Η ιστορία επιβάλει σοβαρότητα

Μια αγωνιστική πριν από την έναρξη της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, o ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει το ποδοσφαιρικό παράρτημα του ακελ με στόχο να διατηρήσει την πρωτιά που θα καθορίσει το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων. Η ιστορία έχει φέρει την ομάδα μας αντίπαλο με τους χόχους 4! φορές τα τελευταία 6 χρόνια, την αγωνιστική πριν από τα πλει οφ. Δηλαδή, από τότε που ξεκίνησε η ΚΟΠ τον συγκεκριμένο τρόπο ανάδειξης του πρωταθλητή, ο ΑΠΟΕΛ μόνο 2 φορές δεν αντιμετώπισε τους κλαμένους πριν την τελική ευθεία των πλει οφ.

Οι αναμετρήσεις με τους αιώνια κυνηγημένους τόσο στις αγωνιστικές πριν την φάση των πλει οφ όσο και στην τελική φάση είναι αμφίδρομες. Δεν καταφέραμε ποτέ από την έναρξη του θεσμού να τους κερδίσουμε στα 3 ματς που τους αντιμετωπίσαμε πριν την συγκεκριμένη φάση. Στις 3 φορές που παίξαμε την 26η αγωνιστική μαζί τους, φέραμε δύο ισοπαλίες (0-0 και οι δύο αγώνες) και μία φορά χάσαμε (1-2 το 2009-10).

Στον θεσμό των πλέι οφ και πάλι τα πράγματα δεν είναι υπέρ μας. Ποτέ, τα τελευταία χρόνια δεν καταφέραμε να τους κερδίσουμε 2 φορές στη συγκεκριμένη φάση και η μόνη ισοπαλία ανάμεσα μας ήταν το περσινό 0-0! Ο ΑΠΟΕΛ μετρά 4 νίκες πάνω στο παράρτημα και 6 ήττες από τότε που εφαρμόστηκαν τα πλει οφ.

Η παράδοση είναι για τους ρομαντικούς και από μόνη της ούτε κερδίζει αγώνες, ούτε δημιουργεί προϋποθέσεις. Η προϊστορία μπορεί όμως να λειτουργήσει καταλυτικά για να διαπιστώσουμε ότι, σε όποια κατάσταση και κατάντια μπορεί να βρίσκεται ο αντίπαλος, οι νίκες έρχονται μέσα από το 90λεπτο. Οι νίκες έρχονται με σωστή προετοιμασία και σοβαρότητα, με πάθος και αυτοσυγκέντρωση, με πίστη και υπομονή.

Η ιστορία δεν μας εξασφαλίζει τίποτα παρά μόνο αναμνήσεις. Αν θέλουμε να είναι θετικές οι αναμνήσεις της φετινής περιόδου στα χρόνια που έρχονται τότε θα πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς για να κατακτήσουμε τους στόχους μας.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!