλο βαθμό τα δεδομένα όσον αφορά το πώς επηρεάζεται η ομάδα μας από το κλείσιμο της Λαϊκής και το κούρεμα στις καταθέσεις της τράπεζας Κύπρου. Παρόλο που δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποσοστό στο κούρεμα των καταθέσεων της τράπεζας Κύπρου θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι στην τάξη του 30%. Όπως σας είχαμε ενημερώσει προ ημερών οι καταθέσεις της εταιρείας ΑΠΟΕΛ στην Κύπρου ανέρχονται στα 5.5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα χαθεί ένα ποσό της τάξης του 1.6 εκατομμύρια ευρώ από τη ρευστότητα της ομάδας μας. Μπορεί επικοινωνιακά το κούρεμα να «βαφτίζεται» ως ένα είδος επένδυσης αφού οι καταθέτες θα ανακεφαλαιοποιήσουν την τράπεζα αλλά οι ειδικοί λένε πως δύσκολα και σε βάθος πολλών χρόνων θα ανακτηθεί η «επένδυση».

Με αυτά τα δεδομένα η διοίκηση Ερωτοκρίτου καλείται να αναπροσαρμόσει το πλάνο της όσον αφορά τον οικονομικό προγραμματισμό της επόμενης διετίας. Θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν δραστικές περικοπές όχι μόνο στο μισθολόγιο των ποδοσφαιριστών αλλά σε όλους τους τομείς που υπάρχουν σημαντικά έξοδα. Ο οικονομικό διευθυντής της εταιρείας ήδη επεξεργάζεται τα σενάρια και μειωμένων εσόδων σε σχέση με τα προβλεπόμενα αφού θεωρείται δεδομένο ότι θα επηρεαστούν χορηγίες και τα εισιτήρια διαρκείας.

Απογοητευμένοι και οι παίκτες

Το κολάνι δεν μπορούσε να μην πιάσει και τους παίκτες, αρκετοί από τους οποίους ήταν μεγαλοκαταθέτες στην Λαϊκή. Δυστυχώς τα λεφτά και ιδιαίτερα αυτά όσων έλαβαν πριν από την περσινή πορεία στο CL χάθηκαν. Το ψεσινό tweet του Πάρντο Στο τέλος αυτοί που είμαστε στην Λαϊκή, θα πληρώσουμε για όλους; είναι χαρακτηριστικό της πικρίας και απογοήτευσης που επικρατεί.

Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ όπως όλοι βιώνουν την αδικία αφού βλέπουν να χάνονται τα λεφτά τους για τις εγκληματικές παραλείψεις και σκάνδαλα μεγαλοτραπεζιτών. Παρόλα αυτά θα πρέπει να βρουν τις ψυχικές δυνάμεις να αντιδράσουν σωστά. Ο αγώνας με την Ανόρθωση πλησιάζει και θα πρέπει να τους βρει έτοιμους.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!