Η επόμενη μέρα χωρίς τον Τρίσκο

Παρόλο που εκκρεμούν τα διαδικαστικά ο Τρισκόφσκι θεωρείται πλέον παρελθόν από τον ΑΠΟΕΛ και το ζητούμενο για την ομάδα μας είναι πως προδιαγράφεται η επόμενη μέρα χωρίς έναν από τους πιο ποιοτικούς μας ποδοσφαιριστές. Η πρώτη αντίδραση πάντως του κόσμου δείχνει τόσο την ωριμότητα του αλλά και την πίστη που έχει στο ότι ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να αντικαταστήσει τον Σκοπιανό επάξια. Οι δυο πτυχές που θα εξετάσουμε σε σχέση με την επόμενη μέρα είναι η αγωνιστική αλλά και η οικονομική. Αγωνιστική πτυχήΣε αντίθεση με το τι μπορεί να νομίζουν κάποιοι ο Γιοβάνοβιτς δεν θα βιαστεί για να βρει τον αντικαταστάτη του Τρισκόφσκι. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός καθιστά προτεραιότητα το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων στην αμυντική γραμμή με πιο σημαντική την απόκτηση ενός αριστερού μπακ ενώ υπάρχει προφορική συμφωνία και με κεντρικό αμυντικό. Ένας από τους λόγους που ο Γιοβάνοβιτς δεν θα βιαστεί είναι ο Αλωνεύτης. Μπορεί λοιπόν κάποιοι να απόρησαν όταν αποκτήθηκε ο Κύπριος διεθνής αλλά ένας από τους λόγους που έγινε η κίνηση ήταν για να υπάρχει εναλλακτική επιλογή σε περίπτωση επιβεβαιώνονταν οι φήμες που ήθελαν τον Τρίσκο να αποχωρεί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προκύψει μεταγραφή αλλά χωρίς την πίεση του χρόνου ο προπονητής θα ψάξει για έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να καλύψει το δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής και που να μπορεί παράλληλα να δώσει λύσεις ως «δεύτερος» επιθετικός.

Η αναζήτηση αφορά βασικά κάποιον με τα χαρακτηριστικά του Τρισκόφσκι αφού είναι σημαντικό ο αντικαταστάτης του να μπορεί να δώσει λύσεις και στο σκοράρισμα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Τρίσκο στα δυο χρόνια παρουσίας τους πέτυχε μόνο στο πρωτάθλημα 18 τέρματα.

Οικονομική πτυχή

Ο ΑΠΟΕΛ για πρώτη φορά στην ιστορία του προχώρησε στην πώληση ποδοσφαιριστή βάζοντας στο ταμείο του επταψήφιο ποσό. Όπως γράψαμε ξανά η πλευρά του παίκτη έκανε ξεκάθαρο εδώ και μήνες στη διοίκηση ότι η προτεραιότητα της ήταν να μεταγραφεί o Τρίσκο σε ομάδα της Κεντρικής Ευρώπης το συντομότερο και πως θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνει στον ΑΠΟΕΛ μετά τη λήξη του συμβολαίου του. Με αυτά τα δεδομένα με το που ήρθε η πρόταση της Μπρίζ και αυτή ήταν κοντά στα λεφτά που φανταζόταν η διοίκηση ότι θα έπαιρνε, έγινε αμέσως αποδεκτή.

Όπως γράψαμε και προ ημερών τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας που γνωρίζουν την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας προβληματίζονται για το φετινό έλλειμμα και τα λεφτά από την μεταγραφή του Τρισκόφσκι θα διατεθούν για να ισοσκελιστεί ο φετινός προϋπολογισμός.

Ο Τρισκόφσκι θα είχε φέτος ένα κόστος στον ΑΠΟΕΛ κοντά στις 300 χιλιάδες ευρώ και με το ποσό αυτό εικάζεται ότι μπορεί να βρεθεί ο διάδοχος του, ενώ η διοίκηση παρουσιάζεται διαθετημένη αναλόγως και της παικτών που θα προταθούν να ξεπεράσει το ποσό αυτό προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες του προπονητή.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!