Η Ευρωπαϊκή προοπτική του ΑΠΟΕΛ

Η ομάδα μας θα λάβει μέρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης χρονιάς και το όνειρο για συμμετοχή στους ομίλους του Champions League γυροφέρνει στο μυαλό όλων. Η περσινή πορεία της Ανόρθωσης αναπόφευκτα αυξάνει τις απαιτήσεις όλων για την οποιαδήποτε Κυπριακή ομάδα, ενώ οι αλλαγές που έχει πλέον ο θεσμός στη φάση των προκριματικών φαίνεται να διευκολύνει τον στόχο της οποιαδήποτε πρωταθλήτριας Κύπρου. Η ουσιαστική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι πλέον θα υπάρχουν 4 προκριματικοί γύροι από τους οποίους θα προκριθούν συνολικά 10 ομάδες. Οι ομάδες αυτές θα ενσωματωθούν με άλλες 22 οι οποίες πάνε απευθείας στους ομίλους με βάση την κατάταξη των χωρών.

Το ΑΠΟΕΛ συμμετέχει στο λεγόμενο champions path από το οποίο θα προκύψουν πέντε ομάδες οι οποίες θα μπούνε στους ομίλους. Όπως είναι ήδη γνωστό οι υποχρεώσεις μας αρχίζουν στο δεύτερο προκριματικό με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στις 14/15 Ιουλίου. Στο στάδιο αυτό το ΑΠΟΕΛ θα συμπεριληφθεί στο γκρουπ των δυνατών με τις πιθανότητες πρόκρισης του στον 3 ο προκριματικό να είναι εξαιρετικές. Και αυτό γιατί στη φάση αυτή θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες από χώρες όπως Μολδαβία, Εσθονία, Φαρόε, Αρμενία, Γεωργία, Αλβανία, κλπ.

Στον τρίτο προκριματικά τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά αφού πλέον θα συμμετέχουν και ομάδες από χώρες που κατατάσσονται στις θέσεις 13 και 15 της σχετικής κατάταξης της ΟΥΕΦΑ (Ελλάδα, Βέλγιο, Τσεχία). Με μια καλή κλήρωση και αποφεύγοντας ομάδες από τις πιο πάνω χώρες μπορούμε να βρεθούμε στον 4ο προκριματικό όπου όλα πλέον είναι πιθανά αλλά και ακόμα πιο δύσκολα.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι ομάδες που θα αποκλειστούν από τον 30 προκριματικό θα συνεχίσουν στο Europa Cup (νέο ΟΥΕΦΑ) ενώ όσες αποκλειστούν από τον 40 προκριματικό πάνε απευθείας στους ομίλους του Europa.

Σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός είναι το κλειδί της επιτυχίας κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η τεχνική ηγεσία αλλά και η διοίκηση. Προς αυτή την κατεύθυνση εντατικοποιούνται οι ενέργειες και η μη ανανέωση της συνεργασίας με τους Σεγκιρί και Φλορέα κλείνει ακόμη μια εκκρεμότητα.

Το ημερολογιακό πρόγραμμα του Champions League:

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!