Η κατοχή δημιουργεί και ψυχολογία

Ένα στοιχείο που έκανε αρνητική εντύπωση στον πρώτο αγώνα και θα καθορίσει πολλά ενόψει του επαναληπτικού ήταν η ικανότητα της Άαλμποργκ να κρατήσει περισσότερο από τον ΑΠΟΕΛ την μπάλα. Έχοντας κατοχή που με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφτασε το 66%, οι Δανοί μπόρεσαν να επιβληθούν και να δείξουν ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Για την ομάδα μας κάτι τέτοιο είναι ασυνήθιστο αφού ένα βασικό της χαρακτηριστικό τα τελευταία χρόνια είναι η ικανότητα να κρατά την μπάλα περισσότερο ή τουλάχιστον το ίδιο με τον αντίπαλο. Η κατοχή της μπάλας δεν εξυπηρετεί μόνο το αγωνιστικό πλάνο αλλά και τη ψυχολογία της ομάδας. Έχοντας τον έλεγχο του αγώνα κτίζεται και η κατάλληλη ψυχολογία τόσο ανάμεσα στους παίκτες όσο και στον κόσμο ότι θα έρθει και το γκολ αν δουλέψουν σωστά και ορισμένα άλλα πράγματα.

Στο Άαλμποργκ οι παίκτες μας φάνηκαν επηρεασμένοι και στον τομέα της ψυχολογίας και ίσως ένας από τους λόγους να ήταν και αυτός. Ο Δώνης μετά τον αγώνα δήλωσε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια του παθητικού ρόλου που είχε η ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και σίγουρα η παράμετρος που προαναφέραμε πρέπει να αξιολογηθεί.

Στην επανάληψη η κατάσταση βελτιώθηκε με την κατοχή να διαμορφώνεται για ολόκληρο τον αγώνα στο 59-41 γεγονός που δείχνει και την προσέγγιση που πρέπει να έχει ο ΑΠΟΕΛ την Τρίτη. Ήταν το διάστημα όπου η ομάδα ήταν υποφερτή στο επιθετικό κομμάτι και που κατάφερε να ισοφαρίσει.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!