Η ιστορία μας θέλει στους ομίλους

Δεν εξηγείται αλλιώς το πράγμα. Ο ΑΠΟΕΛ είναι έτοιμο να γράψει μια νέα ιστορική σελίδα στο ποδόσφαιρο της Κύπρου . Πως; Με το να γίνει η πρώτη ομάδα που κατάφερε να αγωνιστεί σε ομίλους Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι υπάρχει τρόπος να χάσουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μετά την κλήρωση που μας έτυχε και έφερε για αντίπαλο τη Νέφτσι Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν. Ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να προκύψει μέσα από τον όμιλο των πιθανών αντίπαλων και με μια καλή αγωνιστική παρουσία η ομάδα θα μας χαρίσει άλλη μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία. Σύμφωνα με την κλήρωση ο πρώτος αγώνας θα γίνει την Πέμπτη 23 Αυγούστου στο ΓΣΠ και ο επαναληπτικός στις 30 Αυγούστου στο Αζερμπαϊτζάν αλλά το πιθανότερο είναι να αλλάξουν οι έδρες και να πάμε πρώτα στην έδρα της Νέφτσι στο Μπακού λόγω του ότι στο ΓΣΠ θα αγωνιστεί  την Τετάρτη 22 Αυγούστου σαν γηπεδούχος η ΑΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ και συνήθως δεν αλλάζει η έδρα αυτής τη διοργάνωσης. Αναμένουμε την ΟΥΕΦΑ για να ξεκαθαρίσει το ερωτηματικό αλλά ότι και να γίνει βλέπουμε τον ΑΠΟΕΛ να βαδίζει ολοταχώς για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Θυμίζουμε ότι το 1995 αποκλείσαμε τη Νέφτσκι στα πλαίσια του τότε κυπέλλου κυπελλούχων. Τη νικήσαμε 3-0 στο Μακάρειο και μείναμε στο 0-0 στο Μπακού.

Ποια είναι η Νέφσκι Μπακού

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή και πετυχημένη ομάδα του Αζερμπαϊτζάν αφού έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα. Ιδρύθηκε το 1937 και έχει σαν χρώματα το μαύρο και το άσπρο και χρησιμοποιεί σαν έδρα το «Ισμάτ Γκαϊποβ» χωρητικότητας πέντε χιλιάδων θέσεων αλλά για τους ευρωπαϊκούς αγώνες μετακινείται στο εθνικό τους στάδιο που έχει χωρητικότητα 30 χιλιάδων θέσεων.  

Η Νέφσκι πήρε τα πάνω της στις αρχές της δεκαετίας του 90 όταν άρχισε να κατακτά τους πρώτους της τίτλους, ενώ από πλευράς ευρωπαϊκών διακρίσεων η πιο μεγάλη ήταν το 2008 όταν κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τρίτο προκριματικό του Ιντερτότο. Για μια περίοδο τριών χρόνων η ομάδα ήταν στην αφάνεια μέχρι το 2009 όπου ανέλαβε την ομάδα ο νυν πρόεδρος. Ο νεόπλουτος Σαντίγκοβ ξόδεψε αρκετά λεφτά και τα τελευταία δυο χρόνια η Νέφσκι κατακτά το πρωτάθλημα.

Η φετινή τους πορεία στο Champions League ξεκίνησε στον 2ο προκριματικό όπου απέκλεισαν τη Ζέσταφονι, κερδίζοντας την με 3-0 εντός και 2-2 εκτός. Στον 3ο προκριματικό τα όνειρα τους σταμάτησαν αφού μετά το 2-2 εντός με την ισραηλινή Κιράτ, έχασαν με 4-0 στον επαναληπτικό.

 

To ρόστερ της Νέφτσκι

 

Οι οπαδοί της Νέφτσκι

 

Το γήπεδο της Νέφτσκι

 

Ο τόπακας προπονητής τους Boyukagha Hajiyev

 

Ο αρχηγός της Νέφτσκι, Rashad Sadiqov

Ο γνωστός μας Julius Wobay

 

Ο επιθετικός τους Bahodir Nasimov

 

O νεαποκτηθής επιθετικός τους Nicolas Canales

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!